Υλικά (για 4-6 μπολ)
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. πραλίνα φουντουκιού
300 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. καβουρδισμένο και αλατισμένο φιστίκι Αιγίνης.
Εκτέλεση
– Λειώνουμε τη σοκολάτα μαζί με την πραλίνα σε μπεν μαρί μέχρι να λειώσει και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Η σοκολάτα είναι ευαίσθητο υλικό και αν ζεσταθεί πολύ «κόβει».
– Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με σύρμα ή σε ένα μούλτι για ευκολία. Την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.
– Σε αυτό το στάδιο, η μους θα είναι ρευστή. Τη μοιράζουμε σε 4-6 ποτήρια ή μπολ και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα, ώστε να σφίξει.
– Γαρνίρουμε το κάθε ποτήρι με λίγο σπασμένο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε.
Tip
Η συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη, αρκεί -όπως και σε κάθε συνταγή ζαχαροπλαστικής- να μετρήσουμε με ακρίβεια τα υλικά μας.
//Ο Γιώργος Γεράρδος είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Hops beer & burgers» (Δράκου 10, Κουκάκι, τηλ. 212 1044356). Από το Σεπτέμβριο, ο «Ανθός» του (πριν στην Καλλιθέα) μετακομίζει στην Κηφισιά (Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, τηλ. 212 1044356).
Διαβάστε ακόμα: Τα top 5 καλοκαιρινά must της Αίγινας – επιλέγει ο insider Τάσος Αντωνίου