resize-of-coctails_noel

Εκτός από τα 8 signature κοκτέιλ που έχει ετοιμάσει η ομάδα του Noel, μπορείς να δοκιμάσεις 12 και πλέον ετικέτες από mezcal και άλλες τόσες τεκίλες, αλλά και την μπίρα Pluq με mezcal. (Η εικόνα είναι μια ευγενική παραχώρηση του Noel. Φωτογραφία: Γεράσιμος Δομένικος)

Κυριακή απόγευμα και προσπαθώ να βρω ένα λόγο για να κάτσω σπίτι. Ποδόσφαιρο δεν έχει και να έχει το ελληνικό πρωτάθλημα είναι για τα κλάματα. Ταινία ή κάποια σειρά να βάλω να δω και να πάρω την κουβέρτα και να στρωθώ στον καναπέ φαντάζει ως λύση. Αλλά όχι η καλύτερη. Μαθαίνω ότι στην πόλη κάπου έχουν στήσει μια μεξικάνικη γιορτή και δεν το πολυσκέφτομαι. Παίρνω το σομπρέρο μου, λοιπόν, και τραβάω μέχρι το Noel. Ναι εκεί που έχουν πάντα Χριστούγεννα. Όμως, για τις Κυριακές του Νοεμβρίου είπαν να κάνουν τις γιορτές στο Μεξικό.

Στο χώρο του Blue έστησαν ένα pop up bar. Μια agaveria πιο συγκεκριμένα. Το στόλισαν λοιπόν με πολλούς κάκτους αληθινούς και ψεύτικους, το φόρτωσαν με πολλές ετικέτες από τεκίλα και mezcal, έφτιαξαν κοκτέιλ βασισμένα σε αυτά και έστησαν μια κουζίνα με burritos, nachos, tacos και quesadillas. Κοινώς μια όμορφη μεξικάνικη γιορτή με λίγο από Χριστούγεννα. Απλά και όμορφα.

Πήρα, λοιπόν, πρώτη θέση στο μπαρ και είπα να βάλω λίγο αγαύη στην Κυριακή μου. Ξεκίνησα με μια Mezcalita. Μια παραλλαγή της γνωστής μας Margaritas που είχε κάτι από το καπνιστό του mescal, αλλά μια δόση από μπούκολο. Νόστιμο, ισορροπημένο, ό,τι πρέπει για αρχή και για τα nachos με guacamole που κάθισαν δίπλα. Ενδιαφέρον ήταν και το Oaxacan 75 με Moscato D´Asti να του δίνει μια ιδιαίτερη γεύση.

20161106_211033-01

Οι Κυριακές του Νοεμβρίου στο Blue του Noel έχουν άρωμα και γεύσεις Μεξικού. (Η εικόνα είναι μια ευγενική παραχώρηση του Noel)

Όταν όμως έφτασαν τα burritos, είπα να αλλάξω και πάω σε κάτι πιο καυτερό. Spicy Paloma λοιπόν με ένα καυτερό λικέρ (Ancho Reyes) από τσίλι μαζί με τεκίλα, mezal και τις φυσαλίδες από το 3cents grapefruit soda. Λάτρεψα την καυτερή του αίσθηση και η αλήθεια ήταν ότι θα ζητούσα και άλλο, αλλά είπα να μην αφήσω το Oaxacan Strawberry Fashion χωρίς να το δοκιμάσω. Μια ακόμα παραλλαγή αυτήν τη φορά του All Fashion κοκτέιλ που στη μύτη σού έβγαζε φράουλα, ενώ στο στόμα σού άφηνε μια γεύση από χαμομήλι από το sherry που είχε αρωματιστεί μ’ αυτό. Ένα όμορφο ταξίδι στις γεύσεις μέσα από ένα ποτήρι.

Mezcal Negroni: Mezcal, Campari, ένα blend από 4 γλυκά βερμούτ και ένα sherry μέσα στο ποτήρι να παίζουν με τον πάγο και να χαρίζουν καπνιστά, γλυκόπικρα κύματα σε κάθε γουλιά.

Και ενώ έλεγα σιγά-σιγά να αφήσω τη γιορτινή μεξικάνικη ατμόσφαιρα και να επιστρέψω στην πραγματικότητα της Κυριακής, πήρε το μάτι μου το Mezcal Negroni και αμέσως είπα να επιμηκύνω για λίγο ακόμα την παραμονή μου. Θα ήταν ιεροσυλία να μην το δοκιμάσω. Mezcal, Campari και ένα blend από τέσσερα γλυκά βερμούτ και ένα sherry μέσα στο ποτήρι να παίζουν με το μεγάλο κύβο από πάγο και να χαρίζουν καπνιστά, γλυκόπικρα κύματα σε κάθε γουλιά.

Εκτός από τα 8 signature κοκτέιλ που έχει ετοιμάσει η ομάδα του Noel, μπορείς επίσης να δοκιμάσεις 12 και πλέον ετικέτες από mezcal και άλλες τόσες τεκίλες που σερβίρονται σε μερίδες των 30 ml αλλά και των 60 ml, αλλά και την μπίρα Pluq με mezcal. Επίσης υπάρχουν και 3 διαφορετικές γευστικές δοκιμές (tasting flights), όπου έχεις τη δυνατότητα να γευτείς 3 ή 4 διαφορετικά, premium αποστάγματα που έχουν κατηγοριοποιηθεί με βάση κάποιο χαρακτηριστικό τους.

//«Noel», Κολοκοτρώνη 59Β, Κέντρο, τηλ. 2112159534

 

Διαβάστε ακόμα: Πρώτη ματιά στο ανανεωμένο και ώριμο Rockfellas Excelsior στον Πειραιά

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top