Το 5ο Rosé Grand Tasting επιστρέφει για μια ακόμη χρονιά στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 20 Μαΐου και το ξενοδοχείο Makedonia Palace.

«Όλα μπορούν να συμβούν με ένα μπουκάλι ροζέ κρασί και ήλιο» είχα δει κάποτε να γράφει ένας μαυροπίνακας έξω από ένα wine bar του κέντρου. Και δεν είχε άδικο: τα ροζέ είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις ανοιξιάτικες – καλοκαιρινές ημέρες, με τον ήλιο και τη θάλασσα, με τους τζαζ ήχους και τα ολόφρεσκα ψαράκια, με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

Και σε αυτή τη λογική έρχεται να μας βάλει το 5ο Rosé Grand Tasting, το οποίο επιστρέφει τη Δευτέρα 20 Μαΐου για μια ακόμη χρονιά στη Θεσσαλονίκη και το ξενοδοχείο Makedonia Palace, σκοπεύοντας να μας ξεναγήσει στα μυστικά και τα αρώματα των ροζέ κρασιών. Μια κατηγορία που ξέφυγε από την «ροζέ μόδα» και τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει σοβαρά και δυναμικά στους οινικούς κύκλους, με αποτέλεσμα τόσο Έλληνες όσο και ξένοι οινοποιοί να παρουσιάζουν νέα προϊόντα αλλά και να φρεσκάρουν τα κλασικά.

Φέτος οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν συγκεντρωμένα σε έναν χώρο 120+ ροζέ κρασιά της σοδειάς του 2023, αλλά και ορισμένα προηγούμενων εσοδειών.

Στο 5ο Rosé Grand Tasting @Thessaloniki η εκδήλωση γευστικής δοκιμής είναι ελεύθερου τύπου – δηλαδή χωρίς τη φυσική παρουσία των ίδιων των οινοπαραγωγών.

Η Wine Plus, συμβάλλοντας στην εδραίωση του ροζέ κρασιού στην ελληνική κοινωνία διοργανώνει για πέμπτη φορά στη Θεσσαλονίκη, ως παράλληλο event του Χάρτη των Γεύσεων, τη μεγαλύτερη γευστική δοκιμή ροζέ κρασιών στη Βόρεια Ελλάδα.

Το φετινό Rosé Grand Tasting @Thessaloniki απευθύνεται τόσο στους καταναλωτές όσο και στους επαγγελματίες, ανταποκρινόμενο στη συνεχή και έντονη διάθεσή τους να παρακολουθούν και να συμμετέχουν στις εξελίξεις στον κόσμο των ροζέ κρασιών. Μάλιστα η εκδήλωση γευστικής δοκιμής είναι ελεύθερου τύπου – δηλαδή χωρίς τη φυσική παρουσία των ίδιων των οινοπαραγωγών. Τα κρασιά είναι ταξινομημένα ανάλογα με την ποικιλιακή τους σύνθεση και ο επισκέπτης σερβίρεται μόνος του όσα και όποια θέλει να δοκιμάσει.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί το Wine Plus wine school – 30λεπτα σεμινάρια εισαγωγής στην παραγωγή των ροζέ κρασιών και την αρμονία τους με τα εδέσματα.

Φέτος οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν συγκεντρωμένα σε έναν χώρο 120+ ροζέ κρασιά της σοδειάς του 2023, αλλά και ορισμένα προηγούμενων εσοδειών. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Rosé Grand Tasting:
– Το Wine Plus wine school προτείνει 30λεπτα σεμινάρια εισαγωγής στην παραγωγή των ροζέ κρασιών και την αρμονία τους με τα εδέσματα.
– Στο Θέατρο Γεύσης θα σερβιριστούν αλλαντικά που αναδεικνύουν την αρμονία ροζέ κρασιών και εδεσμάτων.
– Θα πραγματοποιηθούν κληρώσεις φιαλών ροζέ magnum, καθώς και ανάδειξη των νικητών των WP Rosé wine / insta quiz.

INFO
Πότε: Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
Που: Ξενοδοχείο Makedonia Palace
Ώρες λειτουργίας: 14:00 – 16:30 / 17:00 – 19:30 / 20:00 – 22:30
Εισιτήρια: Στο more.com by Viva.gr και στην υποδοχή της εκδήλωσης.

 

// Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ και για τη λίστα κρασιών εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα καλύτερα -cosy- στέκια και κρασιά για ένα γουικέντ στο Μιλάνο

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top