Η εξαίσια θέα στην Ακρόπολη.

Αν μπορείς να συνδυάσεις το καλό φαγητό και τη θέα στην Ακρόπολη, έχεις κάνει μια καλή επιλογή. Ευτυχώς, στην Αθήνα υπάρχουν ακόμα τέτοια σημεία που μπορεί να ανακαλύψει κανείς, πέρα από τα τουριστικά προφανή. Ένα τέτοιο είναι το rooftop του Herodion hotel.

Δεν το έχετε ακουστά; Και όμως, το ξενοδοχείο στέκει στην όμορφη οδό Ροβέρτου Γκάλι από το 1976. Είναι είναι μια πολύ φιλική οικογενειακή επιχείρηση, δεύτερης πλέον γενιάς. Απλώς οι ιδιοκτήτες δεν είχαν αξιοποιήσει όλα τη μαγική ταράτσα, για επισκέπτες εκτός ξενοδοχείου.

Το μοσχάρι tataki. Eλαφρύ και αρωματικό.

Από τα πρώτα δοκιμάστε ντοματοκεφτέδες με κατίκι Δομοκού και τραχανά, καθώς και μοσχαρίσιο ταρτάρ με σάλτσα εμπνευσμένη από το vitello tonato.

Για να προσανατολιστείτε: βρίσκεται μόλις 289 μέτρα από την Ακρόπολη και 85 μέτρα από το Μουσείο της Ακρόπολης. Δίχως αμφιβολία το Point-A είναι στο Top-10 της πιο όμορφης θέας στην πόλη, κι αυτό διότι εκτός από ανεμπόδιστη θέα στον Ιερό Βράχο, αντικρύζει προνομιακά και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Κι αφού συνέλθετε από την σχεδόν πανοραμική θέα μπορείτε να περάσετε στο… παρασύνθημα που είναι το μενού του Point-A, το οποίο δομείται με γεύσεις και πρώτες ύλες ελληνικές από τον σύμβουλο σεφ Χρύσανθο Μανωλόπουλο με head chef τον Σπύρο Μπελιβάνη.

Στα πρώτα θα βρείτε ντοματοκεφτέδες με κατίκι Δομοκού και τραχανά, μοσχαρίσιο ταρτάρ με σάλτσα εμπνευσμένη από το vitello tonato, ανάλαφρη τάρτα φάβας με καπνιστό χέλι, μαρινάτη τσιπούρα με πέστο αμπελόφυλλου και το carpaccio χταπόδι με μαυρομάτικα, πιπεριά Φλωρίνης, πίκλα αγγούρι και αρωματικό γιαούρτι.

Και η θέα στο Μουσείο της Ακρόπολης είναι μεγαλειώδης.

Οι σαλάτες κινούνται επίσης σε ελληνικούς δρόμους, όπως η νεο-χωριάτικη με πολύχρωμα ντοματίνια, πανακότα κατσικίσιου τυριού, και “χώμα” από παξιμάδι χαρουπιού, ή η πράσινη με γαρίδες, φουντούκια καραμελωμένα, βολάκι Άνδρου, φράουλες και ginger.

Στα κυρίως, ξεχωρίζουν το νόστιμο αρνάκι αλά πολίτα (αγκινάρες, τοπιναμπούρ, λάδι άνηθου, καλοκαιρινή τρούφα), ο ποσέ μαπακαλιάρος με πούδρα τρομπέτας (μανιταριού), γιαούρτι και αγκινάρες (και εμφάνιση πίνακα του Τζάκσον Πόλλοκ), το ψητό φαγκρί με ιμάμ μελιτζάνας και βελουτέ ντομάτας, το striploin angus μόσχου με τραγανή πατάτα, καπνιστή μελιτζάνα, μανιτάρια και σάλτσα στιφάδου. Γενικά οι συνταγές είναι φιλόδοξες ως μαξιμαλιστικές αλλά περιέργως το αποτέλεσμα δεν καταλήγει φλύαρο.

Τάρτα φάβας και μπακαλιάρος ποσέ.

Ίσως το πιο γουστόζικο πιάτο είναι η carbonara θαλασσινών με καπνιστό χέλι και αχινό.

Ίσως το πιο γουστόζικο πιάτο είναι η carbonara θαλασσινών (καπνιστό χέλι, αυγοτάραχο, αχινός, chilli, σχοινόπρασο). Γίνεται με φρέσκα ζυμαρικά οπότε μην περιμένετε αίσθηση αλ ντέντε. Ενδιαφέρον έχει και η μανέστρα με ροφό και μυρώνια και ο κόκορας παστιτσάδα (σε ραβιόλι, με τραγανό μπέικον, μαρμελάδα ντομάτας, καλαμπόκι, μπαχαρικά).

Αριστερά: Η πικάντικη μαργαρίτα. Δεξιά: η χωριάτιη σαλάτα σε μια ακόμα εικαστική βερσιόν.

Το δείπνο ολοκληρώνεται με γλυκά όπως το παρφέ σύκου με τραγανό παστέλι, φυστίκι Αιγίνης και πρόβειο γιαούρτι. Η λευκή σοκολάτα  συνδυάζεται με καραμελωμένο φύλλο, σαφράν, σορμπέ ροδάκινο, δενδρολίβανο. Η τριλογία από μους περιλαμβάνει λεβάντα, αλμυρό passion fruit, πικρή σοκολάτα, με συνοδεία σορμπέ κεράσι.

Στο μπαρ μπορεί κανείς να απολαύσει cocktails όπως η καλοφτιαγμένη πικάντικη μαργαρίτα και να τα συνοδεύσει με μικρά πιάτα.

Παράλληλα με το εστιατόριο λειτουργεί το μπαρ, στο οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει cocktails όπως η καλοφτιαγμένη πικάντικη μαργαρίτα και να τα συνοδεύσει με μικρά πιάτα όπως: χαλούμι με πεπόνι, τόνο ταρτάρ, mini burger, χταπόδι ψητό, κροκέτα μουσακά.

Για γλυκό δοκιμάστε τη λευκή σοκολάτα με καραμελωμένο φύλλο, σαφράν, σορμπέ ροδάκινο και δεντρολίβανο.

Μάλιστα τις Δευτέρες, στη θεματική Unexpected Mondays, DJs, cocktails και απροσδόκητα bar bites θέτουν τις βάσεις για after office διασκέδαση. Τη Δευτέρα, 13 Ιουνίου θα αναλάβει μουσική δράση ο Σπύρος Παγιατάκης, τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, ο Σάκης Τσιτομενέας και στις 27 Ιουνίου η Μιρέλλα Κάππα.

Ακρως σημαντικό: Καθώς το εστιατόριο απέχει και μόλις 300 μέτρα από το Ηρώδειο, για τις ημέρες που υπάρχει παράσταση, το ωράριο διαμορφώνεται αναλόγως για να μπορούν να κάνουν κράτηση για δείπνο όσοι θεατές το επιθυμούν. Δεν είναι, βεβαίως και λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να απολαύσουν το απεριτίφ τους πριν από την παράσταση.

 

 

//Ημέρες λειτουργίας εστιατορίου: Τρίτη- Κυριακή. Το μπαρ λειτουργεί καθημερινά.

PointA, Ροβέρτου Γκάλι 4, Αθήνα στο rooftop του Herodion Hotel.
Κρατήσεις: +30 2144025700 ή μέσω email στο pointa@herodion.gr.

 

Διαβάστε ακόμα: Nobu Food Festival. Ο θρυλικός Nobuyuki Matsuhisa έρχεται στην Ελλάδα.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top