Μάνος Βουλαρίνος: «Το Pili Pili δεν παίζεται!»

Είμαι αρκετά μεγάλος και αρκετά σουβλακομανής για να έχω φάει πολλά σουβλάκια. Το Pili Pili έχει από τα καλύτερα που έχω φάει ποτέ.

Φωτογραφία :
Μόνικα Κρητικού
 
_MG_2321

«Το ”δικό μου” σουβλάκι είναι του Νίκου και της Μάγδας και το σερβίρουν στο Pili-Pili».

Το «δικό μου» σουβλάκι έχει ένα μειονέκτημα: Δεν είναι δικό μου. Αν ήταν, θα μπορούσα να έκανα μια κανονική δουλειά και όχι να ζω κοροϊδεύοντας σεβαστά και καταξιωμένα πρόσωπα της κοινωνίας και εκλεκτούς του ελληνικού λαού. Το «δικό μου» σουβλάκι είναι του Νίκου και της Μάγδας και το σερβίρουν στο Pili-Pili, στην πλατεία των Αγίων των Θεοδώρων, την οποία μέχρι προσφάτως γνώριζα ως «εκείνη η πλατεία που έχει μια παλιά εκκλησία στο κάτω μέρος της Κλαυθμώνος».

Στην πραγματικότητα το «δικό μου» σουβλάκι δεν είναι καν σουβλάκι. Δεν είναι δηλαδή κομμάτια χοιρινού ή κοτόπουλου ψημένα στο καλαμάκι με την πίτα τριγύρω. Στο Pili Pili έχει και τέτοια και είναι από τα καλύτερα που έχω φάει ποτέ (και είμαι αρκετά μεγάλος και αρκετά σουβλακομανής για να έχω φάει πολλά σουβλάκια). Ακόμα όμως κι αυτά τα σούπερ σουβλάκια δεν συγκρίνονται με το ποίημα που λέγεται Μίτσι. Το Μίτσι είναι μπιφτεκάκια φτιαγμένα με μια ρουμάνικη συνταγή τα οποία σερβίρονται μερίδα ή και μέσα σε πίτα (και έτσι τα προτιμώ) και συνοδεύονται από μια τρομερά νόστιμη πικάντικη σάλτσα. Μια σάλτσα στην οποία καταλαβαίνεις το καυτερό χωρίς όμως να αισθάνεσαι πως συμμετέχεις σε δοκιμασία κάποιου ριάλιτι. Θα προσπαθούσα να το περιγράψω καλύτερα, αλλά δυστυχώς η γεύση, όσο και να προσπαθούν οι σχετικοί κριτικοί, δεν μπορεί στ’ αλήθεια να περιγραφεί. Τουλάχιστον όχι ΑΥΤΗ η γεύση.

_MG_2314

«Ακόμα όμως κι αυτά τα σούπερ σουβλάκια δεν συγκρίνονται με το ποίημα που λέγεται Μίτσι…»

Δεν χρειάζεται να πω ότι ένα σουβλατζίδικο που στο μενού του έχει ένα τέτοιο αριστούργημα δεν μπορεί παρά να έχει τέλειες πίτες και αληθινές, άψογα κομμένες και τηγανισμένες, πατάτες. Για τους λιγότερο παραδοσιακούς έχει και ψητά λαχανικά και άλλα, τα οποία δεν θυμάμαι, γιατί στο σουβλάκι είμαι κάπως βλάχος. Αυτό που χρειάζεται οπωσδήποτε να πω είναι πως το Pili Pili είναι ανοιχτό μέχρι τις 6 το απόγευμα (ή κάπου εκεί) και ήδη υπάρχουν σκέψεις για συλλογή υπογραφών και συγκέντρωση διαμαρτυρίας προκειμένου το ωράριο να παραταθεί.

 

//Πλατεία Αγίων Θεοδώρων 3, Αθήνα, τηλ. 210 3210310.

_MG_2330


«Στην πλατεία των Αγίων των Θεοδώρων, την οποία μέχρι προσφάτως γνώριζα ως ”εκείνη η πλατεία που έχει μια παλιά εκκλησία στο κάτω μέρος της Κλαυθμώνος”».

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro