Σαρδέλες παναρισμένες σε καπνιστή πάπρικα και μυρωδικά, από τον Χρήστο Τζιέρα

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

 
VEN_6718done

Καλώς ήλθατε στους γάμους χαμηλοβλεπούσας σαρδέλας και κοινωνικής πατατοσαλάτας.

Υλικά

200 γρ. σαρδέλες φιλεταρισμένες
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. γαλέτα
2 αβγά
1 κουτ. της σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
1 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. της σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
½ κουτ. του γλυκού καπνιστή πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για την πατατοσαλάτα

200 γρ. πατάτες βρασμένες, κομμένες κυδωνάτες
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
μερικά φύλλα κάππαρη Σαντορίνης
1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι φρέσκο
1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
50 ml. ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

– Γεμίζουμε (αφού πρώτα βγάλουμε το κόκαλο) την κοιλιά της κάθε σαρδέλας με τα μυρωδικά (άνιθο, μαϊντανό, κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι).
– Στη συνέχεια, περνάμε την κάθε σαρδέλα διαδοχικά από το αλεύρι, τα αβγά (χτυπημένα) και, τέλος, από τη γαλέτα, την οποία έχουμε αναμείξει με την πάπρικα.
– Τηγανίζουμε τις σαρδέλες στο ηλιέλαιο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν και τις τοποθετούμε σε σκεύος με απορροφητικό χαρτί.
– Σε ένα μπολ τοποθετούμε τις πατάτες και όλα τα υλικά της πατατοσαλάτας, μαρινάρουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

//Ο Χρήστος Τζιέρας είναι ο επιβλέπων σεφ των εστιατορίων Belle Amie (Πειραιάς), Piu Verde (Παπάγου), Pizzoteca (Πειραιάς και Ν. Σμύρνη) και του ξενοδοχείου Μontanema Handmade Village (Aνθοχώρι Καρδίτσας).

Διαβάστε ακόμα: Ο «μάστορας» Λευτέρης Λαζάρου συμβουλεύει πώς να μαγειρέψουμε το ψάρι.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close