Οι μυστικές διευθύνσεις του Χριστόφορου Πέσκια

Πού ψωνίζουν –για το μαγαζί και το σπίτι τους– οι σεφ;

 
Peskias

Ο Χριστόφορος Πέσκιας είναι σεφ και ιδιοκτήτης των εστιατορίων ΠBOX.

Κρεοπωλείο «10», Λ. Παΐζη 10, Βάρη, τηλ. 210 9654610. Μοσχαρίσιες ουρές και μάγουλα, αρνίσια γλυκάδια, κοπές από γουρουνόπουλο γάλακτος, κι επίσης εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, καθώς και «ψαγμένη» μαναβική. Τον κύριο Δημήτρη Σάρο τον ξέρω κάπου δεκαπέντε χρόνια, είναι ο πιο τίμιος χασάπης που έχω συναντήσει –τα λεφτά θα σου τα πάρει στην πορεία και όχι σε μια χρονιά… Θα βρει και τα παραδοσιακά προϊόντα, θα σου φέρει και burrata, θα έχει και τις καινούργιες κοπές. Και του σαλονιού, και του αλωνιού.  Και χθεσινός, και αυριανός.

«To Μαντρί», Γράμμου 41, Βριλήσσια, τηλ. 210 8030484.Γραβιέρα Άργους, αυθεντικό λαδοτύρι Μυτιλήνης, λούντζα Τήνου, στραγγιστό πρόβειο γιαούρτι και πάνω από όλα το πείσμα του κυρίου Άρη Μασκίνη, που αντιστέκεται στους καιρούς.

Select Salmon House, Κ. Καραμανλή 3, Μελίσσια, τηλ 210 8037498, 210 6133561. Γιατί έχει τον καλύτερο καπνιστό σολομό της Αττικής και μακράν το καλύτερο μπρικ. Γιατί συνεχίζει ακόμα να εμπορεύεται χαβιάρι. Και γιατί είναι στη γειτονιά μου.

Μανάβικο «Το Περιβόλι», Λεωφ. Πεντέλης 62, Βριλήσσια, τηλ. 210 6132040. Ο Γκέκας είναι τρελός! Μαναβική ΠΟΠ και «προχωρημένη» εξυπηρέτηση. Η καλύτερη ντομάτα το καλοκαίρι και τα καλύτερα λάχανα το χειμώνα.

Sweet Αlchemy by Stelios Parliaros, Κολοκοτρώνη 9, Κηφισιά. Επειδή κάνει τις καλύτερες σοκολάτες  (και γλυκά) στην Ελλάδα –μπορεί και στην Ευρώπη. Επειδή στο μαγαζί του αγαλιάζει η ψυχή μου και δεν νιώθω Ευρωπαίος δεύτερης κλάσης. Επειδή είναι ο μοναδικός μας ζαχαροπλάστης-«δημιουργός». Επειδή είναι ταυτόχρονα καλλιτέχνης και εργάτης.  Επειδή είναι και φίλος μου, κι όταν πάω εκεί με κερνάνε και κανένα γλυκάκι παραπάνω.

Sweet Alchemy by Stelios Parliaros. Φωτογραφία: Γιώργος Σφακιανάκης www.gsfak.com

Sweet Alchemy by Stelios Parliaros. Φωτογραφία: Γιώργος Σφακιανάκης www.gsfak.com

Διαβάστε ακόμα: Όταν το γενναιόδωρο σκωτσέζικο ουίσκι Cardhu παρουσίασε μια μοναδική γαστρονομική βραδιά στο κορυφαίο εστιατόριο Σπονδή. 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close