Οι μυστικές διευθύνσεις του Αστέριου Κουστούδη

Πού ψωνίζουν –για το μαγαζί και το σπίτι τους– οι σεφ;

 
_MG_1000

Ο Αστέριος Κουστούδης είναι ο Chef de Cuisine του εστιατορίου GB Roof Garden.

«Κουκά», Πατησίων 104, τηλ. 210 – 8212 522. Η χαρά του «τυρά»! Ελληνικά «ψαγμένα» προϊόντα και μεγάλη ποικιλία, η ιδανική λύση για πολλές κατά καιρούς αναζητήσεις μου σε εστιατόρια που έχω εργαστεί. Μανούρα Σίφνου (άπαιχτη!), λαδοτύρι Ζακύνθου, φρέσκος ανθότυρος Χανίων, αλλά και (πεντανόστιμο) μέλι Κυθήρων και γλυκά του κουταλιού «Γουμένισσες». Ένα μεγάλο ευχαριστώ από μέρους μου!

Degustation, Κουμπάρη 5, πλατεία Κολωνακίου, τηλ. 210 3627744. Μια τεράστια (πάνω από 1.700) γκάμα deli προϊόντων εισαγωγής (κυρίως από Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία) και όχι μόνο: από τσορίζο ιμπέρικο, καβούρι Chatka, γκοργκοντζόλα Dolce τρίμηνης ωρίμανσης έως το μαγικό ελληνικό γλυκό του κουταλιού «Ελιά». Ό,τι ψάχνεις και ό,τι ώρα το ψάχνεις ο φίλος μου ο Ηλίας Αποστόλου είναι πάντα πρόθυμος να το βρει για να σε ευχαριστήσει.

degustation

«Degustation: Μια τεράστια (πάνω από 1.700) γκάμα deli προϊόντων, κυρίως εισαγωγής. Ό,τι ψάχνεις και ό,τι ώρα το ψάχνεις ο φίλος μου ο Ηλίας Αποστόλου είναι πάντα πρόθυμος να το βρει για να σε ευχαριστήσει».

Κωνσταντινίδης, Κηφισίας 76, Μαρούσι, τηλ. 21 0 614 0173. Ως γνήσιος Σαλονικιός έχω στενή σχέση με τα γλυκά. Κορνεδάκια ολόφρεσκα (θες να φας μέχρις εκεί που να μην μπορείς να αντέξεις άλλο), άπαιχτο μιλφέιγ ala minute φτιαγμένο μπροστά σου (οι σπάτουλες των μαστόρων παίρνουν φωτιά, χαζεύεις κυριολεκτικά με την τέχνη και τη μαεστρία τους), εκμέκ κανταΐφι με πλούσια κρέμα… Είμαι, ίσως, ο πιο σπαστικός πελάτης του μαγαζιού, αφού κάθε φορά που παραγγέλνω ένα προφιτερόλ τους υπενθυμίζω πάνω από πέντε φορές «με μπόλικο καβουρδισμένο αμύγδαλο».

Λουμίδης Αντώνης, Το Καφεκοπτείο, Λεωφ. Κηφισίας 236, Κηφισιά, τηλ. 210 8017188. Ένα μαγαζί με όλου του κόσμου τα καλούδια. Αρώματα, χρώματα, γεύσεις…, όλα μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια. Φρεσκοκομμένος καφές με απίστευτη μυρωδιά, διάφορα κουλουράκια, παστέλια (η αδυναμία μου), καραμελίτσες (no comments…), μυρωδάτοι ξηροί καρποί… Κάθε φορά που μπαίνω εδώ αλλάζει όλη η ψυχολογία μου και, όπως είναι φυσικό, αγοράζω πολύ περισσότερα από ό,τι υπολόγιζα. Σκέφτομαι, χαμογελώντας, τι θα γίνει όταν πάρω μαζί μου για πρώτη φορά τη δίχρονη κόρη μου: ελπίζω, φεύγοντας, να αφήσουμε και κάτι στα ράφια για τους επόμενους…

loumidis

«Αρώματα, χρώματα, γεύσεις…, όλα μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια. Κάθε φορά που μπαίνω στον Λουμίδη αλλάζει όλη η ψυχολογία μου».

Θανόπουλος, Αδριανού και Δραγούμη 6, Κηφισιά, τηλ. 210 6233 267. Πολύ καλό μανάβικο με φρέσκα φρούτα και «ζωντανά» λαχανικά, χασάπικο όπου μπορείς να βρεις έως και Black Angus Rib Eye (!), ασιατική γωνιά με μεγάλη ποικιλία, πολλά βιολογικά προϊόντα που δύσκολα βρίσκεις αλλού. Και, σημαντικό, πολύ φιλικό και πρόθυμο προσωπικό (καταπληκτική η κυρία Σία). Είμαι πολύ τυχερός που μένω κοντά στον Θανόπουλο.

 

// GB Roof Garden, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, τηλ. 210 3330000.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro