Ο Ζαφείρης Τρικαλινός έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με το Αιτωλικό. Μπορεί οι περισσότεροι, όταν το ακούμε, το μυαλό μας να πηγαίνει αυτόματα στο περίφημο αυγοτάραχό του, όμως ο Ζαφείρης, εκτός από τα διβάρια, δίνει προστιθέμενη αξία και στις αλυκές της Λιμνοθάλασσας του τόπου του –ήδη μας έχει συστήσει την «Αφρίνα», το Trikalinos Fleur de Sel του.
Τελευταίο του απόκτημα –μόλις το λανσάρησε– το Trikalinos Φυσικό Θαλασσινό Αλάτι, «κορφολογημένο» από τα ρηχά των αλυκών της λιμνοθάλασσας: εκεί που το αρθρώνει σε κρυστάλλους η υπομονή της φύσης και η εξάτμιση του νερού από τον ήλιο. Οι κρύσταλλοι αυτοί, που είναι και η μορφή που το αλάτι διατίθεται στον καταναλωτή («έχοντας υποστεί τις λιγότερες δυνατές επεξεργασίες και αποκλείοντας τα οποιαδήποτε πρόσθετα, αντισυσσωματικά ή βελτιωτικά»), διατηρούν αναλλοίωτα τα πάνω από 80 ιχνοστοιχεία και μέταλλα που περιέχουν και επιδρούν ευεργετικά, με πολλούς τρόπους, στην υγεία.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, και να κάνει τη διαφορά, τόσο στη μαγειρική όσο και στο φινίρισμα των φαγητών (σαλάτες, κρέατα, θαλασσινά, σούπες, σάλτσες ζεστές και κρύες, επιδόρπια κ.α.), καθώς διαλύεται γρήγορα και ομοιόμορφα με τη θερμότητα.
Οι κρύσταλλοι του Trikalinos Φυσικό Θαλασσινό Αλάτι, ελαφρώς υγροί και τραγανοί, όπως λαμβάνονται από την «πηγή» τους, διατίθενται σε συσκευασίες του ενός και των τρεισήμισι κιλών: στο πνεύμα του λιτού, μοντέρνου packaging –εν προκειμένω με μια ευπρόσδεκτα παιγνιώδη νότα– που εδώ και κάποια χρόνια πέρασε τα εξαιρετικά προϊόντα του Τρικαλινού στη νέα εποχή.
trikalinos.gr
Δείτε ακόμα: Πού τρώει σουβλάκι ‒και γλείφει τα δάχτυλά του‒ ο Μάνος Βουλαρίνος;