
«Όταν βγάλουμε τις σαρδέλες από το τηγάνι, πριν τις σερβίρουμε, τις αφήνουμε να στραγγίσουν τουλάχιστον για 20 λεπτά» συμβουλεύει ο σεφ.
Υλικά (για 2-3 άτομα)
500γρ φρέσκες σαρδέλες
1 γαλέτα σακουλάκι (των 200γρ)
100γρ αλεύρι για πανάρισμα
4 αβγά ολόκληρα χτυπημένα
500ml σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
-Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από κεφάλι, εντόσθια και κεντρικό κόκκαλο, τις ξεπλένουμε καλά με μπόλικον νερό και στεγνώνουμε σε καθαρό πανί.
-Τις πανάρουμε διαδοχικά σε αλεύρι, αυγό, γαλέτα και τις τοποθετούμε, απλωτά, σε ένα πιάτο.
-Θερμαίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά περίπου στους 170°C (ιδανική θερμοκρασία για τηγάνισμα χωρίς να κάψουμε το λάδι).
-Τηγανίζουμε με προσοχή λίγες-λίγες τις σαρδέλες μέχρι η γαλέτα να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα.
-Πριν τις σερβίρουμε, τις αφήνουμε να στραγγίσουν τουλάχιστον για 20 λεπτά.
Tip: Προαιρετικά, μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με ένα dip.
«Spicy mayo»: 4 κτσ μαγιoνέζα και 1 κτσ Shriracha (ταϋλανδέζικη πικάντικη σάλτσα)
Ο Χρήστος Μαρτζούκος (Osakazu Yoshida) είναι ο sushi chef του εστιατορίου Gaspar, Λεωφ. Δημ. Βασιλείου και Λυκούργου, Φάρος Ψυχικού, τηλ. 210 6775011.
Κριθαρότο με μανιτάρια; Φτιαξ’ το όπως ο Αλέξανδρος Καρδάσης