Chefs-2011-23

Προσοχή: Οι γαρίδες μπαίνουν στο τέλος, και θέλουν μόνο 1-2 λεπτά για να ψηθούν.

Αυτή είναι η απλή συνταγή μου: Αν της προσθέσετε τυρί, θα υποπέσετε στο κακούργημα της κακογουστιάς και θα έχετε την κατάρα του θεού της Θαλασσινής Μακαρονάδας.

Βράζουμε τα μακαρόνια μόνο για 5 λεπτά και τελειώνουμε τη συνταγή στο τηγάνι.

Υλικά (για 4 άτομα):

-1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες.
-700 γρ. ντομάτες ώριμες, τριμμένες στον τρίφτη.
-500 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες.
-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες.
-70 γρ. τζίντζερ.
-1 πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη.
-1 ματσάκι ψιλοκομμένος βασιλικός.
-80 ml ελαιόλαδο.
-Πιπέρι ψιλοκομμένο και αλάτι.

 

Εκτέλεση:

-Βράζουμε τα μακαρόνια για 5 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε (προσοχή, δεν τα κρυώνουμε).
-Σοτάρουμε για 20 δευτερόλεπτα με το ελαιόλαδο το σκόρδο, την πιπεριά και το τζίντζερ. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ύστερα την ντομάτα και τα κολοκυθάκια.
-Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε πολύ δυνατή φωτιά και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε. Ύστερα από 1-2 λεπτά τα μακαρόνια κανονικά θα έχουν πιει όλα τα υγρά και οι γαρίδες θα έχουν ψηθεί.
-Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το βασιλικό και, αν θέλουμε, λίγο ακόμα φρέσκο ελαιόλαδο.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top