Σαρδέλες πανέ τηγανητές, από τον Χρήστο Μαρτζούκο (Osakazu Yoshida)

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

 
«Όταν βγάλουμε τις σαρδέλες από το τηγάνι, πριν τις βάλουμε στο πιάτο, τις αφήνουμε να στραγγίσουν τουλάχιστον για 20 λεπτά» συμβουλεύει ο σεφ.

«Όταν βγάλουμε τις σαρδέλες από το τηγάνι, πριν τις σερβίρουμε, τις αφήνουμε να στραγγίσουν τουλάχιστον για 20 λεπτά» συμβουλεύει ο σεφ.

Υλικά (για 2-3 άτομα)
500γρ φρέσκες σαρδέλες
1 γαλέτα σακουλάκι (των 200γρ)
100γρ αλεύρι για πανάρισμα
4 αβγά ολόκληρα χτυπημένα
500ml σπορέλαιο για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση
-Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από κεφάλι, εντόσθια και κεντρικό κόκκαλο, τις ξεπλένουμε καλά με μπόλικον νερό και στεγνώνουμε σε καθαρό πανί.
-Τις πανάρουμε διαδοχικά σε αλεύρι, αυγό, γαλέτα και τις τοποθετούμε, απλωτά, σε ένα πιάτο.
-Θερμαίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά περίπου στους 170°C (ιδανική θερμοκρασία για τηγάνισμα χωρίς να κάψουμε το λάδι).
-Τηγανίζουμε με προσοχή λίγες-λίγες τις σαρδέλες μέχρι η γαλέτα να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα.
-Πριν τις σερβίρουμε, τις αφήνουμε να στραγγίσουν τουλάχιστον για 20 λεπτά.

 

Tip: Προαιρετικά, μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με ένα dip.
«Spicy mayo»: 4 κτσ μαγιoνέζα και 1 κτσ Shriracha (ταϋλανδέζικη πικάντικη σάλτσα)

Ο Χρήστος Μαρτζούκος (Osakazu Yoshida) είναι ο sushi chef του εστιατορίου Gaspar, Λεωφ. Δημ. Βασιλείου και Λυκούργου, Φάρος Ψυχικού, τηλ. 210 6775011.

Κριθαρότο με μανιτάρια; Φτιαξ’ το όπως ο Αλέξανδρος Καρδάσης

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close