Untitled-3

Ο coffee stylist και barista Φώτης Τουρποχωρίτης μας δείχνει βήμα- βήμα πώς να φτιάξουμε Νescafé σαν… επαγγελματίες.

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε, λανθασμένα, πως μπορούμε να φτιάξουμε καλά κάθε είδους καφέ. Πως «πετώντας» απλώς όλα τα υλικά σε μία κούπα έχουμε φτιάξει το αγαπημένο μας ρόφημα. Στην πραγματικότητα, θέλει γνώση και φαντασία, ώστε να γευτούμε τα συστατικά του στην πλήρη εκείνη ένταση που θα ικανοποιήσει τις αισθήσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι χρόνος. Για την ακρίβεια, χρειάζονται 17 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα, ώστε να μάθουμε πώς να φτιάχνουμε τον τέλειο Νescafé. Τόσο διαρκεί το επεισόδιο του Nescafé for starters, το οποίο μας εξηγεί πώς να γίνουμε barista at home και μας μυεί στα μυστικά του Νescafé και της σωστής παρασκευής του.

3

Στο πρώτο επεισόδιο του Nescafé for starters με τίτλο «Be your own barista at home» μαθαίνουμε για τις αναλογίες, τα υλικά, τις σωστές θερμοκρασίες και τη διαδικασία παρασκευής με σύντομο και κατανοητό τρόπο.

Ο coffee stylist και barista Φώτης Τουρποχωρίτης μας δείχνει βήμα- βήμα πώς να φτιάξουμε Νescafé σαν… επαγγελματίες. Οι επιλογές που έχουμε είναι πολλές, γεγονός που οφείλεται τόσο στο ότι η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστές χώρες στον κόσμο με παράδοση τόσο σε ζεστό, όσο και σε κρύο καφέ, αλλά και στην μεγάλη ποικιλία προϊόντων της οικογένειας Νescafé.

Τώρα μας προτείνει και τη σωστή διαδικασία. Στο πρώτο επεισόδιο του Nescafé for starters με τίτλο «Be your own barista at home» μαθαίνουμε για τις αναλογίες, τα υλικά, τις σωστές θερμοκρασίες και τη διαδικασία παρασκευής με σύντομο και κατανοητό τρόπο, ώστε να μπορέσουμε να τον εντάξουμε στην καθημερινότητά μας είτε πίνουμε ζεστό Nescafé είτε τον προτιμούμε κρύο. Στο τέλος του επεισοδίου, προτείνεται και μία νέα συνταγή για Nescafé Black &White, όπου η άχνη ζάχαρη κυριαρχεί στην πλούσια κρέμα και μένει πλέον να δοκιμάσουμε και να πειραματιστούμε με πιθανούς συνδυασμούς.

Χρειάζονται 17 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα, ώστε να μάθουμε πώς να φτιάχνουμε τον τέλειο Νescafé. Τόσο διαρκεί το επεισόδιο του Nescafé for starters, που εξηγεί πώς να γίνουμε barista at home.

Ο Νescafé, ωστόσο, δεν είναι απλώς ένας καφές. Είναι κι ένα ρόφημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση σε cocktails. Στο δεύτερο μέρος του Be your own barista at home, ο ελεγκτής ποιότητας, roaster και barista Ola Persson δημιουργεί τρία κοκτέιλ με Νescafé Classic. Η αρχή γίνεται με ένα Νescafé Cafferinha, όπου η γεύση του καφέ συνδυάζεται με lime και μέντα, ώστε να μας δώσει ένα δροσιστικό αποτέλεσμα.

2

Ο Νescafé δεν είναι απλώς ένας καφές. Είναι κι ένα ρόφημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση σε cocktails.

Στη συνέχεια, ακολουθεί το ιδιαίτερο Νescafé Vulcano, με το σακχαρούχο γάλα να συνδυάζεται με τσίλι σε ένα cocktail που μπορεί να σερβιριστεί είτε ζεστό είτε κρύο. Το Νescafé Banofee αποτελεί συνδυασμό καφέ και επιδόρπιου, με Νescafé, μπανάνα, σιρόπι λεύκης σοκολάτας, butterscotch και μπισκότα . Από εκεί και πέρα, μπορούμε να αφήσουμε ελεύθερη τη φαντασία και -γιατί όχι- να συνδυάσουμε Nescafé με άλλες δημοφιλείς γεύσεις.

nescafeforstarters.gr

Δείτε το πρώτο μάθημα:

 Δείτε το δεύτερο μάθημα:

 

Διαβάστε ακόμα: Το καβούρδισμα του καφέ είναι σαν την οινοποίηση. 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top