Σπαγγέτι με γαρίδες, τζίντζερ και τσίλι, από τον Χριστόφορο Πέσκια

Μαγειρέψτε στο σπίτι σας όπως οι σεφ.

Φωτογραφία :
Alexandre & Emilie
 
Chefs-2011-23

«Αν της προσθέσετε τυρί, θα υποπέσετε στο κακούργημα της κακογουστιάς και θα έχετε την κατάρα του θεού της Θαλασσινής Μακαρονάδας. Όσο για μένα, απλώς θα σας περιφρονήσω».

Εκτέλεση

-Βράζουμε τα μακαρόνια για 5 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε (προσοχή, δεν τα κρυώνουμε)
-Σοτάρουμε για 20 δευτερόλεπτα με το ελαιόλαδο το σκόρδο, την πιπεριά και το τζίντζερ. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ύστερα την ντομάτα και τα κολοκυθάκια.
-Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε πολύ δυνατή φωτιά και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε. Ύστερα από 1-2 λεπτά τα μακαρόνια κανονικά θα έχουν πιει όλα τα υγρά και οι γαρίδες θα έχουν ψηθεί.
-Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το βασιλικό και, αν θέλουμε, λίγο ακόμα φρέσκο ελαιόλαδο.

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
700 γρ. ντομάτες ώριμες, τριμμένες στον τρίφτη
500 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
70 γρ. τζίντζερ
1 πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη
1 ματσάκι ψιλοκομμένος βασιλικός
80 ml ελαιόλαδο
Πιπέρι ψιλοκομμένο και αλάτι

 

 

 

//Ο Χριστόφορος Πέσκιας είναι σεφ και ιδιοκτήτης των εστιατορίων ΠBOX.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο κατάστημα της σοφιστικέ αλυσίδας μόλις άνοιξε στη γωνία Σκουφά και Ασκληπιού όπου πέραν του δεδομένα εκλεκτού καφέ Taf προσφέρει μια σειρά καινοτομιών για τους λάτρεις της καλής γεύσης. Δοκιμάζει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός σεφ μάς προτείνει να πάμε στα «Χειροποίητα του Μιχάλη» για αυθεντικό σουβλάκι. Χοιρινό και κοτόπουλο κομμένα στο χέρι, κεμπάμ που πλάθεται πάνω στη βέργα και πατατούλες που ποσάρονται με λάδι στο γκάζι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσα εστιατόρια προλαβαίνετε να επισκεφθείτε μέσα σε τρεις εβδομάδες πληρώνοντας μάλιστα σε προνομιακές τιμές; Πάνω από 120 εστιατόρια της Αθήνας με δημιουργίες από όλες τις κουζίνες του κόσμου, καθώς και παράλληλα events μάς περιμένουν στην ετησία γιορτή των foodies.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top