«Επειδή ο καφές μου είναι κρύος όλη τη χρονιά, κούπα χρησιμοποιώ μόνο όταν ”παρεκλίνω” του φρέντο».

– Τι ώρα ξυπνάτε και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε;
Ανάλογα με το αν έχω ξενυχτήσει ή όχι το προηγούμενο βράδυ. Αλλά συνήθως κατά τις 9:00 με 9:30, με πρώτη κίνηση πλύσιμο δοντιών και μπόλικο νερό στο πρόσωπο για να ξυπνήσω.

– Ποιος είναι ο πρώτος καφές της ημέρας και με τι πρωινό ή σνακ τον συνδυάζετε;
Ο καφές είναι freddo espresso, το σνακ συνήθως είναι τoστ τυρί γαλοπούλα ή μπάρα δημητριακών με σοκολάτα. Εκτός αν έχει περισσέψει fruit-crumble από την προηγούμενη, φτιαγμένο από τα χεράκια μου!

«Η μηχανή που χρησιμοποιούμε είναι η La Marzocco».

– Ποιος είναι ο αγαπημένος σας καφές; espresso, φίλτρου, ελληνικός κ.ο.κ.
Freddo espresso. Χειμώνα-καλοκαίρι.

«Πίνω καφέ ”on the go”, προσπαθώ όμως να μην καταναλώνω πλαστικά ποτήρια».

– Έχετε κάποια κούπα φετίχ που δεν αποχωρίζεστε; Ποια είναι η ιστορία της;
Επειδή ο καφές μου είναι κρύος όλη τη χρονιά, κούπα χρησιμοποιώ μόνο όταν «παρεκλίνω» του καφέ, δοκιμάζοντας κάποιες ιδιαίτερες γεύσεις τσαγιού. Η κούπα μου εκεί είναι μια μαύρη κούπα που αγόρασα αναμνηστική από το MoMA της Νέας Υόρκης.

Η κατάλληλη ώρα για να λάβεις το μυρωδάτο «μήνυμα» του καφέ Taf.

– Πώς πίνετε τον καφέ σας; Βάζετε ζάχαρη ή και γάλα;
Όχι, τίποτα από όλα αυτά. Σκέτος.

«Πίνα πάντα σκέτο τον καφέ».

– Πίνετε άλλα ροφήματα; Τσάι, αφεψήματα, ζεστή σοκολάτα;
Όπως ανέφερα, τσάι μόνο για γευστική δοκιμή ορισμένων εκλεκτών χαρμανιών και σπάνια ζεστή σοκολάτα, με την προϋπόθεση ότι στο background υπάρχουν χιόνια, σανίδα του snowboard και ένα αναμμένο τζάκι σε σαλέ.

«Πίνω Freddo espresso. Χειμώνα-καλοκαίρι».

– Πίνετε καφέ «on the go»; Στο αυτοκίνητο, στο δρόμο; Καταναλώνετε αρκετό πλαστικό ή έχετε
βρει λύσεις φιλικότερες προς το περιβάλλον;
Ναι, φυσικά πίνω καφέ «on the go», προσπαθώ όμως να μην καταναλώνω πλαστικά ποτήρια. Δυστυχώς δεν είναι στο χέρι μου αυτό. Το «sustainability» δυστυχώς απέχει πολύ από το να μας γίνει συνείδηση και νέος βελτιωμένος τρόπος ζωής. Βλέπω βέβαια ότι είναι αρκετά τα μαγαζιά που πλέον δίνουν έμφαση στο όλο θέμα ευαισθητοποίησης
του περιβάλλοντος και πλέον έχουν ελαττώσει ή δεν χρησιμοποιούν καθόλου πλαστικά μίας χρήσεως, αλλά ποτήρια φιλικά προς το περιβάλλον.

«Μία καφέ-μάζωξη μπορεί να οδηγήσει και σε brainstorming συναρπαστικών ιδεών.

– Προτιμάτε να πίνετε καφέ μόνος, σαν στιγμή προσωπικού διαλογισμού ή με παρέα, σαν
ευκαιρία για κουβέντα και συναναστροφή;
Εννοείται με παρέα. Ενίοτε, μία καφέ-μάζωξη μπορεί να οδηγήσει και σε brainstorming συναρπαστικών ιδεών και projects, όπως για παράδειγμα η δημιουργία του ολοκαίνουριου «MR. FOX Bar» στη Γλυφάδα στην οποία και μετέχω ως συνιδιοκτήτης.

«Βλέπω ότι αρκετά μαγαζιά πλέον δίνουν έμφαση στο όλο θέμα ευαισθητοποίησης του περιβάλλοντος».

– Τι προτιμάτε, να πιείτε έναν μέτριο ή και κακό καφέ ή να μην πιείτε καθόλου;
Προτιμώ να μην πιω τίποτα. Νερό καλύτερα. Ειλικρινά, ένας κακός καφές μπορεί να σου χαλάσει όλη τη μέρα.

«Ο καλός, ποιοτικός καφές θα σε βοηθήσει να έχεις πιστούς, καθημερινούς πελάτες».

Η αρτιστίκ πλευρά του MR.FOX BAR.

– Στο μαγαζί σας πόση σημασία δίνετε στον καφέ; Ποια είναι η δική σας «κουλτούρα καφέ»;
Πάρα πολύ μεγάλη, γιατί όπως και εγώ θέλω να ξεκινάω τη μέρα μου με έναν καλό καφέ, θα ήθελα και οι πελάτες μας να ξεκινάνε και αυτοί τη μέρα τους με έναν καλό, ποιοτικό καφέ. Ο καλός, ποιοτικός καφές θα σε βοηθήσει να έχεις πιστούς, καθημερινούς πελάτες και πιστεύω πως όλοι μας τους θέλουμε στα μαγαζιά μας.

«Η εκπαίδευση γίνεται από τους έμπειρους baristas της εταιρείας Taf. Έχουν γίνει άλματα προόδου και τεχνογνωσίας στο κομμάτι του καφέ».

«Taf Pianeta Blue είναι ο καφές που σερβίρουμε στο ”MR. FOX Bar”».

– Τι καφέδες σερβίρετε; Τι μηχανές καφέ προτιμάτε; Πώς εκπαιδεύετε τους baristi σας; Ποια είναι
η τεχνογνωσία σας και η άποψη σας γύρω από την τέχνη του καφέ;
Taf Pianeta Blue είναι ο καφές που σερβίρουμε στο «MR. FOX Bar» και La Marzocco είναι η μηχανή που χρησιμοποιούμε. Η εκπαίδευση γίνεται από τους έμπειρους baristas της εταιρείας Taf, ενώ πραγματικά πιστεύω ότι έχουν γίνει άλματα προόδου και τεχνογνωσίας στο κομμάτι του καφέ, με ειδικές ενέργειες & μεγάλα εξειδικευμένα events, διαγωνισμούς, με coffee roasteries σε διάφορα σημεία της πόλης που, όπως στο εξωτερικό, ψήνουν και διαθέτουν στο κοινό τα δικά τους blends καφέ, και όλα αυτά αναπόφευκτα μας ανεβάζουν αρκετά ψηλά στη λίστα με τις χώρες που έχουν ή δημιουργούν παράδοση στον καφέ.

Εκτός από καφέ στο «MR.FOX Bar» πίνεις το ποτό ή το coctail σου.

– Οι πελάτες συμμερίζονται το ενδιαφέρον σας; Έχουν άποψη για τον καφέ;
Όταν βλέπεις να έρχονται πελάτες καθημερινά και να εξυμνούν τον καφέ που τους σερβίρεις, ναι, είναι ξεκάθαρο ότι πλέον έχουν άποψη για το τι πίνουν.

«Οι πελάτες μας έχουν άποψη για τον καφέ».

– Οι ξένοι πελάτες τι σας λένε; Φτιάχνουμε καλό καφέ στην Ελλάδα;
Όχι μόνο εντυπωσιάζονται, αλλά μερικές φορές ζητάνε και τους τρόπους παρασκευής για να πάρουν ιδέες και να τις υλοποιήσουν στις χώρες τους.

«Η δημιουργία του ολοκαίνουριου «MR. FOX Bar» στη Γλυφάδα έγινε έπειτα από μάζωξη για καφέ».

– Από τον Τούρκικο καφέ περάσαμε στον στιγμιαίο και σήμερα έχουμε γίνει εξπέρ στον εσπρέσο. Πώς νομίζετε ότι θα πίνουμε καφέ σε 30 χρόνια στην Ελλάδα;
Ο καφές μας θα είναι σίγουρα πιο υγιεινά αρωματισμένος. Αυτό πιστεύω ότι είναι το νέο trend του καφέ. Αν και θεωρώ ότι πρέπει να βρούμε γρήγορα εναλλακτικούς τρόπους για τη μεγάλη κατανάλωση καφέ που συμβαίνει παγκοσμίως. Για να μην φτάσουμε στο δρόμο χωρίς επιστροφή, να ψάχνουμε πώς να σώσουμε το το σπόρο του καφέ ώστε να μην
εκλείψει από τη γη.

To «MR.FOX BAR» βρίσκεται στη Γλυφάδα.

 

//ΜR.FOX BAR, Λαοδίκης 38, Γλυφάδα

 

Διαβάστε ακόμα: Η «Κόκκινη Σβούρα» επέστρεψε με σπιτικά σνακ και εκλεκτό καφέ Taf.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top