Κομψό και στιλάτο, το Pale προορίζεται να γίνει ένας βασικός παίχτης στον οινικό στίβο.

Ακόμα και αν δεν γνωρίζετε τον περίφημο Sacha Lichine, σίγουρα θα έχετε ακούσει και –στοιχηματίζω- απολαύσει το εμβληματικό του ροζέ, το Whispering Angel που πυροδότησε ένα παγκόσμιο ροζέ φαινόμενο, τη «ροζέ αναγέννηση».

Ο ταλαντούχος οινοποιός συνεχίζει δυναμικά και άκρως πετυχημένα την οικογενειακή παράδοση για πρωτοπορία, στο Château d’Esclans, ένα μαγευτικό κτήμα στην καρδιά της Προβηγκίας, βορειοανατολικά του St. Tropez. Ο ίδιος διαθέτει έναν μοναδικό συνδυασμό, τη μεγάλη εμπειρία στις διεθνείς οινοποιητικές τάσεις και την οξεία αντίληψη των αναγκών του καταναλωτή. Και τα κρασιά που δημιουργεί, με φρουτώδη χαρακτήρα για άμεση απόλαυση, συνήθως έχουν μεγάλο σουξέ.

Με βιδωτό πώμα, άρα εύκολο να καταναλωθεί, και βεβαίως παιχνιδιάρικο, με «ινσταγκραμική» ετικέτα.

Η καινούργια, λοιπόν, δημιουργία του Sacha Lichine είναι ένα ροζέ από την Προβηγκία, το Pale. Ακόμη μία ροζέ ετικέτα; θα με ρωτήσετε. Όχι ακριβώς!

Κομψό και στιλάτο, το Pale προορίζεται να γίνει ένας βασικός παίχτης στον οινικό στίβο. Ο δημιουργός του το θεωρεί ένα ροζέ για τη «νέα γενιά». Ευκολόπιοτο, με το χαρακτηριστικό ροζ-γκρι χρώμα των ροζέ της Προβηγκίας και χαρακτήρα που συνδυάζει αρωματική ένταση με γευστική φρεσκάδα και καθαρό τελείωμα. Με βιδωτό πώμα, άρα εύκολο να καταναλωθεί, και βεβαίως παιχνιδιάρικο με «ινσταγκραμική» ετικέτα.

Η ετικέτα του είναι εμπνευσμένη από τα εξώφυλλα του New-Yorker της δεκαετίας του 1920 και τον «Υπέροχο Γκάτσμπυ» του Fitzgerald.

Ναι, το Pale, κλείνοντας το μάτι στην post-covid ανάγκη για διασκέδαση, ντύθηκε με νοσταλγικά vintage χρώματα και dessin. Η ετικέτα του, εμπνευσμένη από τα εξώφυλλα του New-Yorker της δεκαετίας του 1920 και τον ‘Υπέροχο Γκάτσμπυ’ του Fitzgerald, παραπέμπει στις χρυσές εποχές του μεσοπολέμου με τα λαμπερά κοκτέιλ πάρτυ της Νέας Υόρκης, τα καφέ του Παρισιού, τη joie de vivre!

Τα σταφύλια προέρχονται από επιλεγμένους αμπελώνες της περιοχής Var (IGP Var), ένα terroir περισσότερο «θαλασσινό».

Και δυο λόγια για την παραγωγή του. Στην ποικιλιακή του σύνθεση βρίσκουμε κυρίως τη βασική τριάδα της Προβηγκίας: Grenache, Cinsault, Syrah. Τα σταφύλια προέρχονται από επιλεγμένους αμπελώνες της περιοχής Var (IGP Var), ένα terroir περισσότερο «θαλασσινό» σε σχέση με τα υπόλοιπα κρασιά του κτήματος (που κυκλοφορούν με την ένδειξη AOP Côtes-de-Provence).

Στην ποικιλιακή του σύνθεση βρίσκουμε κυρίως τη βασική τριάδα της Προβηγκίας: Grenache, Cinsault, Syrah.

Με την ελκυστική τιμή των 14-15€ το Pale κυκλοφορεί παντού… εκτός από τη Γαλλία.

Και εφαρμόζονται όλες οι τεχνικές οι οποίες διασφαλίζουν αυτό το παλ χρώμα και τη φρεσκάδα: από τον νυχτερινό τρύγο για να αποφύγουν τη μεγάλη ζέστη και να διατηρήσουν τα σταφύλια δροσερά έως την οπτική επιλογή των ραγών, την πίεση σε ατμόσφαιρα αζώτου κλπ. Η οινοποίηση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και το κρασί μετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης παραμένει σε επαφή με τις λεπτές του λάσπες αποκτώντας όγκο και δομή.

// Εισάγεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από την Trinity Wines.
Ενδεικτική τιμή: 16,40

 

Διαβάστε ακόμα: Ανακαλύψτε τη Superiore διάσταση του Prosecco.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top