Υλικά:
1 ντάκος (κρίθινο παξιμάδι)
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
Μισό ρόδι, καθαρισμένο
Αλατσοελιές
Βρασμένα ρεβίθια
Δύο κουταλιές ξινομυζήθρα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Φρέσκια ρίγανη
Φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
Θαλασσινό αλάτι
Κάππαρη
Κρίταμο
Εκτέλεση:
-Βρέχουμε πολύ ελαφρά τον ντάκο.
-Κόβουμε την ντομάτα σε μικρά κομμάτια και την ανακατεύουμε με δύο κουταλιές ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το βασιλικό.
-Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στον ντάκο.
-Προσθέτουμε το ρόδι, την κάπαρη, τις αλατσοελιές, το κρίταμο, τα ρεβίθια και πάνω απ’ όλα την ξινομυζήθρα και τις υπόλοιπες δύο κουταλιές λάδι.
// Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι ο σεφ των μεζεδοπαντοπωλείων «Έργον».