Καθώς πια περνώ τον περισσότερο χρόνο μου στη Θεσσαλονίκη, θα σας ξεναγήσω με τον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου στα αγαπημένα μαγαζιά της νέας μου πατρίδας.
– Η μέρα ξεκινά οπωσδήποτε με το απόλυτο, σιμίτικο κουλούρι του Μπακόλα (Χρυσοστόμου Σμύρνης 20, 2310 223797).
– Συνεχίζω με μια lemon pie της Sugarela, που φτιάχνει γλυκά που μοσχοβολούν κοριτσίστικη χάρη, γαλλική τεχνική και βούτυρο Βρετάνης (Μητροπόλεως 102, 2310 308979)
– Ή με το καλύτερο προφιτερόλ της Ελλάδας στο Choureal (Π. Πατρών Γερμανού 7, 2310 252766), με γαλλικά choux που μοσχοβολούν γαλλικό βούτυρο και φινέτσα με ζεστή σοκολάτα Valhrona.
– Για τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο, λειωμένο βούτυρο γάλακτος, μπεσαμέλ και κασέρι Μυτιλήνης στη Ραλλού που έχει αδελφή την Άννα (Αιμιλίου Ριάδη 7, 2310 834910).
– Για μπεζέδες με τριαντάφυλλο, μαστίχα και ιστορία, στον Μπεζέ (Κ. Καραμανλή 117, 2310 323247).
– Για γιαούρτι πρόβειο στον κεσέ και παλιακό κοκ στη μαγική, totaly 60’s, Δορκάδα (Κασσάνδρου 91, 2310 234675).
– Για το καλύτερο γεμιστό με διπλή δόση πραλίνας τσουρέκι, ξεχνάς τη γνωστή φίρμα και πηγαίνεις ολοταχώς στον Τουρλή (Μάρκου Μπότσαρη 50, 2310 831066).
– Για φέτα με τρούφα που βγάζει το δικό τους τυροκομείο αλλά και για μικρής παραγωγής σοκολατούχο γάλα, στο Mia Feta, (Π. Μελά 14, 2310 221120).
– Για ο,τιδήποτε μικρής παραγωγής από όλη την Ελλάδα και όχι μόνον -εγώ το αγαπώ για τα αβγά μπακαλιάρου σε υπέροχο μεζεδάκι- στο Παντοπωλείο (Κομνηνών 12, 2310 244684).
Διαβάστε ακόμα: Οι μυστικές διευθύνσεις του νέου σεφ που συζητιέται, Αλέξανδρου Τσιοτίνη.