Σαλάτα πλευρώτους με κόκκινο λάχανο και πικάντικο σαλάμι

Χειμωνιάτικη και λίαν οικονομική ιδέα που κάνει τζιζ και για τα γιορτινά τραπεζώματα.

 
DSC_3170

Ένα κομψό πιάτο με μεγάλη γευστική ένταση.

Υλικά

4 μανιτάρια πλευρώτους
4-5 κ.σ. κόκκινο λάχανο σοταρισμένο
4 φέτες πικάντικο σαλάμι
3-4 φύλλα ρόκα

Dressing Balsamico:
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. ξίδι
1 κλωνάρι σέλερι
1 καρότο
2-3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Ρίγανη

Εκτέλεση

Πρώτα, σοτάρουμε το κόκκινο λάχανο: Κόβουμε το 1/4 από ένα λάχανο σε λεπτές λωρίδες. Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι το λάχανο μαζί με τη ζάχαρη, το ξίδι, το κλωνάρι του σέλερι, το καρότο κομμένο στα 4 και το λάδι. Όλα μαζί τα βράζουμε για 45 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε το σέλερι και το καρότο και σουρώνουμε το λάχανο. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι, βάζουμε αλάτι και ρίγανη. Σβήνουμε με λευκό κρασί και ξανασβήνουμε με ξίδι. Στο τέλος, προσθέτουμε το πικάντικο σαλάμι κι ανακατεύουμε ελαφρά για να πάρει χρώμα το σαλάμι και να γίνει ένα με τα μανιτάρια.

Σερβίρισμα

Πάνω σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετούμε ένα τσέρκι. Μέσα στο τσέρκι ξεκινάμε να βάζουμε σε στρώσεις πρώτα το λάχανο, μετά τα μανιτάρια πλευρώτους και, τέλος, τα κομμένα φύλλα ρόκας. Αφαιρούμε το τσέρκι και ρίχνουμε κρέμα balsamico από πάνω.

 

//Σεφ: Νίκος Ανύψης για το Monsieur Barbu, Φαλήρου 59, Κουκάκι

 

Διαβάστε ακόμα: Μεδούλι με προζυμένιο ψωμί και gremolata σκόρδου, με την υπογραφή του Άρη Βεζενέ.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro