To κοκτέιλ O/purist Bramble σερβίρεται στο ποτήρι… τσολιάς.

Το τσίπουρο είναι ταυτισμένο με τη χώρα μας. Είναι από τα αποστάγματα που θυμίζουν έντονα τις οικογενειακές συγκεντρώσεις, αργότερα τα φοιτητικά ξεφαντώματα μέχρι πρωίας, παρέα με μεζέδες και αντρικές συζητήσεις που δεν τελειώνουν ποτέ.

Το τσίπουρο έχει κάτι από τη ψυχή μας ή, αν θέλετε, η ψυχή μας είναι, εν πολλοίς, ποτισμένη με το αλκοόλ, τη γεύση και την τονωτική του αψάδα. Ομως, το τσίπουρο στις μέρες μας δεν έχει μείνει μόνο στην παραδοσιακή του μορφή (σαφώς και τιμούμε την απλή «φορεσιά» του), εξελίσσεται, μπαίνει σε «ένδυμα» cocktail, μπαίνει από την κύρια πόρτα στα μπαρ, το μαθαίνουν ακόμη και οι νέες γενιές.

Το Ο/purist σαν βάση του έχει τις ελληνικές, εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιών ugni blanc, μαλαγουζιά και ροδίτης.

Δέκα κορυφαίοι έλληνες bartenders έφτιαξαν το πρώτο τσίπουρο για το bar επαναπροσδιορίζοντας έτσι την παρουσία και την κατηγορία του. Έφεραν την παράδοση στο σήμερα και δημιούργησαν το O/purist. Να σημειωθεί πως το Ο/purist σαν βάση του έχει τις ελληνικές, εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιών ugni blanc, μαλαγουζιά και ροδίτη.

Από τις 8-15 Ιουλίου 60 μπαρ σε όλη την Ελλάδα θα σερβίρουν το O/Purist Bramble.

Τα δύο χάρτινα και ανακυκλώσιμα ποτήρια είναι σχεδιασμένα από τον Dear Quentin και εμπνευσμένα από τα 200 χρόνια Ελλάδα.

Το O/PURIST (αναγραμματισμός του τσίπουρου), αυτό το καλοκαίρι έρχεται για να μας υπενθυμίσει πως τα αγαπημένα μας bar είναι και πάλι ανοιχτά και έτοιμα να φιλοξενήσουν την κάθε όμορφη στιγμή μας μετά από τόσους μήνες. Για να το γιορτ΄σουμε, 8 με 15 Ιουλίου πίνουμε κοκτέιλ O/purist Bramble στα 60 καλύτερα bar σε όλη την Ελλάδα.

Η παρασκευή του O/purist Bramble είναι εύκολη. Χρειάζεται να έχετε O/purist, χυμό λεμόνι και μούρα. Προσθέτουμε τριμμένο πάγο, σερβίρουμε σε «τσολιά», γαρνίρουμε με lime. Θα αναρωτηθείτε τι είναι ο «τσολιάς». Είναι δύο διαφορετικά, χάρτινα, ανακυκλώσιμα ποτήρια τα οποία είναι σχεδιασμένα από τον Dear Quentin και εμπνευσμένα από τα 200 χρόνια νεότερης Ελλάδας. Το ένα ποτήρι συμβολίζει την καλτσοδέτα του τσολιά και το δεύτερο έχει την μέλισσα στο πρόσωπο του τσολιά υποδηλώνοντας την αφοσίωσή του/όλων μας στην δουλειά και τη δημιουργία.

Να σημειωθεί πως πίσω από την όλη πρωτοβουλία υπάρχει και μια κοινωνική ενέργεια που αξίζει να λάβουμε υπόψη. Για κάθε μπαρ που συμμετέχει στην ενέργεια, το O/PURIST δωρίζει στην METRON ARISTON – making responsibility a Trend, ένα ποσό με το οποίο θα χρηματοδοτηθεί η δημιουργία ενός μηχανισμού που θα βοηθά τα μπαρ να φτιάξουν καταλόγους για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

 

Τα Bar που συμμετέχουν στην ενέργεια:

Αττική: 360 Cocktail Bar, 42 Barstronomy Athens, 7 Jokers, A for Athens, Baba Au Rum, Barreldier, Barro Negro, Birdman, Frater & Soror, Hide & Seek, Holy Spirit Cocktail Bar, Horizon, Ipitou, L’ Ovelha Negra, Lot 51, Magic Bus, Mr. Fox, Mr. Peacock, Noah, Oldies, Pop Up, Rockfellas, Samba Café, Spoiled, The Clumsies, Theory Bar & More, Tiki Athens, Two Doors, Upupa Epops, Το Λοκάλι. Θεσσαλονίκη: Casablanca, Nectar Distillery, Thermaikos, Vogatsikou 3, Βερμούτ, Κόκονατ Bay. Χαλκιδική: Gust. Ηγουμενίτσα: Moshi. Κρήτη: Boheme, Carte Postale, Puerto, Χάλαβρο Open Bar. Τρίκαλα: Bittersweet, Ρετούς. Βόλος: Grappa, Grooove, Isalos. Τήνος: Prickly Bear, Suntan, Three Donkeys. Σύρος: Theosis. Πάργα: Kamini. Παξοί: Pοrto Vecchio. Λευκάδα: Χάρτες. Κέρκυρα: Barden. Σαντορίνη: Marinera. Ξάνθη: Μπαχάμες. Γιάννενα: Blue Gin. Καλαμάτα: Jardin.

 

 

Διαβάστε ακόμα, Αλέξανδρος Ψυχούλης: «Το τσίπουρο είναι συναναστροφή, όχι ποτό».

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top