Παϊδάκια μαριναρισμένα με χαρουπόμελο, κρασί και δυόσμο, από τη Νίκη Μηταρέα

Μια πανεύκολη αντρική συνταγή -να γλείφεις τα δάκτυλά σου- από το βιβλίο "Με Κρασί και Ελληνικά".

 
mitarea

Συνοδέψτε τα με πατάτες τηγανητές και ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί. Ευχαριστούμε Νίκη! Φωτογραφία: Εκδόσεις Πατάκη

To βιβλίο της Νίκης Μηταρέα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ και μπορείτε να το αγοράσετε εδώ περιλαμβάνει πάνω από 60 συνταγές με κρασί: Από εγκάρδια κρεάτινα μαγειρευτά που τραβάνε μπόλικο κρασί στη χύτρα και άλλο τόσο στα ποτήρια, μέχρι σοφιστικέ, ανάλαφρες δημιουργίες με όσπρια και θαλασσινά. Εμείς ξεχωρίσαμε τα αρνίσια παϊδάκια με χαρουπόμελο, διότι μας αρέσουν όλα τα μαριναρισμένα κοκκαλάκια που μοιράζεσαι με την παρέα σου, κολλάνε στα δάκτυλα, όταν τα ροκανίζεις, και τρώγονται -ειδικά στην περίπτωση αυτής της συνταγής- ως το τελευταίο.

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό παϊδάκια
Χονδρό αλάτι για γαρνίρισμα.

Για τη μαρινάδα

4 κ.σ. χαρουπόμελο
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1/2 κούπα φύλλα φρέσκος δυόσμος
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας μέσα σε γυάλινο σκεύος. Βάζουμε τα παϊδάκια, τα σκεπάζουμε και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε τα παϊδάκια. Ψήνουμε στο γκρίλ για 10 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντας ελαφρά με χοντρό αλάτι, και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.

Tip

Τη μαρινάδα που περισσεύει μπορούμε να τη βράσουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει και η σάλτσα να συνοδεύσει στο τραπέζι το κρέας.

 

Διαβάστε ακόμα: Τη συνταγή για κουνέλι με ρετσίνα του Ανδρέα Λαγού.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro