Στιβαρή ιταλική κουζίνα με πασπάλισμα στυλ στο Nolita Athens

Με ακριβές πρώτες ύλες από την Ελλάδα και την Ιταλία ο σεμνός σεφ Γιάννης Λιόκας προτείνει μια πολύ σωστά εκτελεσμένη και ελαφρώς δημιουργική εκδοχή της Ιταλικής κουζίνας, για να γουστάρουν οι πάντες. Στο πιο λαμπρό υπόγειο της Κηφισιάς.

 

Στο ξενοδοχείο Semiramis στο Κεφαλάρι θα βρείτε το πιο ιταλικό από τα νέα εστιατόρια των Αθηνών.

«Αν η μητέρα σου μαγειρεύει Ιταλικό φαγητό, για πoιο λόγο να πας να φας σε εστιατόριο;». Αυτό είχε πει κάποτε ο γνωστός σκηνοθέτης Martin Scorsese και κατάφερε να περιγράψει τη μαγεία της ιταλικής κουζίνας μέσα σε 16 λέξεις και με τον πιο απλό τρόπο. Σε αυτή τη μαγεία θέλει να μας μεταφέρει ο νέος κατάλογος του Nolita Athens, τον οποίο έχει επιμεληθεί ο σεμνός σεφ Γιάννης Λιόκας και ξεχειλίζει από δημοφιλείς συνταγές της γειτονικής χώρας, εκτελεσμένες με φινέτσα και αυτοπεποίθηση.

Από την ώρα που περνάς την πόρτα του Nolita Athens, που στεγάζεται στο χολιγουντιανό υπόγειο του ξενοδοχείου Semiramis στο Κεφαλάρι, καταλαβαίνεις ότι δεν έχεις μπει σε έναν συνηθισμένο χώρο. Κι αυτή είναι η (πρώτη) ομορφιά του. Το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο LOT, του Λεωνίδα Τραμπούκη και της Ελένης Πεταλωτή, μοιάζει να έχει δημιουργήσει μικρά διαφορετικά σαλόνια μέσα σε έναν μεγάλο κεντρικό χώρο. Από ταμπλό βιβάν που θυμίζουν την μοντέρνα τραπεζαρία ενός ντιζάιν σπιτιού και ένα pop «φουαγέ»βγαλμένο θαρρείς από τη ταινία Κουρδιστό Πορτοκάλι, μέχρι την άνεση ενός νεοϋορκέζικου ιταλικού εστιατορίου, όπου κυριαρχεί το ξύλο, οι δερμάτινοι καναπέδες και οι ποικιλίες κρασιών ως ντεκόρ στον τοίχο.

Το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο LOT, του Λεωνίδα Τραμπούκη και της Ελένης Πεταλωτή, έχει αναλάβει το design του Nolita Athens.

Πάντως το «κυρίως πιάτο» στο Nolita Athens δεν είναι το design, αλλά το σοβαρό μενού του που υποστηρίζει μια προπονημένη αλλά καθόλου φορτική ομάδα σέρβις. Στο πιάτο, οι εξαιρετικές πρώτες ύλες από την Ελλάδα και την Ιταλία, τα φρέσκα ζυμαρικά, οι ακριβές κοπές βοδινού, το φρέσκο ψάρι και οι σχεδόν διάσημες πίτσες του, εναλλάσσονται δημιουργικά.

Στα ορεκτικά οι επιλογές ποικίλουν, από το ακαδημαϊκό Vitello Tonnato και  το πλούσιο γευστικά μοσχαρίσιο ταρτάρ, μέχρι comfort σαλάτες όπως η Nolita Ceasar με κοτόπουλο και τραγανό Prosciutto. Η πάστα έχει την δική της ξεχωριστή θέση, με νεωτερικά spaghetti carbonara αλλά και τα αγαπητά στις κυρίες Fusilli με βασιλικό καβούρι και σάλτσα gricia.

Το μοσχαρίσιο ταρτάρ είναι ένα αγαπημένο ορεκτικό που ξεχωρίζει στον κατάλογο.

Στα κυρίως, οι επιλογές σε ψάρι είναι δυνατές, όπως μπακαλιάρος ποσέ με fregola sarda και σαφράν αλλά και η φρέσκια γλώσσα Dover  που σπανίως συναντάμε στην Αθήνα με σάλτσα salmoriglio. Στα πιάτα με κρέας συναντάμε γνώριμες ιταλικές εκτελέσεις όπως η ταλιάτα από Strip Loin, η Κοτολέτα Milanese, τα μοσχαρίσια scaloppine al limone και το  μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος alla veneziana.

Οι εξαιρετικές πρώτες ύλες από την Ελλάδα, συνδυάζονται με την ιταλική φινέτσα.

Οι πίτσες, σήμα κατατεθέν του Nolita, ακολουθούν την αυθεντική ιταλική τους καταγωγή και δημιουργούνται στο μεγάλο, ανοικτό Pizza Bar, που δεσπόζει στην μια πλευρά του εστιατορίου, με pizzaiolo τον Νίκο Σωτηρόπουλο.

Οι  «άπαικτες » πίτσες που έγιναν σημείο αναφοράς για το εστιατόριο, ακολουθούν την αυθεντική ιταλική τους καταγωγή και δημιουργούνται στο μεγάλο, ανοικτό Pizza Bar, που δεσπόζει στην μια πλευρά του εστιατορίου, με pizzaiolo τον Νίκο Σωτηρόπουλο. Δοκιμάστε τη την signature Τotal Βlack, την πικάντικη Diavola, ή τις γλυκοφάγωτες με προσούτο San Daniele και Zucca (κολοκύθα). Το μενού συμπληρώνουν τα γλυκά του γνωστού Pastry chef Διονύση Αλέρτα. Αν παραγγείλετε τη γενναιόδωρη crème brûlée θα μας θυμηθείτε.

Κάθε Κυριακή το Nolita σερβίρει brunch, με τον σεφ Γιάννη Λιόκα να έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή κάρτα με πιάτα με αβγά και άρωμα αλά ιταλικά.

Ο κατάλογος των κρασιών περιλαμβάνει οίνους τόσο από τον ελληνικό όσο και τον ιταλικό αμπελώνα, ενώ τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ συμπληρώνουν την όλη εμπειρία . Τέλος, στα υπόψη ότι κάθε Κυριακή το Nolita σερβίρει brunch με Ιταλικά αυγά Benedict, Frittata αντί ομελέτας, πίτσες φυσικά και γκουρμέ σάντουιτς.

 

//Nolita Athens, Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφισιά (ξενοδοχείο «Semiramis»). Κρατήσεις: 210 6231181 – 698 087 3080.
facebook.com/nolitarestaurants/

 

Διαβάστε ακόμα: Το Ανφάν Γκατέ στο Τελλόγλειο είναι το πιο σοφιστικέ νέο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close