Chefs-2011-23

«Αν της προσθέσετε τυρί, θα υποπέσετε στο κακούργημα της κακογουστιάς και θα έχετε την κατάρα του θεού της Θαλασσινής Μακαρονάδας. Όσο για μένα, απλώς θα σας περιφρονήσω».

Εκτέλεση

-Βράζουμε τα μακαρόνια για 5 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε (προσοχή, δεν τα κρυώνουμε)
-Σοτάρουμε για 20 δευτερόλεπτα με το ελαιόλαδο το σκόρδο, την πιπεριά και το τζίντζερ. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ύστερα την ντομάτα και τα κολοκυθάκια.
-Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε πολύ δυνατή φωτιά και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε. Ύστερα από 1-2 λεπτά τα μακαρόνια κανονικά θα έχουν πιει όλα τα υγρά και οι γαρίδες θα έχουν ψηθεί.
-Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το βασιλικό και, αν θέλουμε, λίγο ακόμα φρέσκο ελαιόλαδο.

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
700 γρ. ντομάτες ώριμες, τριμμένες στον τρίφτη
500 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
70 γρ. τζίντζερ
1 πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη
1 ματσάκι ψιλοκομμένος βασιλικός
80 ml ελαιόλαδο
Πιπέρι ψιλοκομμένο και αλάτι

 

 

 

//Ο Χριστόφορος Πέσκιας είναι σεφ και ιδιοκτήτης των εστιατορίων ΠBOX.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top