«Θα μπορούσε να βρίσκεται στο Μπρούκλιν ή στο Broadway Market του Ανατολικού Λονδίνου», γράφει η βρετανική εφημερίδα Metro για το «Rock & Balls» σε άρθρο της με τίτλο «Athens, a hip economic rescue plan».
Με τη βιομηχανική (ναι, κι εδώ!) αισθητική και τα χρωματιστά καθίσματα, με τις bauhaus πινελιές και το τεράστιο φωτιστικό installation (το πιο πολυφωτογραφημένο στο instagram), άνοιξε αθόρυβα πριν από λίγους μήνες. Το μενού του βασίζεται στην ιδέα του φουρνιστού κεφτέ, με παραλλαγές που ευφραίνουν το μάτι και χορταίνουν το στομάχι. Κεφτέδες από μοσχαράκι Σερρών, από κοτόπουλο Τανάγρας, από γουρουνόπουλο Θήβας, veggie balls από φακές και μανιτάρια (€6), τους οποίους συνοδεύεις με σαλάτα και γαρνιτούρα όπως spaghetti, baby πατάτες, πουρέ πατάτας, ομελέτα, ριζότο ή ψητά λαχανικά (€4).
Ένα μενού γαστριμαργικά πλήρες και αισθητικά πρωτότυπο, καθώς τα πιάτα σερβίρονται σε μικρές παλέτες, σε εμαγιέ σκεύη, σε μικρές φριτέζες. Τα βλέπεις να περνούν από δίπλα σου κι αναρωτιέσαι αν έκανες τη σωστή επιλογή –την έκανες έτσι ή αλλιώς, μην ανησυχείς. Βεβαίως, μπορείς να επιλέξεις και τα sandwiches (burger, brioche, baguette ή πίτσα) με τον κεφτέ, τη σάλτσα και το τυρί που επιθυμείς (€7). Κατά τα άλλα, οι φρέσκες σαλάτες τιμώνται €7 (€4 οι μικρές), ενώ τα γλυκά €4.
Στο ισόγειο της περίφημης γκρι προπολεμικής πολυκατοικίας, σε αρμονία με τον περιβάλλοντα χώρο, το «Rock & Balls», αν και πολλών τετραγωνικών σε έκταση, είναι ζεστό κι ανθρώπινο. Σε αυτό συμβάλλει, βεβαίως, και το μετρημένα φιλικό προσωπικό, η ανοικτή κουζίνα που σε κάνει κοινωνό της προετοιμασίας των πιάτων, η μουσική που συνοδεύει ιδανικά τις ώρες της μέρας. Διότι το βράδυ, η μουσική δυναμώνει, ο dj παίρνει τη θέση του και ξεκινά το πάρτι. Με κοκτέιλ, την καλοκαιρινή λίστα των οποίων έχει επιμεληθεί ο ταλαντούχος μπαρτέντερ Γιώργος Μπάγκος.
Rock & Balls: Αγίας Ειρήνης 2 και Λιμπονά, Αθήνα, τηλ. 210 3211112
Διάβασε –και δεν θα χάσεις: Κρασί στο εστιατόριο: Πώς θα πιεις περισσότερο και θα πληρώσεις λιγότερο!