Το πιο εύκολο ρομαντικό επιδόρπιο με τρεις κινήσεις

My Sweet Valentine: Η Αγάπη Μαργετίδη προτείνει ένα επιδόρπιο όμορφο, ανάλαφρο, εύγευστο και sexy, που μπορείτε να συνθέσετε κι ας μην έχετε ιδέα από ζαχαροπλαστική.

 
pavlosfoodphoto5

Αν ο έρωτας περνάει από το στομάχι, τότε δεν θα σας αντισταθεί με αυτό το γλυκό. (Φωτογραφίες: Παύλος Ευθυμίου)

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Τουλάχιστον έτσι λένε όλοι. Τεκμηριωμένη επιστημονική απόδειξη δεν έχω βρει, όμως κάπου κρύβεται μια αλήθεια. Ή έστω ένα κάποιο ψήγμα.

Ας κάνουμε ένα πείραμα. Οσονούπω καταφθάνει ο Άγιος Βαλεντίνος. Για να εξηγηθώ εξαρχής, δηλώνω με παρρησία πως ποτέ δεν τον καταδέχτηκα. Θα τον εκμεταλλευτώ, όμως, προς όφελός δικό μου και δικό σας, κι ας κατηγορηθώ για υποκρισία. Σήμερα θα παίξω μαζί του, έτσι για αλλαγή. Εσείς θέλετε;;

Για να έχει το παιχνίδι ενδιαφέρον, θα αντιστρέψω τους όρους και τους ρόλους. Θα με καλέσετε σε δείπνο υπό το φως των κεριών στο σπίτι σας. Θα έχετε παγωμένη σαμπάνια και αβγοτάραχο. Θα περάσουμε στο τραπέζι, όπου θα μας περιμένει μία ταλιάτα με πράσινη ολόφρεσκη σαλάτα με ελαφριά vinaigrette. Θα έχετε ανοίξει ένα μπουκάλι βελούδινο κόκκινο κρασί και θα το έχετε μεταγγίσει σε κρυστάλλινη κανάτα.

Το κλου θα είναι το επιδόρπιο, τόσο όμορφο, τόσο εύγευστο, τόσο sexy, που θα μείνω με το στόμα ανοιχτό.

Τρία όλα κι όλα είναι τα υλικά για το εντυπωσιακό αυτό γλυκό: macarons, ελαφριά σαντιγί και φρούτα του δάσους σαν πολύτιμα κοσμήματα.

My sweet Valentine

pavlosfoodphoto6

Για να ταιριάξουν τα macarons με την υπόξινη γεύση των φρούτων του δάσους, προτείνω τη βιολέτα, το λεμόνι, τη λεβάντα, το βατόμουρο, τη φράουλα.

Τρία όλα κι όλα είναι τα υλικά για το εντυπωσιακό αυτό γλυκό: macarons, ελαφριά σαντιγί και φρούτα του δάσους σαν πολύτιμα κοσμήματα. Διαλέξτε ένα καλό ζαχαροπλαστείο που φτιάχνει νόστιμα macarons σε διάφορες γεύσεις και χρώματα. Για να ταιριάξουν με την υπόξινη γεύση των φρούτων του δάσους, προτείνω τη βιολέτα, το λεμόνι, τη λεβάντα, το βατόμουρο, τη φράουλα.

Θα σπάσετε δύο macarons σε μικρά κομμάτια και θα τα τοποθετήσετε στον πάτο δύο όμορφων ποτηριών. Για τη σαντιγί, θα χτυπήσετε με το σύρμα (στο χέρι ή με mixer) ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος που πρέπει να είναι πολύ παγωμένη, έως ότου πήξει. Δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα, η κρέμα πρέπει να μείνει αέρινη.

Εάν νομίζετε πως δεν θα τα καταφέρετε, αγοράστε έτοιμη σαντιγί από το ζαχαροπλαστείο, στην ανάγκη επιστρατεύστε τη μαμά σας, την κολλητή σας, όποιον προθυμοποιηθεί τελοσπάντων. Θα τη μοιράσετε στα ποτήρια και δεν μένει τίποτε άλλο παρά να διακοσμήσετε με λίγα φρούτα του δάσους, τα οποία ενδεχομένως να τα πασπαλίσετε με ένα σύννεφο από ζάχαρη άχνη.

 

Διαβάστε ακόμα: Πρωινό ξύπνημα με μια κούπα Jack Daniel’s γίνεται;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close