Στη Νέα Σμύρνη μπορείς να βρεις γευστικές προτάσεις που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα.

Μπορεί οι καφετέριες στην περιοχή της Νέας Σμύρνης να είναι υπερβολικά πολλές, και να συζητιούνται στα social media για το αν σερβίρουν ηλικιωμένους (αιδώς!), όμως δεν λείπουν και οι ενδιαφέρουσες νέες προτάσεις street & comfort food. Κάναμε τρεις στάσεις για πίτσα, σουβλάκι και φακάφελ, δηλαδή μπιφτεκάκια φακής. Δοκιμάστε και απολαύστε. Χαλαρά…

Στο Hoocut θα βρείτε και vegetarian προτάσεις όπως πίτα με ντολμαδάκια ή λεπτές ροδέλες καλαμάρι.

To σουβλάκι αλλιώς…

Στο νέο Hoocut για πίτα με προβατίνα αλλά και καλαμάρι

Όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας, έφερε μια διαφορετική προσέγγιση στο πως πρέπει να σερβίρεται το σουβλάκι. Πολλοί το κατηγόρησαν ως σνομπ και μικρό σουβλάκι, τελικά όμως καθιερώθηκε (και μεγάλωσε λίγο η ποσότητα). Την ίδια ακριβώς φιλοσοφία ακολουθεί και το πρόσφατο κατάστημα που άνοιξε στη Νέα Σμύρνη (σημειωτέον, έχει και στο Περιστέρι). Η αρκετά καλή ποιότητα της πρώτης ύλης για σουβλατζίδικο, η ισορροπία της γεύσης των διαφόρων σαλτσών και αρωματικών και οι φρέσκιες πίτες είναι οι παράγοντες της επιτυχίας που ξεχωρίζουν.

Τι θα δοκιμάσετε εδώ; Την τυλιχτή πίτα με λεπτοκομμένα κομμάτια από βοδινό ή προβατίνα (αυτή να την τσεκάρετε οπωσδήποτε), τις ανοιχτές πίτες με ψητό κρέας χοιρινό, κοτόπουλο ή και λουκάνικο από μαύρο χοίρο (που είναι ελαφρύτερο απ’ότι ακούγεται). Επίσης, υπάρχουν και vegetarian προτάσεις όπως πίτα με χειροποίητα ντολμαδάκια και πίτα τυλιχτή με κομμάτια από λεπτοκομμένο καλαμάρι, ταραμοσαλάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι (πως και δεν το είχαμε σκεφτεί νωρίτερα;). Και φυσικά, λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες που έρχονται -ορθώς– στο πλάι και όχι μέσα στο σουβλάκι.

//Ελ. Βενιζέλου 71,  Ν. Σμύρνη, τηλ.2109344457


 

Στο Φαkafel τα κεφτεδάκια φτιάχνονται από κόκκινες φακές και φακές Beluga.

Μια φρέσκια και διαφορετική ιδέα στο χώρο του street food.

Φαkafel: f*ck*ing great falafel με φακή

Άνοιξε πριν από έναν μήνα και προσφέρει μια φρέσκια και διαφορετική ιδέα στο χώρο του street food: Όπως προδίδει και το όνομα του, ετοιμάζει κεφτεδάκια φακής, τα οποία φτιάχνονται από κόκκινες φακές και φακές Beluga. Είναι ομολογουμένως μια πρωτότυπη και ευπρόσδεκτη εναλλακτική στο ρεβύθι. Φυσικά και περιέχουν μπαχαρικά και άλλα μυρωδικά όχι όμως πολλά, για να μην αλλοιώνουν την έντονη και ωραία γεύση της φακής. Τα συνοδεύουν με ντομάτα, μαρούλι, αγγούρι, μανιτάρι πορτομπέλο και μια δροσερή μους αβοκάντο.

Μπορείτε να τα πάρετε είτε σε μερίδα ή τυλιχτά σε αραβική πίτα. Αν τα πάρετε σε μερίδα έχετε την δυνατότητα να τους προσθέσετε  και κάποια σαλάτα, που τα κάνει ακόμα πιο λαχταριστά: Ένα πλήρες vegan γεύμα. Φτιάχνουν ακόμα και σαλάτες φατούς (με ντομάτα αγγούρι και τραγανά πιτάκια), ταμπουλέ με μαϊντανό και πλιγούρι, αλλά και κλασικό φαλάφελ – γιατί όχι, άλλωστε; Τα τελευταία σερβίρονται  με τομάτα, μαρούλι, αγγούρι και σάλτσα ντομάτας, ή γιαουρτιού ή από ταχίνι. Με τον πιο κλασικό αραβικό τρόπο δηλαδή.

//Αδραμυτίου 33, Νέα Σμύρνη.


 

Στο La Ricotta τα φανταστικά ζυμάρια για τις πίτσες ωριμάζουν για περισσότερες από 24 ώρες πριν μπουν στο ταψί και μετά στο φούρνο.

Για ιταλικά πιάτα στο La Ricotta.

La Ricotta: η απλή Ιταλία που θέλουμε, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

Η μικρή trattoria του Mάρκο Τζεναμπόνι βάζει από νωρίς τον ξυλόφουρνο μπροστά. Τον Μάρκο ίσως να τον γνωρίζετε από την άλλη πιτσαρία που διαθέτει, τη La Bella Napoli, στον Νέο Κόσμο. Αν ναι, τότε θα ξέρετε και τα φανταστικά ζυμάρια που φτιάχνει με αλεύρια από την πατρίδα του, τα οποία ωριμάζουν για περισσότερες από 24 ώρες πριν μπουν στο ταψί και μετά στο φούρνο.

Βέβαια εδώ στο καινούργιο παιδί του το νεοσμυρνιώτικο, δεν ετοιμάζει μόνο pizza, αλλά και pasta και άλλα ιταλικά πιάτα. Εγώ σας προτείνω να δοκιμάσετε την Diavola με το ωραίο καυτερό σαλάμι Καλαβρίας, αλλά κι εκείνη με την γευστική salciccia (μαλακό ιταλικό φρέσκο λουκάνικο) και τα πικρούτσικα friarielli (χόρτα), που είναι ιδιαίτερα αγαπητά στην πόλη του Μάρκο, τη Νάπολη. Όσο για μακαρόνια, προτείνω ασυζητητί τα paccheri με την μεγάλη τρύπα, και δη alla genovese, με μοσχαρίσιο ραγού. Για φινάλε μην παραλείψετε τη ναπολιτάνικη πάστα φλώρα, την pastiera, με ricotta (σαν ανθότυρο) αρωματισμένη με πορτοκάλι. Εν συνόλω μιλάμε για την απλή Ιταλία που θέλουμε, με χρώμα και γευστική ζωντάνια στο πιάτο.

//Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου 23, Νέα Σμύρνη, τηλ. 2109346070

 

Διαβάστε ακόμα: Μουσακάδες ντελίβερι. Ποιος είναι ο καλύτερος της Αθήνας;

 

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top