Ο Χρήστος Μαρτζούκος (Osakazu Yoshida) είναι ο sushi chef του εστιατορίου Gaspar.

Ο Χρήστος Μαρτζούκος (Osakazu Yoshida) είναι ο sushi chef του εστιατορίου Gaspar.

Παντοπωλείο Μεσογειακής Διατροφής, Σοφοκλέους 1 & Αριστείδου 11, τηλ. 210 3628738. Μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά ζυμαρικά (στριφτάρια, χειροποίητα μακαρόνια εμπλουτισμένα με διάφορες γεύσεις), τυριά ΠΟΠ, ψωμιά (προσωπική μου προτίμηση το δίκοκκο), βιολογικά άλευρα από μικρούς παραγωγούς, μέλια, παραδοσιακά επιδόρπια… Εντυπωσιακή η λίστα των ελληνικών κρασιών, καταπληκτικό το οικογενειακό τσίπουρο από Μοσχοφίλερο. Μια πραγματική πανδαισία ελληνικών προϊόντων.

Salamat, Κορινθίας 24, Αμπελόκηποι, 210 7796766. Μεγάλη γκάμα ασιατικών προϊόντων, όπως κινέζικες σάλτσες, sake, noodles, ξύδια, εξοπλισμό για sushi αρχάριους και μη. Μυρωδικά από Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, ρύζια sushi και άλλα ωραία far east καλούδια.

elixir

«Elixir: μυρωδικά, αφεψήματα και βότανα –πάνω από 1.000 είδη από όλο τον κόσμο».

Elixir, Ευρυπίδου 41, Αθήνα, τηλ.: 210 32 15 141. Μυρωδικά, αφεψήματα και βότανα (πάνω από 1.000 είδη από όλο τον κόσμο), άψογα διατηρημένα σε μεγάλα ξύλινα κουτιά. Περικλής Κόνιαρης rules!

Soya Athens, Απόλλωνος 33-35, τηλ. 210 3236324. Ένα αυστηρά ιαπωνικό «μπακάλικο» με μεγάλη γκάμα ιαπωνικών προϊόντων. Παραδίδονται και μαθήματα sushi για αρχάριους.

Το Περιβόλι, Λεωφ. Πεντέλης 62, Βριλήσσια, τηλ. 210 6132040. Στο μανάβικο του κ. Γκέκα μπορείτε να βρείτε ωραία φρούτα και πολλά άλλα φρέσκα μυρωδικά.
Από εδώ προμηθεύομαι την ιαπωνική μέντα (perrila mint) «shisho» που χρησιμοποιώ ευρέως στο sushi.

 

// Gaspar, Λεωφ. Δημ. Βασιλείου και Λυκούργου, Φάρος Ψυχικού, τηλ. 210 6775011.

Διαβάστε ακόμα: Αυτές είναι οι μυστικές διευθύνσεις της Μαριλούς Παντάκη.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top