nikoskaranikolas_1540

Όπως λέει και η επιγραφή στον τοίχο «In Cash we trust».

Ήταν μέσα του 2000 όταν πρωτογνώρισα τον Γιάννη Σεμιτέκολο. Συντάκτης εγώ στο περιοδικό Max, διευθυντής μου εκείνος. Ωραίος άνθρωπος, καλός στη δουλειά του, που ήξερε που αρχίζει και τελειώνει η πλάκα και original «αλήτικη» φάτσα, με την καλή έννοια. Από τους ανθρώπους που φαινόταν να έχει κάνει πολλά και να θέλει να κάνει ακόμα περισσότερα.

Συνεργαστήκαμε για κάποιο διάστημα, κοντά στα τέλη των zeros η συνεργασία έφτασε στο τέλος της, τα είπαμε 1-2 φορές μετά κάπου έξω για ποτό και χαθήκαμε – όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις. Το όνομα του Γιάννη το άκουσα ξανά πριν από μερικά χρόνια, το 2011 όταν άνοιξε το Rockfellas The Bar στον Πειραιά. Δεν μου έκανε εντύπωση αυτή του η κίνηση. Ήξερε την πόλη του, τον Πειραιά, ήξερε τη νύχτα, ήξερε τα μπαρ, λογική απόφαση. Το Rockfellas πήγε πολύ καλά για περίπου 4.5 χρόνια, αλλά τώρα έφτασε η στιγμή για το βήμα παραπάνω: το RockFellas Excelsior.

nikoskaranikolas_1489

Το team του Rockfellas Excelsior.

Δύο μέρες πριν το opening του (σήμερα Τετάρτη 9 Νοεμβρίου) μπήκαμε στο νέο μπαρ του Πειραιά, το είδαμε και τα είπαμε με τον Γιάννη Σεμιτέκολο. Η σύμπτωση της ημέρας; Σήμερα, Τετάρτη, το RockFellas συμπληρώνει 5 χρόνια ζωής.

nikoskaranikolas_1404

Στο Rockfellas Excelsior αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η λεπτομέρεια.

«Δεν το έκανα επίτηδες» μου λέει ο Γιάννης, «Οκτώβριο ήθελα να ανοίξω το μαγαζί. Αλλά ήθελα να είμαι και 100% έτοιμος, έτσι προέκυψε το opening να γίνει στις 9 Νοεμβρίου». Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή τα πράγματα – και όπου αρχή μιλάμε για το design. Το RockFellas Excelsior έχει κρατήσει την στοιχεία της αισθητικής του, αλλά παράλληλα έχει ανανεωθεί. Με λίγα λόγια η american φιλοσοφία συνεχίζει να κυριαρχεί καθώς ο Γιάννης είναι fan της, αλλά το μαγαζί έχει φορέσει τα… καλά του. Ο τοίχος του Johnny Cash θα συνεχίσει να μας υποδέχεται (για να μην αγχώνονται οι γνώστες του μαγαζιού), όμως το μαύρο χρώμα έχει αντικατασταθεί από royal blue και η ταπετσαρία με τα εξώφυλλα του Rolling Stone έδωσε τη θέση της σε αυτά του εμβληματικού περιοδικού New Yorker. Όπως είπε πολύ ωραία ο Γιάννης «σκέψου σαν οι Rolling Stones να φόρεσαν κοστούμι, αλλά να κράτησαν τα sneakers τους». Άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος του RockFellas Excelsior, να γίνει η πρώτη fine drinking εμπειρία στον Πειραιά, παραμένοντας όμως, cool.

rockfellas_kolaz1

Ο Γιάννης Σεμιτέκολο θέλει το Rockfellas Excelsior να βάλει τον Πειραιά στον χάρτη με τα καλύτερα και σοβαρά μπαρ του κόσμου.

nikoskaranikolas_1564

«Φυσικά και θα είναι ένα φιλικό και παρεΐστικο περιβάλλον, αλλά πλέον περνάμε σε ένα πιο premium επίπεδο. Ωριμάσαμε» τονίζει ο Γιάννης Σεμιτέκολο.

Και πάμε στην ουσία – και όπου ουσία μιλάμε για τη φιλοσοφία του μπαρ. Το RockFellas Excelsior έχει ως στόχο να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό στον Πειραιά και «να βάλει την πόλη στον χάρτη με τα σοβαρά μπαρ της Ευρώπης». Και η φιλοσοφία του θα ξεχειλίζει από ευρωπαϊκή νοοτροπία. «Φυσικά και θα είναι ένα φιλικό και παρεΐστικο περιβάλλον, αλλά πλέον περνάμε σε ένα πιο premium επίπεδο. Ωριμάσαμε» τονίζει ο Γιάννης Σεμιτέκολο. Το RockFellas Excelsior τις καθημερινές θα ανοίγει στις 6 το απόγευμα για after office drink και ένα χαλαρό ξέσκασμα μετά τη δουλειά «με το last call να είναι στις 2 το βράδυ, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Δεν θέλουμε τις καθημερινές να πρέπει να πάει 11 το βράδυ για να ξεκινήσει η διασκέδαση του κόσμου». Όσο για την Παρασκευή και το Σάββατο, το μπαρ θα ανοίγει τις πόρτες του στις 8 το βράδυ έως τις 4.30 το πρωί.

rockfellas_kolaz2

Τη διαφορά κάνει ο πλούσιος κατάλογός του με περίπου 120 διαφορετικές ετικέτες, ιδιαίτερων αποσταγμάτων.

nikoskaranikolas_1526

Ο τοίχος του Johnny Cash θα συνεχίσει να υποδέχεται τους πελάτες του μπαρ κάθε βράδυ.

Φυσικά σε αυτή την ευρωπαϊκή φιλοσοφία και ανανέωση (ή ωρίμανση, όπως μου αρέσει σε μένα να λέω) παίζει μεγάλο ρόλο ο κατάλογος και οι άνθρωποι πίσω από το μπαρ. Έτσι στο team του RockFellas Excelsior βρίσκουμε τους Γιάννη Γεωργακάκη, Αλέξανδρο Τζαλακώστα και Θάνο Ξύκη, τρεις bartender με θητεία σε μερικά από τα καλύτερα μπαρ και εστιατόρια της Αθήνας. Ενώ τη διαφορά κάνει ο πλούσιος κατάλογός του με περίπου 120 διαφορετικές ετικέτες, ιδιαίτερων αποσταγμάτων. Πιο αναλυτικά θα διαθέτει περισσότερες από 40 ετικέτες ουίσκι, ρούμι και τζιν από διαφορετικές ποικιλίες, με στόχο να δημιουργήσει ένα γευστικό ενδιαφέρον.

nikoskaranikolas_1576

Ακολουθώντας τον νόμο και τα ευρωπαϊκά πρότυπα, το Rockfellas Excelsior είναι αυστηρά no smoking!

Αλλά εγώ θέλω να σταθώ και σε ένα ακόμη σημείο, ίσως αυτό που που δίνει και την σημαντική ευρωπαϊκή πινελιά στο RockFellas Excelsior: Το μπαρ θα είναι αυστηρά no smoking! Ναι, σε μια χώρα που του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει, νόμους δεν ακούει και καπνίζει όπου θέλει, ο Γιάννης Σεμιτέκολο πάει κόντρα στο ρεύμα. Ή απλά πάει με την κοινή λογική. «Καταρχήν είναι θέμα υγείας. Και κατά δεύτερον δεν μπορείς να λες ότι κάνεις κάτι σοβαρό, σε ευρωπαϊκά πρότυπα, να έχεις ιδιαίτερο κατάλογο και ακριβά ποτήρια που να αναδεικνύουν το άρωμα των ποτών και ο πελάτης να μην μπορεί να το απολαύσει από την μυρωδιά του τσιγάρου. Το RockFellas Excelsior θα μυρίζει ποτό, αποστάγματα και αρώματα» μου τονίζει και συμπληρώνει: «Είμαι αποφασισμένος να το στηρίξω κι ας είμαι μανιώδης καπνιστής».

nikoskaranikolas_1476

«Το RockFellas Excelsior θα μυρίζει ποτό, αποστάγματα και αρώματα» τονίζει ο Γιάννης Σεμιτέκολο.

Last but not least η μουσική. Το rock και το rock ‘n’ roll θα συνεχίσουν να έχουν την τιμητική τους στο ανανεωμένο και ώριμο RockFellas, μόνο που θα πρέπει να κάνουν χώρο και στους jazz, blues, soul και swing ήχους, ολοκληρώνοντας ένα παζλ με αμερικανικό DNA και ευρωπαϊκή φιλοσοφία. Ουσιαστικά δίνοντας ένα ιδανικό soundtrack στο πρώτο time capsule μπαρ του Πειραιά.

//RockFellas Excelsior, Κτίριο Γ2΄, κατάστημα Β10-Β11, Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς. Τηλ.: 210 418 4440.

nikoskaranikolas_1363

Ο Γιάννης περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο την ανανέωση του μπαρ: «Σκέψου σαν οι Rolling Stones να φόρεσαν κοστούμι, αλλά να κράτησαν τα sneakers τους».

 

Διαβάστε ακόμα: Γκανγκστερικό και εστέτ – Πρώτη ματιά στο ολοκαίνουριο Borsalino

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top