salata-tsilias

Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια την πέστροφα. Προσθέτουμε το τσορίθο, την κανιούα, ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Για τη σαλάτα
120 γρ. κανιούα (σπόρος από Βολιβία)
4 σπαράγγια
60 γρ. λουκάνικο τσορίθο
1 κρόκος αβγού
1 dragon fruit
100 γρ. πέστροφα καπνιστή
Ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι

Για τη σάλτσα
30 γρ. χυμό κίτρο
20 γρ. σόγια
20 γρ. τζίντζερ
50 γρ. ζάχαρη
10 γρ. ρυζόξιδο.

Εκτέλεση
– Βάζουμε την κανιούα σε νερό να βράσει. Τη βγάζουμε από τη φωτιά, τη σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
– Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα βουτάμε για 1 λεπτό σε καυτό νερό και, στη συνέχεια, σε παγωμένο για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
– Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια την πέστροφα. Προσθέτουμε το τσορίθο, την κανιχούα, ελαιόλαδο, και αλατοπιπερώνουμε.
– Στήνουμε τη σαλάτα μας στο πιάτο. Προσθέτουμε στην κορυφή τα σπαράγγια και κομμάτια από το dragon fruit.
– Βράζουμε ελαφρά το αβγό και το χωρίζουμε από το ασπράδι. Τοποθετούμε με προσοχή τον κρόκο στην σαλάτα.

Εκτέλεση σάλτσας
– Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί.
– Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ραντίζουμε τη σαλάτα μας.

Tip: Αν θέλετε να φτιάξετε μια παραλλαγή αυτής της σαλάτας, μπορείτε αντί για κανιούα να χρησιμοποιήσετε κινόα.

//Ο Σταμάτης Τσίλιας είναι σεφ στο El Jiron (Γλαύκου 14, Νέο Ψυχικό, 210671 7461).

 

Διαβάστε ακόμα: Σπαγγέτι με σαλτσίτσια, πολπετίνι και σάλτσα νάπολι, από το L’ Αbbuffata

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top