Cheers! Ο Νίκος Μπάκουλης (αριστερά) και ο Βασίλης Κυρίτσης (δεξιά) έφτιαξαν για εμάς τρία θαυμάσια κοκτέιλ με βάση το Otto’s Athens Vermouth.

Νίκος: «Μόλις επέστρεψα από τη Ρωσία και το Μεξικό όπου τα μπαρ είναι ανοικτά».

– Νίκο, αμέσως μετά τη φωτογράφηση έφυγες για τη Ρωσία και το Μεξικό (!). Μίλησε μας για τα ταξίδια αυτά εν μέσω πανδημίας. 

Έφυγα για δυο εβδομάδες για δουλειά στην Μόσχα, στο Μεξικό Σίτι και στην Οαχάκα. Πραγματικά είναι μεγάλες οι δυσκολίες στο να ταξιδέψεις τώρα. Δεν υπάρχουν αρκετές πτήσεις, έτσι το ταξίδι γίνεται με αρκετές στάσεις ή αναμονές, αν σκεφτείτε ότι η επιστροφή μου από Μεξικό διήρκησε 43 ώρες. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός, φυσικά, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα του ταξιδιού, μάσκες, αντισηπτικά κλπ. Κατά τα αλλά, στις δυο χώρες που πήγα η εστίαση είναι ανοιχτή και λειτουργούν όλα κανονικά με τα βασικά μέτρα, όπως είχαμε και εμείς το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ήταν πάντως ένα τρομερό ταξίδι, ακριβώς ένα χρόνο μετά, χωρίς πτήση στο εξωτερικό.

– Βασίλη, εσύ ασχολείσαι με το delivery που ξεκίνησε και το Clumsies;

Ασχολούμαι με το Τhe Clumsies και το ντελίβερι του, όπως και όλη η ομάδα μας. Ο καθένας έχει το ρόλο του και προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέχρι να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα.

– Συνήθως τι ώρα ξυπνάτε;

Νίκος: Συνήθως 8 με 9 το πρωί.
Βασίλης: Σε φυσιολογικές συνθήκες γύρω στις 10-11, μιας και κοιμάστε αρκετά αργά.

– Τι τρώτε για πρωινό;

Νίκος: Γιαούρτι με δημητριακά και μέλι, ή αυγά με αβοκάντο. Κάτι σαν αβοκάντο τοστ.
Βασίλης: Ανάλογα το χρόνο που έχω. Συνήθως ένα τοστ, έναν χυμό και έναν καφέ.

Βασίλης: «Από ντελιβεράδικα, μου αρέσει πολύ το PS: Luncheon του Σωτήρη Κοντιζά, το Ekiben του Άρη Βεζενέ και το καινούργιο WTF της ομάδας του Warehouse».

Το Otto’s Athens Vermouth ως απαραίτητο συστατικό για αθηναϊκό απεριτίβο.

– Από που προμηθεύεστε τρόφιμα για το σπίτι;

Νίκος: Μένω στο Κουκάκι, όποτε επιλέγω δυο μικρά μανάβικα-παντοπωλεία και κάποια delicatessen προϊόντα από το Ergon στη Μητροπόλεως.
Βασίλης: Από σούπερ μάρκετ, από οπωροπωλεία και από ωραία delicatessen.

– Έχετε συνηθίσει την έννοια του εγκλεισμού ή προσπαθείτε να μην το σκέφτεστε;

Νίκος: Έχω συνηθίσει. Από την πρώτη καραντίνα το διαχειριζόμουν σαν να μην είναι το τέλος του κόσμου. αλλά κάτι που θα περάσει αργά ή γρήγορα.
Βασίλης: Νομίζω πως ο εγκλεισμός δεν συνηθίζεται. Είναι ένα αναγκαίο κακό στο οποίο προσπαθούμε να προσαρμοστούμε και να κάνουμε δημιουργικά πράγματα με τις οποίες δυνατότητες έχουμε.

– Υπάρχει κάποια συνήθεια που αποκτήσατε εν μέσω καραντίνας και σας έχει βοηθήσει;

Νίκος: Σίγουρα μου άρεσε να μαγειρεύω πολύ, αλλά κατά την διάρκεια της καραντίνας αυτό έγινε ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση.
Βασίλης: Προσωπικά είχα τον χρόνο να ανοίξω ένα online shop με ρούχα, τα Hustler, και να ασχοληθώ ενεργά με αυτό.

Νίκος: «Μόλις τελειώσει η καραντίνα θέλω για αρκετές μέρες να είμαι με φίλους έξω σε εστιατόρια και μπαρ που μας έχουν λείψει τόσο πολύ».

«Ο εγκλεισμός δεν συνηθίζεται. Είναι ένα αναγκαίο κακό στο οποίο προσπαθούμε να προσαρμοστούμε», λέει ο Νίκος Μπάκουλης.

– Αντίστοιχα, έχετε αφήσει πίσω άλλες συνήθειες (προ καραντίνας) που τώρα δεν σας λένε κάτι;

Νίκος: Όχι ιδιαίτερα. Το μόνο που είναι σε μια αδράνεια είναι η δουλειά μας και μάλιστα στη μεγαλύτερη αδράνεια, καθώς τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι κλειστά εδώ και 9 μήνες συνολικά.
Βασίλης: Ό,τι έκανα στη ζωή μου προ καραντίνας ήταν πράγματα που έκαναν τη ζωή μου χαρούμενη. Όποτε, νομίζω πως δεν άφησα κάτι, τουλάχιστον σημαντικό.

– Ποια delivery σας αρέσουν εκτός από του Clumsies;

Νίκος: Το Dirty Μάνη γιατί έχει ένα πολύ διαφορετικό στυλ σουβλάκι. Το Ekiben του Άρη Βεζενέ είναι πλέον all time classic και για κρουσάν το Overoll που άνοιξε απέναντι από το The Clumsies.
Βασίλης: Μου αρέσει πολύ το PS: Luncheon του Σωτήρη Κοντιζά, το Ekiben του Άρη Βεζενέ και το καινούργιο WTF της ομάδας του Warehouse.

Βασίλης: «Κάνω γυμναστική όσο μπορώ και Brazilian Jiu Jitsu προπόνηση. Είναι μια από τις αγαπημένες μου ”ψυχοθεραπείες”».

– Έχετε βρει ένα σχετικά «υγιεινό» γλυκό για να σκαρώνετε γρήγορα στο σπίτι όταν βαράει το καμπανάκι της λιγούρας;

Νίκος: Δεν είμαι τόσο του γλυκού και τρώω πολύ σπάνια, όποτε αν επιλέξω να φάω γλυκό θα είναι σίγουρα χωρίς περιορισμούς. Κατά τα αλλά, το μέλι είναι κάτι που έχω στην διατροφή μου συχνά.
Βασίλης: Απολαμβάνω πολύ ένα φρυγανισμένο ψωμί με μέλι και ταχίνι.

«Βλέπω αρκετές ταινίες και λίγο τηλεόραση αποφεύγοντας την υπερπληροφόρηση για όλο αυτό που ζούμε», λέει ο Βασίλης Κυρίτσης.

– Τι σας βοηθάει να κάνετε θετικές σκέψεις μέσα στην ημέρα;

Νίκος: Το να προσπαθώ να βλέπω φίλους και να μιλάω μαζί τους καθημερινά. Γενικά έχω θετική σκέψη, δεν θέλω να με καταβάλει η άρνηση.
Βασίλης: Η προσμονή της επιστροφής στην κανονικότητα και οι κοντινοί μου άνθρωποι όπως οι φίλοι και η οικογένειά μου.

– Τηλεόραση, βιβλίο, διαλογισμός; Τι μπορεί να σας γεμίσει πιο δημιουργικά την ημέρα; 

Νίκος: Αρκετές ταινίες και λίγο τηλεόραση αποφεύγοντας την υπερπληροφόρηση για όλο αυτό που ζούμε.
Βασίλης: Τηλεόραση. Παρακολούθηση όλων των εκπομπών και φιλτράρισμα όσων ακούγονται. Κάνω γυμναστική όσο μπορώ και Brazilian Jiu Jitsu προπόνηση, μια από τις αγαπημένες μου «ψυχοθεραπείες».

– Ασχολείστε καθόλου με την υγεία σας ή την παραμελείτε λόγω του εγκλεισμού; 

Νίκος: Κάνω γενικά κάθε χρόνο εξετάσεις, όποτε έχω πάντα στο μυαλό μου να προσέχω την υγεία μου.
Βασίλης: Έτσι κι έτσι, για να είμαι ειλικρινής. Προσπαθώ ανά διαστήματα να τρώω σχετικά καλύτερα και να γυμνάζομαι όσο πιο πολύ μπορώ.

Βασίλης: «Θέλω να βρεθώ με όλους τους φίλους μου και να κάνουμε ένα τεράστιο πάρτι χωρίς να σκεφτόμαστε όλα αυτά τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

To Otto’s Athens Vermouth με θέα το αττικό τοπίο.

– Οι φόρμες έγιναν, πια, το νέο «επίσημο» ένδυμα. Τι φοράτε στο σπίτι;

Νίκος: Είναι αλήθεια αυτό, οι φόρμες έγιναν το πιο άνετο ρούχο.
Βασίλης: Όλων των ειδών τις φόρμες. Είναι αλήθεια!

– Ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε όταν θα βγούμε από αυτή την περιπέτεια;

Νίκος: Για αρκετές μέρες να είμαι με φίλους έξω σε εστιατόρια και μπαρ που μας έχουν λείψει τόσο πολύ. Χωρίς να έχουμε τον φόβο να αγκαλιάσουμε αυτούς που αγαπάμε.
Βασίλης: Να βρεθώ με όλους τους φίλους μου και να κάνουμε ένα τεράστιο πάρτι χωρίς να σκεφτόμαστε όλα αυτά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούμε σε αυτή την φάση…

– Πιστεύετε ότι ο κόσμος θα επιστρέψει επιφυλακτικά στα μπαρ ή ότι θα ζήσουμε… οργιώδεις καταστάσεις;

Νίκος: Ελπίζω όλο αυτό να επιστρέψει στους ρυθμούς που είχαμε πριν και να ζήσουμε ξανά τα μπαρ με την ψυχή και την ενέργεια που είχαν. Ειδικά στην Ελλάδα ο τρόπος διασκέδασης είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν του εξωτερικού. Οπότε, εύχομαι να βγει ο κόσμος και να ξεσκάσει όπως ξέρει να κάνει.
Βασίλης: Θέλω να πιστεύω πως ο κόσμος έχει λαχταρήσει πολύ τα μπαρ. Μπορώ να το νιώσω σε διάφορες συζητήσεις, όποτε θεωρώ πως θα ξεχυθεί με τεράστια θέληση στα μαγαζιά. Πράγμα που το χρειάζεται όλη η εστίαση σ’ αυτή την φάση.


Ξέρατε ότι μπορείτε να φιλτράρετε το Negroni σας μέσα από εκλεκτό καφέ;

Tα τρία εκλεκτά κοκτέιλ που «γεννήθηκαν» το Otto’s Athens Vermouth.

Τρία κοκτέιλ από τον Νίκο και τον Βασίλη, για τους αναγνώστες του Andro.

Ως ελάχιστη παρηγοριά για τις τελευταίες (;) εβδομάδες της καραντίνας, ο Νίκος και ο Βασίλης μοιράζονται μαζί μας τρεις πολύ ξεχωριστές συνταγές για κοκτέιλ με το αθηναϊκό βερμούτ Otto’s: Πρώτον, το Athenian Spritz που μπορείτε να απολαμβάντε κάθε ώρα μιας και είναι το ελαφρύτερο της τριάδας. Προσφέρεται ωστόσο ιδανικά για αθηναϊκά ηλιοβασιλέματα, τότε που η Αττική γίνεται «μενεξεδένια». Δεύτερον, ένα μεσογειακό martini με τσίπουρο και μια ιδέα άλμης από κάππαρη, για «dirty» αψάδα. Κι τρίτον, το αγαπημένο όλων Negroni, αλλά ενισχυμένο με καφέ.

Το Athenian Spritz προσφέρεται ιδανικά για αθηναϊκά ηλιοβασιλέματα, τότε που η Αττική γίνεται «μενεξεδένια».

Φρέσκο δενδρολίβανο: Η τελευταία πινελιά στο Athenian Spritz.

1. Athenian Spritz

– 70 ml Οtto’s Athens Vermouth
– 70ml Tonic water
– 30 ml Prosecco

Σερβίρουμε τα συστατικά σε ποτήρι κρασιού με πάγο, και αναδεύουμε ελαφρά. Γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη και δενδρολίβανο.

 


Ακόμη και το γαρνίρισμα με ένα φύλλο κάπαρης έχει τη σημασία του σ’ αυτό το Martini.

2. Med Martini

– 50 ml τσίπουρο O’purist
– 35 ml Otto’s Athens Vermouth
– 5 ml άλμη από κάπαρη

Προσθέτουμε τα συστατικά σε ένα mixing glass με πάγο και αναδεύουμε ζωηρά έως ότου παγώσει καλά το ποτό μας. Σουρώνουμε σε coupette και γαρνίρουμε με ένα φύλλο κάπαρης.

 


Ξέρατε ότι μπορείτε να φιλτράρετε το Negroni σας μέσα από εκλεκτό καφέ;

3. Coffee Negroni

– 30 ml Gin Mare
– 20 ml Campari
– 40 ml Otto’s Athens Vermouth
– 12 gr αλεσμένος specialty καφές από την Κολομβία, κατα προτίμηση Roaster «Wise Cup»

Προσθέτουμε διαδοχικά τα συστατικά σε ένα υγρό φίλτρο με τον καφέ, μέσα σε ένα clever dripper. Αφήνουμε τα υλικά να αρωματιστούν με τον καφέ για 5 λεπτά και στην συνέχεια σερβίρουμε σε ποτήρι Old Fashioned με πάγο. Γαρνίρουμε με λίγο κρόκο Κοζάνης.

Το αγαπημένο μας Νegroni, με διαφορετικό και άκρως ευφάνταστο τρόπο.

 

Διαβάστε ακόμα, Ανδρέας Λαγός: «Η καραντίνα είναι αφορμή να βγάλεις από την ζωή σου οτιδήποτε θεωρείς τοξικό».

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top