Σαλάτα κανιούα με καπνιστή πέστροφα από τον Σταμάτη Τσίλια

Χρώματα και γεύσεις από τη Βολιβία και την Ισπανία μέχρι την Ελλάδα μέσα σε ένα πιάτο.

 
salata-tsilias

Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια την πέστροφα. Προσθέτουμε το τσορίθο, την κανιούα, ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Για τη σαλάτα
120 γρ. κανιούα (σπόρος από Βολιβία)
4 σπαράγγια
60 γρ. λουκάνικο τσορίθο
1 κρόκος αβγού
1 dragon fruit
100 γρ. πέστροφα καπνιστή
Ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι

Για τη σάλτσα
30 γρ. χυμό κίτρο
20 γρ. σόγια
20 γρ. τζίντζερ
50 γρ. ζάχαρη
10 γρ. ρυζόξιδο.

Εκτέλεση
– Βάζουμε την κανιούα σε νερό να βράσει. Τη βγάζουμε από τη φωτιά, τη σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
– Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα βουτάμε για 1 λεπτό σε καυτό νερό και, στη συνέχεια, σε παγωμένο για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
– Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια την πέστροφα. Προσθέτουμε το τσορίθο, την κανιχούα, ελαιόλαδο, και αλατοπιπερώνουμε.
– Στήνουμε τη σαλάτα μας στο πιάτο. Προσθέτουμε στην κορυφή τα σπαράγγια και κομμάτια από το dragon fruit.
– Βράζουμε ελαφρά το αβγό και το χωρίζουμε από το ασπράδι. Τοποθετούμε με προσοχή τον κρόκο στην σαλάτα.

Εκτέλεση σάλτσας
– Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί.
– Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ραντίζουμε τη σαλάτα μας.

Tip: Αν θέλετε να φτιάξετε μια παραλλαγή αυτής της σαλάτας, μπορείτε αντί για κανιούα να χρησιμοποιήσετε κινόα.

//Ο Σταμάτης Τσίλιας είναι σεφ στο El Jiron (Γλαύκου 14, Νέο Ψυχικό, 210671 7461).

 

Διαβάστε ακόμα: Σπαγγέτι με σαλτσίτσια, πολπετίνι και σάλτσα νάπολι, από το L’ Αbbuffata

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close