IMG_6169

«Ένα πανόραμα ελληνικών τυριών που ελπίζω να συνεχίσουν να πωλούν για πολλά ακόμα χρόνια». (Φωτό: Αντζελίνα Καλογεροπούλου)

Α-Β Βασιλόπουλος, Φάρος Ψυχικού. Λόγω… οικογενειακής παράδοσης, από εδώ έμαθα να ψωνίζω τα τυριά μου, κοροϊδεύοντας, μικρότερη, τις σικ κυρίες του γειτονικού προαστίου, που απαιτούσαν κάθε φορά να δοκιμάσουν το τυρί που επέλεγαν, ή αγόραζαν μόνο 180 γραμμάρια γραβιέρα Ιδρύματος Τοσίτσα –πλέον κάνω κι εγώ ακριβώς το ίδιο! Κοπανιστή και ξινοτύρι Μυκόνου, Καλαθάκι Λήμνου, ανθότυρος Κρήτης, νόστιμη και ισοροπημένη γραβιέρα Ίου, φέτα Τριπόλεως και Κεφαλονιάς, Σαν Μιχάλη Σύρου, κασέρι Ελασσόνας για τοστάκια, φορμαέλα Αράχωβας… Ένα πανόραμα ελληνικών τυριών που ελπίζω να συνεχίσουν να πωλούν για πολλά ακόμα χρόνια, μιας και η ελληνική μικρο-τυροκομία εξελίσσεται.

Στην επόμενη σελίδα: «Αγοράζω, πάντα και μόνο, λαχανικά και φρούτα βιολογικής καλλιέργειας».

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top