Έντονα καβουρδισμένος και πλούσιος γευστικά, έχει τον ίδιο ισχυρό χαρακτήρα, όπως και ο πολυαγαπημένος alter-ego του, Ristretto, απλώς χωρίς καφεΐνη.

Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να ξυπνάς το πρωί και το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι να απολαύσεις έναν ζεστό καφέ, γεμάτο γεύση και έντονα αρώματα; Είναι κοινό μυστικό μεταξύ των φίλων της Nespresso ότι πολλοί χρησιμοποιούν δύο και τρεις κάψουλες Ristretto για να «κτίσουν» την πρώτη και πιο δυνατή κούπα της ημέρας, και ας είναι ανορθόδοξο.

Ο Ristretto είναι ο καφές της γκάμας Nespresso που πίνεται στο μικρό φλιτζάνι του espresso, γεμισμένο λίγο κάτω από τη μέση. Ώστε να συμπυκνώνει την πεμπτουσία του λαφέ σε μια μίνι «ρουκέτα» γεύσης. Ο Ristretto δεν είναι μόνο ο μικρότερος στο μπόι αλλά και ο ισχυρότερος σε ένταση -και σε καφεΐνη- καφές σε κάψουλα. Ίσως γι αυτό έχει και τους πιο φανατικούς οπαδούς.

Το μόνο πρόβλημα ήταν, μέχρι σήμερα, ότι υπάρχει ένα όριο στους καφέδες που μπορείς να πιείς, ειδικά σε μορφή Ristretto.  Επίσης, δε αντίθεση με τους βορειοευρωπαίους που πίνουν espresso και μετά το δείπνο, οι περισσότεροι Έλληνες αποφεύγουμε να πιούμε καφέ αργά το απόγευμα.

Με αυτό αποφάσισε να ασχοληθεί η Nespresso, παρουσιάζοντας τον Ristretto Decaffeinato. Έναν έντονα καβουρδισμένο και πλούσιο γευστικά καφέ που έχει το ίδιο ισχυρό προφίλ όπως και ο συνονόματος Ristretto, αλλά χωρίς την καφεΐνη.

Ο Ristretto Decaffeinato αποτελεί συλλογή των εκλεκτότερων καφέδων Arabica Νότιας Αμερικής και Ανατολικής Αφρικής.

Ο Ristretto Decaffeinato αποτελεί ένα χαρμάνι των εκλεκτότερων καφέδων Arabica Νότιας Αμερικής και Ανατολικής Αφρικής με ελάχιστο Robusta (για ακόμα μεγαλύτερη ένταση), οι οποίοι καβουρδίζονται ξεχωριστά, ώστε να αναδυθεί μια ντελικάτη φρουτώδης νότα. Θα τον αναγνωρίσετε από την κόκκινη βούλα στην κορυφή της κατάμαυρης κάψουλας.

 

 

//Μπορείτε να βρείτε τον Ristretto Decaffeinato στις Nespresso Boutiques, μέσω τηλεφωνικών παραγγελιών στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών Nespresso και online στον ιστότοπο www.nespresso.com και στην εφαρμογή Nespresso για κινητά.

 

Διαβάστε ακόμα: Αυτός ο… vintage Nespresso χρειάστηκε τρία χρόνια για να ωριμάσει

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top