Oι μυστικές διευθύνσεις του Μιχάλη Νουρλόγλου

Από πού ψωνίζουν –για το μαγαζί και το σπίτι τους– οι σεφ;

 
image1-1190

Ο Μιχάλης Νουρλόγλου είναι ένας πολύ δραστήριος και ταλαντούχος chef, o οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ήδη κερδίσει ένα Χρυσό Σκούφο για την κουζίνα του στο “Abovo”.

Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής, 1, Αθήνα, τηλ. 210 3628738. Με περισσότερα από 2.000 χιλιάδες παραδοσιακά προϊόντα, καθώς και βιολογικά αμιγώς ελληνικά. Το παντοπωλείο ανακαλύπτει προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, σπάνια, μικρής παραγωγής, υψηλής διατροφικής και γαστρονομικής αξίας. Όταν χάνομαι στη μεγάλη ποικιλία, υπάρχει πάντα το άρτια καταρτισμένο προσωπικό να με βοηθήσει.

Φάρμα Μπράλου, Τατοΐου 73 & Χαρ. Τρικούπη, Κηφισιά, τηλ. 210 2713126. Εκλεκτά, ποιοτικά, αλλά και σπάνια κρέατα (ελάφι, ορτύκι). Ο Δάμης Πειθής ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια να εκτρέφει τα δικά του ζώα στο οροπέδιο Μπράλου Φθιώτιδας, με σιτάρι δικής του παραγωγής. Δεν είναι απλώς κρεοπωλείο, αλλά το καλύτερο πείραμα των τελευταίων χρόνων.

Το Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής. Με περισσότερα από 2.000 χιλιάδες παραδοσιακά προϊόντα, καθώς και βιολογικά αμιγώς ελληνικά.

Το Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής. Με περισσότερα από 2.000 χιλιάδες παραδοσιακά προϊόντα, καθώς και βιολογικά αμιγώς ελληνικά.

Criollo Pâtisserie, Ελαιών 34, Κηφισιά, τηλ. 210 8073967. Η καρδιά της authentic pâtisserie! Οι δημιουργίες του Διονύση Αλέρτα με ταξιδεύουν συναρπαστικά σε υπέρτατες γευστικές εμπειρίες και γλυκές απολαύσεις.

Δήμητρα Γουναρίδη, Ευαγγελικής Σχολής 3-5, Νέα Ιωνία, τηλ 210 2712548. Μιλάμε για πίτες που διαφέρουν από τις άλλες, με αέρινο τραγανό φύλλο, περασμένες από το τηγάνι. Με διαφόρων ειδών γέμιση (αλμυρή και γλυκιά) που καλύπτουν όλες τις ορέξεις. Για μένα, το πέρασμα από το εργαστήρι είναι καθημερινή φανατική συνήθεια!

Fartuna Pizzeria, Θέσι Ψάρι, Γκορύτσα, Ασπρόπυργος, τηλ. 217 7132323. Το τέλειο ποντιακό πεϊνιρλί. Το ζυμάρι του θεϊκό, αγκαλιάζει το πεντανόστιμο τυρί που καλύπτεται με ζεστό βούτυρο και αβγό.

Γουναρίδη- Φάρμα Μπ΄ραλου

Αριστερά: Οι πίτες της Δήμητρας Γουναρίδη διαφέρουν απ’ τις άλλες, με το αέρινο τραγανό τους φύλλο. Δεξιά: Η Φάρμα Μπράλου δεν είναι απλώς κρεοπωλείο, αλλά το καλύτερο πείραμα των τελευταίων χρόνων.

Κρητικός, Αιόλου 49, Κάντζα, τηλ: 210 6659061. Κλασική οικογενειακή ταβέρνα για κρέας. Σε όσους αρέσει το κρέας και ειδικά το μοσχάρι πρέπει να το επισκεφτούν. Ο χώρος θυμίζει χωριάτικη ταβέρνα. Τα ορεκτικά είναι σταθερά, κορυφαία. Όσο για το κρασί τους, το οποίο οινοποιούν και εμφιαλώνουν οι ίδιοι, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από πολλά εμφιαλωμένα του εμπορίου.

Ζαχαροπλαστείο Χαρά, Μπιζανίου 3, Μεταμόρφωση, τηλ. 210 2828924. Όταν θέλεις κάτι παραδοσιακό, έρχεσαι εδώ. Από τα must το παγωτό Chicago, το οποίο είναι πραγματικό ηφαίστειο σοκολάτας. Γαρνίρεται με σαντιγί, τριμμένο αμύγδαλο και κλασικό μπισκότο στην κορυφή.

//Ο Μιχάλης Νουρλόγλου είναι ο σεφ του εστιατορίου “Abovo”, Κολοκοτρώνη 37, Κεφαλάρι, τηλ. 210 8015324.

 

Διαβάστε ακόμα: Umami Tales: Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της 5ης γεύσης στο κέντρο της Αθήνας.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close