Ο ντάκος του Δημήτρη Σκαρμούτσου ενισχύεται με ρόδι και ρεβύθια

Μια άλλη, ενισχυμένη, εκδοχή του ντάκου. Συντονιστείτε (και δείτε τη διαφορά), τώρα που το ρόδι είναι στην εποχή του.

 

Υλικά:

1 ντάκος (κρίθινο παξιμάδι)

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

Μισό ρόδι, καθαρισμένο

Αλατσοελιές

Βρασμένα ρεβίθια

Δύο κουταλιές ξινομυζήθρα

4 κουταλιές ελαιόλαδο

Φρέσκια ρίγανη

Φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

Θαλασσινό αλάτι

Κάππαρη

Κρίταμο

 

Εκτέλεση:

-Βρέχουμε πολύ ελαφρά τον ντάκο.

-Κόβουμε την ντομάτα σε μικρά κομμάτια και την ανακατεύουμε με δύο κουταλιές ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το βασιλικό.

-Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στον ντάκο.

-Προσθέτουμε το ρόδι, την κάπαρη, τις αλατσοελιές, το κρίταμο, τα ρεβίθια και πάνω απ’ όλα την ξινομυζήθρα και τις υπόλοιπες δύο κουταλιές λάδι.

 

// Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι ο σεφ των μεζεδοπαντοπωλείων «Έργον».

Dakos

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top