Ντέι, ντέι: Έτοιμο το κοκτέιλ σας!

Αυτή είναι –αποκλειστικά– η συνταγή του περίφημου κοκτέιλ με γάλα γαϊδούρας του bar «Γάιδαρος» στο Κολωνάκι. Μαζί με τη μυστική διεύθυνση για να βρείτε το σπάνιο και ιδιαίτερα θρεπτικό συστατικό του.

 
nte-ntei-cover

Το πιο μεθυστικό κοκτέιλ του κόσμου, αφού χρησιμοποιεί το καλύτερο γάλα μετά το μητρικό.

Υλικά

50 ml λικέρ μαστίχας
25 ml σιρόπι μπαχαρικών (βλ. tips)
15 ml τεντούρα
15 ml γάλα γαϊδούρας (βλ. tips)
10 ml lime juice
1 barspoon γιαούρτι
Σέικερ
Γυάλινο μπουκάλι.

nteinteiAndro

Μιλάμε για πολύ προχωρημένο γαλατά.

Εκτέλεση

Παγώνουμε το μπουκάλι, ενώ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά στο σέικερ.
Ανακινούμε καλά και σουρώνουμε στο ειδικό ντέι ντέι ποτήρι, το οποίο μοιάζει με παλιό μπουκάλι του γαλατά.
Γαρνίρουμε με ένα στικ κανέλλας ή μια φρέσκια κορυφή δυόσμου.

Tips

Φυσικό να αναρωτηθείτε που βρίσκει κανείς σιρόπι μπαχαρικών ή γάλα γαϊδούρας. Φυσικά, όμως, κι εμείς έχουμε την απάντηση: Για το μεν σιρόπι μπαχαρικών μπορείτε να απευθυνθείτε στις ενημερωμένες κάβες -όπως έχουμε μάθει να λέμε-, ενώ σε εξίσου ενημερωμένα deli θα βρείτε και το γάλα, όπως για παράδειγμα στο Nora’s -Αναγνωστοπούλου 11, στο Κολωνάκι  (τηλ. 210 3389349, 210 3389348). Α, ναι κάνουν και delivery.

Ο Βασίλης Μπίλας είναι ο bartender του all day bistrot bar «Γάιδαρος Greek Chic», Σκουφά 47- 49, Κολωνάκι, τηλ. 210 3643927.

 

Διαβάστε ακόμα: Διαβολεμένα burgers στα Βριλήσσια!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top