Ο Σήφης, ο τωρινός ιδιοκτήτης και γιος του Αλέκου παίρνει την παραγγελία μην αφήνοντας σας και πολλές επιλογές, σύμφωνα με τα καλούδια που βρίσκει κάθε μέρα.

Αλέκος
Περνώντας στο δρόμο για τα νότια του νομού με κατεύθυνση προς το Σπήλι, στα 12 χλμ. συναντάμε το χωριό Αρμένοι. Στον κεντρικό δρόμο βρίσκεται η ταβέρνα Αλέκος, μια από τις πιο φημισμένες της ευρύτερης περιοχής. Κατάλογος δεν υπάρχει. Ο Σήφης, ο τωρινός ιδιοκτήτης και γιος του Αλέκου παίρνει την παραγγελία μην αφήνοντας σας και πολλές επιλογές, σύμφωνα με τα καλούδια που βρίσκει κάθε μέρα. Εκείνος ξέρει τί αξίζει: λαχανικά από το μποστάνι, τυριά και κρέατα από την περιοχή μαγειρευτά και ψητά. Το φαγητό πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει και θα σας δώσει μια τίμια εικόνα για το τί σημαίνει αυθεντική κρητική κουζίνα.

//Αλέκος, χωριό Αρμένοι, τηλ.: 2831 041185.

 

Καφενείο Μαθιό
Συνεχίζοντας νότια περνάμε το Σπήλι και ακολουθώντας το δρόμο για το Κεραμέ, συναντάμε με το χωριό Δρίμισκος. Εκεί, στο μοναδικό καφενείο κάτω από τον πλάτανο θα βρείτε το Μαθιό. Με λίγο υπομονή και με ανθρώπινο τρόπο ζητήστε του να σας κάμει κάτι να φάτε, και να πιείτε μια ρακή. Μπορεί να σας βγάλει συγκινητικές τηγανιτές πατάτες, την καλύτερη μυζήθρα που έχετε φάει ποτέ, βολβούς, άγρια χόρτα, αυγά ντόπια ή ακόμα και κουνέλι τηγανητό, όλα φτιαγμένα σε ένα μικρό γκαζάκι. Προσφέροντας σας απλόχερα τη μαγεία της αυθεντικής κρητικής κουζίνας που κάνει το «λίγο», πάρα πολύ.

// Καφενείο Μαθιό, Δρίμισκος.

 

Στην επόμενη σελίδα: Η ταβέρνα Λίγκρες προσφέρει σπιτικό φαγητό.

1 2 3 4 5 6 7

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top