Ο Θοδωρής Παπανικολάου άφησε τις καλντέρες της Σαντορίνης και από την Παρασκευή 26/5 θα έχει θέα την Ακρόπολη.

Την πρώτη φορά που επισκέφτηκα το ξενοδοχείο AthensWas στην αρχή του πεζοδρόμου της Διονυσίου Αεροπαγίτου, δεν ήταν για να μείνω σε κάποιο από τα όμορφα δωμάτια του – αν και πολύ θα το ήθελα. Ανέβηκα στον τελευταίο όροφο στο μικρό roof garden που λειτουργεί ως εστιατόριο. Ούτε πήγα για να φάω- να δοκιμάσω όπως λέμε εμείς της γεύσεις-, αλλά για να πιω ένα χαλαρό πότο, να θαυμάσω την θέα της Ακρόπολης και να ξεχάσω κάποια προσωπικά προβλήματα. Έμεινα αρκετή ώρα καθηλωμένος από την θέα, χαμένος στην θλίψη μου και αρνούμενος να κατέβω και πάλι στην βοή της πόλης. Ήταν ώρα από εκεί ψηλά!

Από τότε το επισκέφτηκα άλλη μια φορά για να δοκιμάσω τα πιάτα του, σε αυτό τον τόσο όμορφο χαλαρωτικό χώρο. Η αλήθεια όμως, ήταν ότι η κουζίνα του δεν μπορούσε να επισκιάσει την θέα της φωτισμένης Ακρόπολης. Έχανε κυριολεκτικά στα σημεία.

Ο Παπανικολάου είναι γνωστός για τη σύγχρονη ματιά του στην ελληνική κουζίνα που δεν ξεχνά τις ρίζες της, δεν γίνεται βαρετή, παίζει με τις γεύσεις, αρώματα και συνεχώς εξελίσσεται.

Πριν όμως ένα μήνα άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι έρχονται αλλαγές και εκπλήξεις. Και όντως ότι είχα ακούσει μέχρι και σήμερα ήταν αλήθεια. Ο νεαρός ταλαντούχος chef Θοδωρής Παπανικολάου αφήνει το όμορφο νησί της Σαντορίνης και την θέα στην καλντέρα για να την ανταλλάξει με εκείνη του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης. Αναλαμβάνει πλέον την κουζίνα του ξενοδοχείου AthensWas και του εστιατορίου του, Sense Fine Dining Restaurant. Και αυτά είναι καλά νέα.

Ο σεφ Θοδωρής Παπανικολάου ετοιμάζεται να αφήσει το στίγμα του στο μενού Sense Fine Dining Restaurant.

Η μαγειρική ικανότητα του Θοδωρή είναι γνωστή. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τα τρία τελευταία χρόνια που εργαζόταν στην Σελήνη έχει αποσπάσει αρκετές καλές κριτικές και το εστιατόρια πολλά βραβεία.

Μαθαίνω επίσης ότι η προτίμηση που έχει στην κουζίνα του τόπου μας θα είναι εμφανής στο καινούργιο μενού. Φυσικά θα φέρει το δικό του στίγμα, αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει: μια σύγχρονη ματιά στην ελληνική κουζίνα που δεν ξεχνά τις ρίζες της, δεν γίνεται βαρετή ούτε φολκλόρ, παίζει με τις γεύσεις και αρώματα και συνεχώς εξελίσσεται.

Το ανανεωμένο μενού του εστιατορίου κάνει πρεμιέρα σήμερα, Παρασκευή 26 Μαΐου. Και εγώ σύντομα ετοιμάζομαι να καθίσω ξανά στα τραπέζια του Sense Fine Dining Restaurant, για να μαγευτώ και πάλι από την θέα του Παρθενώνα αλλά και από τις δημιουργίες του Θοδωρή.

//SENSE Fine Dining Restaurant στο rooftop του ξενοδοχείου AthensWas, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Αθήνα. Τηλ: 210 9200240.
www.athenswas.gr

 

Διαβάστε ακόμα: Το Warehouse CO2 είναι ένα αλλιώτικο wine bar γεμάτο φυσαλίδες

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top