VEN_6718done

Καλώς ήλθατε στους γάμους χαμηλοβλεπούσας σαρδέλας και κοινωνικής πατατοσαλάτας.

Υλικά

200 γρ. σαρδέλες φιλεταρισμένες
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. γαλέτα
2 αβγά
1 κουτ. της σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
1 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. της σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
½ κουτ. του γλυκού καπνιστή πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για την πατατοσαλάτα

200 γρ. πατάτες βρασμένες, κομμένες κυδωνάτες
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
μερικά φύλλα κάππαρη Σαντορίνης
1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι φρέσκο
1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
50 ml. ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

– Γεμίζουμε (αφού πρώτα βγάλουμε το κόκαλο) την κοιλιά της κάθε σαρδέλας με τα μυρωδικά (άνιθο, μαϊντανό, κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι).
– Στη συνέχεια, περνάμε την κάθε σαρδέλα διαδοχικά από το αλεύρι, τα αβγά (χτυπημένα) και, τέλος, από τη γαλέτα, την οποία έχουμε αναμείξει με την πάπρικα.
– Τηγανίζουμε τις σαρδέλες στο ηλιέλαιο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν και τις τοποθετούμε σε σκεύος με απορροφητικό χαρτί.
– Σε ένα μπολ τοποθετούμε τις πατάτες και όλα τα υλικά της πατατοσαλάτας, μαρινάρουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

//Ο Χρήστος Τζιέρας είναι ο επιβλέπων σεφ των εστιατορίων Belle Amie (Πειραιάς), Piu Verde (Παπάγου), Pizzoteca (Πειραιάς και Ν. Σμύρνη) και του ξενοδοχείου Μontanema Handmade Village (Aνθοχώρι Καρδίτσας).

Διαβάστε ακόμα: Ο «μάστορας» Λευτέρης Λαζάρου συμβουλεύει πώς να μαγειρέψουμε το ψάρι.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top