Ο κος Matsuhisa δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το όνομά του έχει συνδεθεί άρρηκτα με την γιαπωνέζικη κουζίνα με περουβιανές επιρροές.

Eίναι κάτι σαν τον… Τσιτσάνη του σούσι: Τίποτα δεν είναι ίδιο από τη στιγμή που εμφανίστηκε στο προσκήνιο. Ο Nobu Matsuhisa δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το όνομά του έχει συνδεθεί άρρηκτα με την γιαπωνέζικη κουζίνα με περουβιανές επιρροές, πρωτοστατώντας μάλιστα στη δημιουργία αυτής της παγκόσμιας γαστρονομικής τάσης. Γι αυτό, τον έχουν αντιγράψει κατα κόρον. «Είμαι περήφανος που με αντιγράφουν», έχει δηλώσει ανερυθρίαστα στο Andro σε παλιότερη συνέντευξη του.

Ευτυχώς για εμάς είναι λάτρης της Ελλάδας και την επισκέπτεται αρκετά συχνά -πάντα με ιδιωτικό τζετ. Μέσα στο μήνα, λοιπόν, και με αφορμή το νέο Nobu Food Festival, το οποίο θα διεξαχθεί στα εστιατόρια Matsuhisa στην Αθήνα και τη Μύκονο, ο Nobu θα πατήσει ξανά ελληνικό έδαφος αυτό το καυτό για τον ελληνικό τουρισμό, καλοκαίρι. Ισως το καλύτερο δώρο για τους Matsuhisa Lovers.

Το ειδυλλιακό Umi Bar με τη μαγική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Nobu στην εμβληματική βεράντα του Matsuhisa Athens και στον γαλήνιο κήπο του Matsuhisa Mykonos.

Από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα φημισμένα πιάτα του Nobu στην εμβληματική βεράντα του Matsuhisa Athens, απολαμβάνοντας παράλληλα signature cocktails στο ειδυλλιακό Umi Bar με τη μαγική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Στη συνέχεια, το κοινό της Μυκόνου θα υποδεχθεί τον παγκοσμίου φήμης chef για μία μοναδική γαστρονομική εβδομάδα, από τις 15 έως τις 21 Ιουνίου, στο Matsuhisa Mykonos, μέσα στο ανανεωμένο περιβάλλον του Belvedere Hotel, το οποίο αποτελεί διαχρονικό σημείο συνάντησης για τους προπονημένους foodies στο παγκόσμιο πλέον Νησί των Ανέμων.

Το σοφιστικέ, ανανεωμένο εσωτερικό του εστιατορίου Matsuhisa.

Το Matsuhisa Mykonos πλέον διανύει τον 19ο χρόνο λειτουργίας του και πρόκειται για το πρώτο πλήρως open-air Matsuhisa στον κόσμο. Οι επισκέπτες θα μυηθούν στα άδυτα της Nobu φιλοσοφίας, απολαμβάνοντας την υψηλού επιπέδου γαστρονομική εμπειρία του εστιατορίου που ολοκληρώνεται αρμονικά με τη φημισμένη φιλοξενία του high-end ξενοδοχείου.

Στην ίδια οικογένεια με τα Matsuhisa Αθηνών και Μυκόνου, ανήκουν και τα Matsuhisa στο Σεν Μοριτζ, στο Πόρτο Τσέρβο, στο Παρίσι και σε τρία ακόμα σημεία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Nobu Food Festival στην Αθήνα και τη Μύκονο, ο chef Nobu θα βρίσκεται στα εστιατόρια για να υποδεχτεί τους επισκέπτες και να μοιραστεί μαζί τους κάποια τα μυστικά της κουζίνας του. Χμ, μεταξύ μας τώρα: Για να βγάλει και μπόλικες selfies με το εγκάρδιο -όσο και αινιγματικό- χαμόγελό του. Βεβαίως, και τα menu θα έχουν εκπλήξεις. Θα υπάρχουν ξεχωριστά signature πιάτα με τις ιδιαίτερες Nobu style τεχνικές (αυτές που όπως είπαμε εισαγωγικά, τόσοι αντέγραψαν και αντιγράφουν…).

Η σπάνια τέχνη της ορθής κοπής του ψαριού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια μεγάλη οικογένεια με το Matsuhisa Athens (στο Four Seasons Astir Palace Hotel) και το Matsuhisa Mykonos (στο ξενοδοχείο Belvedere) ανήκουν και τα εστιατόρια Matsuhisa St. Moritz (Badrutt’s Palace Hotel), Matsuhisa Porto Cervo (Cala di Volpe Hotel), Matsuhisa Munich (Mandarin Oriental Hotel), Matsuhisa Paris (Le Royal Monceau–Raffles Hotel), Matsuhisa Limassol (Amara Hotel), καθώς και το πιο πρόσφατο Matsuhisa St. Tropez (Château de la Messardière), τα οποία επίσης συμμετέχουν στο Nobu Food Festival.

Ο γαλήνιος κήπος του Matsuhisa Mykonos, στο ξενοδοχείο Belvedere.

// Κρατήσεις:

-Matsuhisa Athens: Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace Hotel), Βουλιαγμένη, τηλ. 210 896 0510.

-Matsuhisa Mykonos: Belvedere Hotel, Μύκονος, τηλ. 22890 27362.

 

Διαβάστε ακόμα: «Είμαι περήφανος που με αντιγράφουν». O Nobu Matsuhisa μιλάει στον Κίμωνα Φραγκάκη.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top