Mont Blanc: Η γλυκιά γεύση των Άλπεων

Μια απαιτητική και δύσκολη συνταγή (ίσως τόσο δύσκολη όσο η ανάβαση στις Άλπεις!), ενός υπέροχου γλυκού, για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας με τις ικανότητές σας και να νιώσετε για λίγο master chef.

 

Το Mont Blanc έχει πάρει το όνομά του από την υψηλότερη κορυφή της οροσειράς των Άλπεων, που στα Γαλλικά σημαίνει Λευκό Όρος.

Ο Chef του εστιατορίου Ιθάκη Σπύρος Ασιμής, μας προτείνει ένα πεντανόστιμο γλυκό και μας ταξιδεύει σε ζεστά σαλέ, καθώς το Mont Blanc έχει πάρει το όνομά του από την υψηλότερη κορυφή της οροσειράς των Άλπεων, που στα Γαλλικά σημαίνει Λευκό Όρος.

Υλικά για το vermicelli κάστανο
100 γρ. πάστα κάστανο
100 γρ. κρέμα κάστανο
50 γρ. βούτηρο
20 γρ. Bacardi

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο thermomix μέχρι να πάρουν μια λεία υφή και τα βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ειδικό κορνέ για vermicelli.

Υλικά για το μπισκότο φουντούκι
100 γρ. φουντούκια
100 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. βούτηρο 84%
100 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με φτερό στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια ψήνουμε το μείγμα στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά.

Υλικά για τη ganache λευκής σοκολάτας
500 γρ. κρέμα 35%
100 γρ. γλυκόζη
500 γρ. λευκή σοκολάτα 33%
500 γρ. κρέμα 35%

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε την κρέμα με την γλυκόζη και κάνουμε γαλακτωματοποίηση στη λευκή σοκολάτα. Μπιμάρουμε (περνάμε από μπλέντερ) και στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα 500 γρ. κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 6 ώρες και στην συνέχεια το διογκώνουμε στο μίξερ.

Ο Chef του εστιατορίου Ιθάκη Σπύρος Ασιμής.

Υλικά για το ζελέ πορτοκάλι γκρέιπ φρουτ
200 γρ. χυμό πορτοκάλι
100 γρ. χυμό γκρέιπ φρουτ
30 γρ. ζάχαρη
5 γρ. άγαρ άγαρ

Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά να πάρουν μια βράση. Κρυώνουμε και μπλεντάρουμε στο thermomix μέχρι να πάρει μια λεία υφή το μείγμα.

Υλικά για τη σούπα σοκολάτας γάλακτος
500 γρ. σοκολάτα γάλακτος 40%
150 γρ. γάλα
50 γρ. γλυκόζη
5 γρ. ξύσμα τόνκα

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το γάλα με την γλυκόζη και το ξύσμα τόνκα και ανακατεύουμε με την σοκολάτα.

Σύνθεση του πιάτου
– Τοποθετούμε τη σούπα σοκολάτας γάλακτος στη βάση του πιάτου.
– Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπισκότο φουντούκι.
– Συνεχίζουμε με τη ganache λευκής σοκολάτας
– Καλύπτουμε με το vermicelli κάστανο.
– Διακοσμούμε το πιάτο με ζελέ εσπεροειδών και καραμελωμένα φουντούκια.

Tip: Πριν σερβίρουμε τοποθετούμε το πιάτο σε ειδικό σκεύος και το καπνίζουμε με αρωματικό κέδρο.

 

Διαβάστε ακόμα: Βραβεία εστιατορίων στην Ελλάδα. Είναι αξιόπιστα;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close