«Ρεμπίκο»: Πήρε το όνομά του από την ικαριώτικη ονομασία του τσουκαλιού όπου βράζει το τσίπουρο.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΡΑΧΩΝ

Δεν υπάρχει επισκέπτης στην Ικαρία που να μην έχει περάσει από το χωριό «Χριστός» – που γιορτάζει με πανηγύρι κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου. Τελευταία, κόντρα στις παλιές παραδόσεις που το ήθελαν έρημο στη διάρκεια της ημέρας, προσφέρει τα στέκια του από το πρωί – διατηρώντας πάντα τη νυχτερινή «τρέλα» που έκανε το χωριό διάσημο σ’ όλη την Ελλάδα.

Μεζεδοπωλείο «Ρεμπίκο»: Πήρε το όνομά του από την ικαριώτικη ονομασία του τσουκαλιού όπου βράζει το τσίπουρο. Κορυφαία επιλογή η ποικιλία του – αν διαλέξετε τη μικρή θα νομίζετε ότι σας έφεραν τη μεγάλη. Περιέχει κεφτεδάκια, τηγανιά, πατατοσαλάτα, φάβα, πληγούρι, κολοκυθοκεφτέδες, μαυρομάτικα, ντοματοκεφτέδες, πιταράκια ζύμης και ενίοτε και ψαρικά. Και σας τη σερβίρουν ωραία κορίτσια – αυτό που το πάτε;

Εδώ θα πιεις τσίπουρο και κρασί μαζί με χειροποίητους μεζέδες από ντόπια υλικά, που επιμελείται η Μαρία Πάτελου.

Μεζεδοπωλείο «Το Ραχάτι»: Μεζεδοπωλείο στο παλιό πέτρινο καφενείο «του Πουριέζη», που δεσπόζει στο κέντρο του Χριστού. Εκεί θα πιεις τσίπουρο και κρασί μαζί με χειροποίητους μεζέδες από ντόπια υλικά, που επιμελείται η Μαρία Πάτελου – κάτοικος Αίγινας παλιά, με ρίζα από την Ικαρία. Στο τέλος θα φας και γλυκό παραγωγής του μαγαζιού. Και θα πεις κι ένα τραγούδι.

Το Καπηλειό: Παλιό, διαχρονικό ταβερνείο με καλό κρέας και ωραία ορεκτικά.

Ταβέρνα «Το Καπηλειό»: Παλιό, διαχρονικό ταβερνείο με καλό κρέας και ωραία ορεκτικά. Εκεί θα απολαύσει κανείς σουβλάκι, χωριάτικη σαλάτα, τηγανητές πατάτες, χόρτα και μπύρα – το πιο ελληνικό μενού που μπορεί να ζητήσει κανείς σε ένα νησί. Στο πέρασμα ανάμεσα στο Ταχυδρομείο και την πλατεία, με παλιά τραπεζάκια και ψάθινες καρέκλες. All time classic.

Ένα εστιατόριο- έκπληξη , με μοντέρνα μαγειρική, ωραίες συνταγές με ζυμαρικά, ντόπια κρέατα και τοπικά κηπευτικά προϊόντα.

Εστιατόριο «Κουζίνα»: Δύο ξαδέλφια με καταγωγή από την Ικαρία, ο Ζαχαρίας κι η Κυριακή, γύρισαν στον τόπο των γονιών τους για να δουλέψουν τα καλοκαίρια, αφού τελείωσαν τη σχολή μαγειρικής «Le Monde». Και δημιούργησαν ένα εστιατόριο- έκπληξη , με μοντέρνα μαγειρική, ωραίες συνταγές με ζυμαρικά, ντόπια κρέατα και τοπικά κηπευτικά προϊόντα. Στον δρόμο για το Ταχυδρομείο – ανοιχτό από το μεσημέρι.

 

Στην επόμενη σελίδα: Το χωριό Καρυδιές φημίζεται για τα καταπληκτικά πέτρινα ισόγεια σπίτια του, τη βλάστηση και το οξυγόνο.

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top