Κριτές World Class

Οι κριτές της πρώτης φάσης Tim Etherington, global ambassador του Bulleit Rye & Bulleit Bourbon whisky και Thomas Aske, συνιδρυτής της εταιρείας Fluid Movement.

Το να είσαι bartender δεν σημαίνει να έχεις τατουάζ, να γίνεσαι hipster, να φοράς παπιγιόν και να είσαι πίσω από μια μπάρα χτυπώντας ένα σέικερ. Σημαίνει πολλά άλλα πράγματα, μεταξύ των οποίων φαντασία, δημιουργικότητα, έρευνα και φυσικά επικοινωνία με τον πελάτη.

Πράγματα που πρεσβεύει χρόνια τώρα το World Class. Ο κορυφαίος θεσμός του κλάδου των bartenders διεθνώς, που στόχο έχει να μεταμορφώνει και να εξελίσσει την εμπειρία της γεύσης, φέρνοντας στο προσκήνιο τις παγκόσμιες τάσεις για την κουλτούρα των cocktails.

Εδώ φιλοξενούμε τους έξι bartenders και τα cocktails τους που «κατέκτησαν» τους δύο κριτές και, φυσικά, μια θέση στον τελικό. Κριτές ήταν ο Tim Etherington, global ambassador του Bulleit Rye & Bulleit Bourbon whisky και ο Thomas Aske, συνιδρυτής της εταιρείας Fluid Movement.

Δήμητρα Αντωνακοπούλου

Η Δήμητρα Αντωνακοπούλου ετοιμάζει το top up με σόδα από ξεθυμασμένη σαμπάνια, τσάι από ιβίσκο και αγριοκέρασο.

Δήμητρα Αντωνακοπούλου360 Cocktail Bar, Αθήνα

«Daisy Duke’s»

30 ml BULLEIT® Rye
15 ml σπιτικό λικέρ κράνο
15 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
2 dashes peach bitters
Top up με σόδα από ξεθυμασμένη σαμπάνια, τσάι από ιβίσκο και αγριοκέρασο.

Ένα αμερικανικό σκηνικό με τζην, καρό και φωτογραφίες της Daisy Duke είχε ετοιμάσει η Δήμητρα για την παρουσίασή της. Στο κλίμα και το BULLEIT® Rye, το οποίο είχε ντυθεί με τζην παντελόνι. Το λικέρ από ελληνικά κράνα που δημιούργησε η ίδια μπαίνει στο ποτό μαζί με φρέσκο λεμόνι, για να δώσει μια γλυκιά οξύτητα. Στη συνέχεια, προσθέτει μια σόδα που δημιούργησε, κάνοντας reduction σε σαμπάνια που έχει ξεμείνει, προσθέτοντας ζάχαρη και φρουτώδη στοιχεία. Σέρβιρε μαζί με πίκλες, για το αλμυρό στοιχείο, σε συνδυασμό με το ποτό της.

Daisy Duke's

Ένα αμερικανικό σκηνικό με τζην, καρό και φωτογραφίες της Daisy Duke είχε ετοιμάσει η Δήμητρα για την παρουσίασή της.

Στην επόμενη σελίδα: Το «Milkman’s» του Νίκου Αρσλάνογλου.

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top