Σπαγγέτι με γαρίδες, τζίντζερ και τσίλι, από τον Χριστόφορο Πέσκια

Μαγειρέψτε στο σπίτι σας όπως οι σεφ.

Φωτογραφία :
Alexandre & Emilie
 
Chefs-2011-23

«Αν της προσθέσετε τυρί, θα υποπέσετε στο κακούργημα της κακογουστιάς και θα έχετε την κατάρα του θεού της Θαλασσινής Μακαρονάδας. Όσο για μένα, απλώς θα σας περιφρονήσω».

Εκτέλεση

-Βράζουμε τα μακαρόνια για 5 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε (προσοχή, δεν τα κρυώνουμε)
-Σοτάρουμε για 20 δευτερόλεπτα με το ελαιόλαδο το σκόρδο, την πιπεριά και το τζίντζερ. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ύστερα την ντομάτα και τα κολοκυθάκια.
-Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε πολύ δυνατή φωτιά και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε. Ύστερα από 1-2 λεπτά τα μακαρόνια κανονικά θα έχουν πιει όλα τα υγρά και οι γαρίδες θα έχουν ψηθεί.
-Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το βασιλικό και, αν θέλουμε, λίγο ακόμα φρέσκο ελαιόλαδο.

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
700 γρ. ντομάτες ώριμες, τριμμένες στον τρίφτη
500 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
70 γρ. τζίντζερ
1 πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη
1 ματσάκι ψιλοκομμένος βασιλικός
80 ml ελαιόλαδο
Πιπέρι ψιλοκομμένο και αλάτι

 

 

 

//Ο Χριστόφορος Πέσκιας είναι σεφ και ιδιοκτήτης των εστιατορίων ΠBOX.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eπικά κρέατα στον ξυλόφουρνο, παγωμένη σαμπάνια στο ποτήρι, bloody maries και κρεατόσουπες με βοδινή ουρά για το χανγκόβερ, Milli Vanilli και Samantha Fox στα ηχεία. Τα Κυριακάτικα γεύματα του Άρη Βεζενέ επιστρέφουν για 5η χρονιά. Μη φάτε πρωινό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro