Παϊδάκια μαριναρισμένα με χαρουπόμελο, κρασί και δυόσμο, από τη Νίκη Μηταρέα

Μια πανεύκολη αντρική συνταγή -να γλείφεις τα δάκτυλά σου- από το βιβλίο "Με Κρασί και Ελληνικά".

 
mitarea

Συνοδέψτε τα με πατάτες τηγανητές και ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί. Ευχαριστούμε Νίκη! Φωτογραφία: Εκδόσεις Πατάκη

To βιβλίο της Νίκης Μηταρέα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ και μπορείτε να το αγοράσετε εδώ περιλαμβάνει πάνω από 60 συνταγές με κρασί: Από εγκάρδια κρεάτινα μαγειρευτά που τραβάνε μπόλικο κρασί στη χύτρα και άλλο τόσο στα ποτήρια, μέχρι σοφιστικέ, ανάλαφρες δημιουργίες με όσπρια και θαλασσινά. Εμείς ξεχωρίσαμε τα αρνίσια παϊδάκια με χαρουπόμελο, διότι μας αρέσουν όλα τα μαριναρισμένα κοκκαλάκια που μοιράζεσαι με την παρέα σου, κολλάνε στα δάκτυλα, όταν τα ροκανίζεις, και τρώγονται -ειδικά στην περίπτωση αυτής της συνταγής- ως το τελευταίο.

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό παϊδάκια
Χονδρό αλάτι για γαρνίρισμα.

Για τη μαρινάδα

4 κ.σ. χαρουπόμελο
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1/2 κούπα φύλλα φρέσκος δυόσμος
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας μέσα σε γυάλινο σκεύος. Βάζουμε τα παϊδάκια, τα σκεπάζουμε και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε τα παϊδάκια. Ψήνουμε στο γκρίλ για 10 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντας ελαφρά με χοντρό αλάτι, και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.

Tip

Τη μαρινάδα που περισσεύει μπορούμε να τη βράσουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει και η σάλτσα να συνοδεύσει στο τραπέζι το κρέας.

 

Διαβάστε ακόμα: Τη συνταγή για κουνέλι με ρετσίνα του Ανδρέα Λαγού.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο γνωστός σεφ μάς προτείνει να πάμε στα «Χειροποίητα του Μιχάλη» για αυθεντικό σουβλάκι. Χοιρινό και κοτόπουλο κομμένα στο χέρι, κεμπάμ που πλάθεται πάνω στη βέργα και πατατούλες που ποσάρονται με λάδι στο γκάζι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο κατάστημα της σοφιστικέ αλυσίδας μόλις άνοιξε στη γωνία Σκουφά και Ασκληπιού όπου πέραν του δεδομένα εκλεκτού καφέ Taf προσφέρει μια σειρά καινοτομιών για τους λάτρεις της καλής γεύσης. Δοκιμάζει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσα εστιατόρια προλαβαίνετε να επισκεφθείτε μέσα σε τρεις εβδομάδες πληρώνοντας μάλιστα σε προνομιακές τιμές; Πάνω από 120 εστιατόρια της Αθήνας με δημιουργίες από όλες τις κουζίνες του κόσμου, καθώς και παράλληλα events μάς περιμένουν στην ετησία γιορτή των foodies.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close