DSC_3170

Ένα κομψό πιάτο με μεγάλη γευστική ένταση.

Υλικά

4 μανιτάρια πλευρώτους
4-5 κ.σ. κόκκινο λάχανο σοταρισμένο
4 φέτες πικάντικο σαλάμι
3-4 φύλλα ρόκα

Dressing Balsamico:
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. ξίδι
1 κλωνάρι σέλερι
1 καρότο
2-3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Ρίγανη

Εκτέλεση

Πρώτα, σοτάρουμε το κόκκινο λάχανο: Κόβουμε το 1/4 από ένα λάχανο σε λεπτές λωρίδες. Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι το λάχανο μαζί με τη ζάχαρη, το ξίδι, το κλωνάρι του σέλερι, το καρότο κομμένο στα 4 και το λάδι. Όλα μαζί τα βράζουμε για 45 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε το σέλερι και το καρότο και σουρώνουμε το λάχανο. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι, βάζουμε αλάτι και ρίγανη. Σβήνουμε με λευκό κρασί και ξανασβήνουμε με ξίδι. Στο τέλος, προσθέτουμε το πικάντικο σαλάμι κι ανακατεύουμε ελαφρά για να πάρει χρώμα το σαλάμι και να γίνει ένα με τα μανιτάρια.

Σερβίρισμα

Πάνω σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετούμε ένα τσέρκι. Μέσα στο τσέρκι ξεκινάμε να βάζουμε σε στρώσεις πρώτα το λάχανο, μετά τα μανιτάρια πλευρώτους και, τέλος, τα κομμένα φύλλα ρόκας. Αφαιρούμε το τσέρκι και ρίχνουμε κρέμα balsamico από πάνω.

 

//Σεφ: Νίκος Ανύψης για το Monsieur Barbu, Φαλήρου 59, Κουκάκι

 

Διαβάστε ακόμα: Μεδούλι με προζυμένιο ψωμί και gremolata σκόρδου, με την υπογραφή του Άρη Βεζενέ.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top