
O Στέλιος Παρλιάρος μάς προσφέρει μια συνταγή για αφράτο κέικ σοκολάτας (Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης).
Yλικά
200 γρ. κουβερτούρα Guanaja 70% κακάο
200 γρ. βούτυρο
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη καστανή
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 δαμάσκηνα
50 γρ. ρούμι λευκό

Λαχταριστό το δίχως άλλο.
Εκτέλεση
– Σε ένα μπολ μουσκεύουμε τα 20 δαμάσκηνα μέσα στο ρούμι για 2-3 ώρες και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ πολύ καλά.
– Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
– Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν.
– Ενσωματώνουμε το μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας, τα πολτοποιημένα δαμάσκηνα και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
– Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 20-22 εκ., σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα δαμάσκηνα.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30-35 λεπτά.
Διαβάστε ακόμα: Στέλιος Παρλιάρος – Η ιστορία της ζωής και της επιτυχίας του.