Με το που δεις την ταμπέλα, ή ακούσεις το όνομα, έχεις πάρει όλη την ουσία τού τι κάνουν τα παιδιά ‒κάτι που είναι σημαντικό από μόνο του. Το εστιατόριο λέγεται «Μπαρ-Μπεε-Κιου» και σου δίνει με μια ματιά τη διάθεση της ομάδας: να κάνει πράγματα που κάνουν οι άλλοι, αλλά όχι με τον τρόπο που τα κάνουν οι άλλοι. Ας δούμε το μενού, που από μόνο του είναι έπος.
Πάρτε χαρτοπετσέτες για τα σαλάκια και μόνο τότε διαβάστε τα μπιφτεκόψωμα (έτσι λένε εδώ τα burger), που προσφέρονται στο ΜΜQ: «Οου Μάμι», με καραμελωμένα κρεμμύδια και cream cheese. «Άγγλος Ασθενής» με τυρί cheddar, αυγό και λουκάνικο. «Νουά Ματ» που, αντί για μπιφτέκι, έχει σωταρισμένες, ψιλοκομμένες, φέτες νουά μοσχαριού. «Του Γενναίου», δηλαδή με δύο μπιφτέκια, ενώ φημολογείται και ο ερχομός του «Πατέρα του Γενναίου» ‒μέχρι τη συγγραφή του παρόντος δεν είχαμε προλάβει να μετρήσουμε τα μπιφτέκια που φιλοξενεί. Ο «Βελζεβούλης» με τρεις βαθμίδες καυτερότητας – «Καυτερό», «Πολύ Καυτερό» και «η Φωτιά του Βελζεβούλη», που θα τις μεταφράζαμε σε «Ζόρικο», «Πολύ ζόρικο» και «Μάλλον-το-έχεις-χάσει-μάγκα-μου»…
Το μαγικό είναι πως σε μαγεύει το μενού και, όταν δοκιμάζεις, τελικά ο σεφ αναδεικνύεται ο Μέγας Μάγιστρος της υπόθεσης. Αν έχουμε να πούμε κάτι, για να καταλάβετε τι εννοούμε, αυτό θα ήταν το εξής: Όταν πάτε (και όχι αν…), πριν αρχίσετε, βγάλτε βέρες, δαχτυλίδια, μαζέψτε μαλλιά, αποχαιρετήστε τα μανικιούρ σας και… καλό κατευόδιο. Τα πάντα είναι τόσο ζουμερά και νόστιμα που ο ενδυματολογικός κώδικας που θα ταίριαζε στο «Μπαρ-Μπεε-Κιου» είναι η σαλιάρα.
Μπορείτε να χαθείτε στο μενού και καλά θα κάνετε, γιατί υπάρχουν υπέροχα μπριζολάκια, συκώτι, φρέσκες τηγανητές πατάτες σε κάουντλες εκδοχές, μπιφτέκια αδέσποτα, κλπ. κλπ. Εμείς όμως συστήνουμε, τουλάχιστον την πρώτη φορά, να χτυπήσετε ο καθένας από ένα μπιφτεκόψωμο, μπιρίτσα, μια σαλάτα με φιστίκι Αιγίνης στην μέση και είστε με 14 ευρώ το άτομο, άρχοντες, με χαμόγελο widescreen και την οδοντογλυφίδα παραπλεύρως των κυνοδόντων…
//Φρεαττύδος 13, Πειραιάς, τηλ. 210 4518129.
//O Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW είναι ο μοναδικός Έλληνας ανάμεσα στους 301 Masters of Wine ανά τον πλανήτη και ένας από τους 10 Directors του Institute of Masters of Wine, που εδρεύει στο Λονδίνο.