Tο πάλλευκο Nikki Beach Resort & Spa απέκτησε φέτος έναν επιπλέον γαστρονομικό χαρακτήρα.

Για να φτάσει κανείς στο ξενοδοχείο, θα περάσει πολλούς ελαιώνες, εκτάσεις με πορτοκαλιές, λεμονιές, μανταρινιές και αρκετές στροφές, ειδικά στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής. Φτάνοντας στο κόλπο – «λίμνη» με τα δεκάδες αραγμένα ιστιοπλοϊκά και κότερα, το λευκό Nikki Beach Resort & Spa προς στο τέλος του, δεσπόζει.

Το μενού βασίζεται στα tapas, τους ισπανικούς «μεζέδες» με ελληνικές και ασιατικές πινελιές.

Ένα προσεγμένο, ντιζαϊνάτο ξενοδοχείο που πάντα ήταν πόλος έλξης για όσους ήθελαν να περάσουν ένα ήρεμο Σαββατοκύριακο όσο πρέπει μακριά, αλλά και ταυτόχρονα σχετικά κοντά στην Αθήνα. Φέτος, μάλιστα, ύστερα από την αλλαγή ιδιοκτησίας και την μερική ανακαίνιση, απέκτησε και ένα πολύ πιο γαστρονομικό χαρακτήρα. Αυτό το οφείλει, αναμφισβήτητα στην καινούργια συνεργασία του με τον Απόστολο Τραστέλη και τον ταλαντούχο, διάστερο, Γάλλο σεφ της Σπονδής, Arnaud Bignon.

Την επιμέλεια, λοιπόν, του καταλόγου ανέβαλε ο γνωστός Γάλλος σεφ, Arnaud Bignon.

Και εξηγούμαι αμέσως. Κάποιοι θα θυμάστε ίσως το rooftop του ξενοδοχείου με την εντυπωσιακή θέα. H θέα παρέμεινε βέβαια, αλλά προστέθηκε ένα καλόγουστο και ωραία στημένο εστιατόριο που το ονόμασαν Qurio. Την επιμέλεια, μάλιστα, του καταλόγου ανέβαλε ο γνωστός Γάλλος σεφ της Σπονδής, ενώ την εκτέλεση ο executive chef του ξενοδοχείου, Νίκος Κουτρουμανίδης, μαζί με την ομάδα του.

Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στην πρώτη ύλη των πιάτων.

Τα ωμά έχουν κυρίαρχη θέση στο μενού και κρατούν τις ισορροπίες με τις απαραίτητες εντάσεις στα αρτύματα τους.

Το μενού είναι βασισμένο στη φιλοσοφία των tapas. Των ισπανικών μεζέδων που έρχονται σε μικρές ποσότητες και συνοδεύουν αρμονικά το κρασί ή το ποτό. Όμως τα tapas εδώ δεν έχουν αναφορές στην κουζίνα της Ιβηρικής: κάποια από αυτά έχουν μεσογειακές καταβολές, κάποια άλλα ασιατικές νύξεις και όλα μαζί δένουν με έναν όμορφο, περίτεχνο.

Το μενού είναι βασισμένο στη φιλοσοφία των tapas.

Ορισμένα tapas μάλιστα προσφέρονται και σε «κανονικές», μεγαλύτερες, δηλαδή, μερίδες για εκείνους που δεν είναι οπαδοί του τσιμπολογήματος και της μοιρασιάς. Όπως μαρτυρά και το όνομά του νέου αυτού εστιατορίου, το παιχνίδι με τα εξελιγμένα tapas έχει στόχο να αφυπνίσει την περιέργειά του επισκέπτη και να τον κάνει συμμέτοχο σε μια ξεχωριστή εμπειρία που θα βιώσει με όλες του τις αισθήσεις σε εγρήγορση.

Καλοκαιρινό σκηνικό που σε προδιαθέτει ευχάριστα.

Δοκιμάστε το καλαμάρι tempura που ενώ παραμένει αέρινο είναι κι άψογα τραγανό.

Μεγάλη σημασία δίνεται φυσικά στην πρώτη ύλη αλλά και στην εκτέλεση των συνταγών που γίνεται με δεξιοτεχνία, ακρίβεια και συνέπεια. Έτσι, για παράδειγμα, ό,τι πρέπει να είναι τηγανητό, τηγανίζεται με τον σωστό τρόπο, όπως το καλαμάρι tempura που ενώ παραμένει αέρινο είναι κι άψογα τραγανό.

Τα ψητά, τόσο τα ψάρια όσο και τα κρέατα έρχονται ζουμερά με φανταστική κρούστα.

Τα ψητά, τόσο τα ψάρια όσο και τα κρέατα, ετοιμάζονται στην περίφημη ιαπωνική κλειστή σχάρα με κάρβουνα που ονομάζεται robata, και έρχονται στο πιάτο ζουμερά με φανταστική κρούστα. Ενώ τα ωμά, που έχουν κυρίαρχη θέση στο μενού, κρατούν τις ισορροπίες με τις απαραίτητες εντάσεις στα αρτύματα τους. Σε όλα αυτά προσθέστε και την προσεγμένη λίστα κρασιών, καθώς και ένα επίσης ενδιαφέροντα κατάλογο κοκτέιλ που έχει αναλάβει η ομάδα του αθηναϊκού μπαρ Barro Negro.

Και για κοκτέιλ στο ηλιοβασίλεμα.

Μελετήστε τον ενδιαφέροντα κατάλογο κοκτέιλ που έχει αναλάβει η ομάδα του αθηναϊκού μπαρ Barro Negro.

Το Qurio λοιπόν, άλλαξε ήδη τα γαστρονομικά δεδομένα του Nikki Beach και συζητιέται στο Πόρτο Χέλι, στην Ερμιονίδα αλλά και στις κοντινές Σπέτσες: Έρχονται από «απέναντι», για να δοκιμάσουν τα ιντριγκαδόρικα πιάτα του.

 

// Qurio: Nikki Bach, Πόρτο Χέλι, τηλ. 2754098500, 6985174017.

 

Διαβάστε ακόμα: Τι κρασί να παραγγείλουμε στην ψαροταβέρνα;

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top