Οι «Γεμιστές Πιπεριές» που τρελαίνουν το Λονδίνο

Ο συνιδιοκτήτης του περίφημου ελληνικού μπακάλικου «The Life Goddess», Νίκος Νυφούδης, μας κερνάει το πιο περιζήτητο μεσημεριανό πιάτο της κουζίνας του.

 
46048_423621554365_6201892_n

«Οι ”Γεμιστές Πιπεριές” γίνονται ανάρπαστες από τους Λονδρέζους κάθε φορά που τοποθετούνται στη ζεστή μαρμάρινη πλάκα του The Life Goddess», λέει ο Νίκος Νυφούδης.

Oταν, μικρό, με κυνηγούσε η μητέρα μου να αδειάσω το πιάτο μου, ποτέ δεν φανταζόμουν πως ένα φαινομενικά τόσο «απλό» φαγητό μπορεί να γίνει όχι μόνο γαστρονομική εμπειρία, αλλά και το πιο περιζήτητο μεσημεριανό πιάτο ενός Λονδρέζου. Οι «Γεμιστές Πιπεριές» του «The Life Goddess» γίνονται ανάρπαστες κάθε φορά που τοποθετούνται στη ζεστή μαρμάρινη πλάκα του, στο WC1 του Λονδίνου.

Τα μυστικά τους ‒τα «ευαίσθητα δεδομένα τους», για να το πω κι αλλιώς‒ πέρα από την τέχνη του μάγειρα: το ελληνικό ρύζι από τη Χαλάστρα, το premium εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο του TLG από την Λακωνία και, φυσικά, τα φρέσκα μυρωδικά που κόβουμε από τον μικρό, αλλά θαυματουργό, κηπάκο μας στο Λονδίνο.

Ιδού τι θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε κι εσείς με τον τρόπο του «The Life Goddess»:

 

Υλικά:
12-15 πιπεριές πράσινες ή κόκκινες
200 γρ. ρύζι
4 κρεμμύδια ξερά
4 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο και μάραθο
λίγη φρυγανιά τριμμένη
πατάτες
λάδι
αλάτι, πιπέρι
λίγη ζάχαρη

 

Εκτέλεση:
Βγάζουμε το καπάκι από τις πιπεριές και τις αδειάζουμε. Κρατάμε την ψίχα.
Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ένα ταψί και τις πασπαλίζουμε εσωτερικά με λίγο αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
Βάζουμε σε μεγάλο πολυκόφτη την ψίχα από τις πιπεριές, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, τον δυόσμο και τον μάραθο και τα κόβουμε όλα ψιλά ψιλά.
Τα βάζουμε όλα σε μια κατσαρόλα, με λίγο λάδι, λίγο νερό, το ρύζι και αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο (προαιρετικά, μπορούμε να παραλείψουμε το βράσιμο).
Γεμίζουμε τις πιπεριές, τις σκεπάζουμε με τα καπάκια τους, ρίχνουμε από πάνω λάδι και τις πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
-Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες, τις τοποθετούμε στο ταψί ανάμεσα στα γεμιστά και τις αλατοπιπερώνουμε. (Σημ.: Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω τυχόν γέμιση που μας έμεινε, πράγμα που θα δέσει περισσότερα τα υλικά μεταξύ τους και θα μας δώσει μια «μαμαδίσια» αίσθηση).
Τοποθετούμε το ταψί με τις γεμιστές πιπεριές στον καλά προθερμασμένο φούρνο μας και τις ψήνουμε (ανάλογα με τον φούρνο) στους 180°C τα πρώτα 25 λεπτά σκεπασμένο με λαδόκολλα και ακολούθως, αφού αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα, για ακόμα 1 ώρα και 10 λεπτά.
Στο «The Life Goddess» σερβίρουμε τις «Γεμιστές Πιπεριές» με ελληνική σαλάτα, πράσινες ελιές Χαλκιδικής και λίγη λαχανοσαλάτα με ελληνικά καρότα Μακεδονίας.

 

Tip: Τα γεμιστά τρώγονται και ζεστά και κρύα. Εμείς προτείνουμε να είναι χλιαρά και να συνοδευτούν με μια από τις πολλές ζουμερές ελληνικές φέτες, που μπορείτε να αγοράσετε από το παντοπωλείο της γειτονιάς σας.

TLG gemista

«Στο The Life Goddess σερβίρουμε τις ”Γεμιστές Πιπεριές” με ελληνική σαλάτα, πράσινες ελιές Χαλκιδικής και λίγη λαχανοσαλάτα με ελληνικά καρότα Μακεδονίας».

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close