Κρίτων Πουλής και Γιάννης Σεργάκης συνυπογράφουν την πιο σοφιστικέ βασιλόπιτα

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

 

Μια βασιλόπιτα με Γαλλική τεχνική και Ελληνικη ψυχή.

Η haute patisserie και ο μαγικός κόσμος του κοσμήματος συναντιούνται σε ένα πρωτότυπο, γλυκό ταίριαγμα. Ο Κρίτων Πούλης του Bon Bon Fait Maison δημιουργεί μία παραδοσιακή βασιλόπιτα με Γαλλική τεχνική, μυρωδάτη, με φρέσκοαλεσμένο αμύγδαλο στη ζύμη και ποιοτικό βούτυρο, χωρίς υπερβολική ζάχαρη.

Ο patissier στο εργαστήρι του.

Όμορφα και ομοιόμορφα νωπή ως το τελευταίο κομμάτι, με… ελεγχόμενη θρυπτότητα, την τρως και νιώθεις τον κάθε κόκκο και το άρωμα των εσπεριδοειδών και του ανθόνερου να πλημμυρίζουν ηδονικά το στόμα.

Το ’20 που μας έρχεται, δια χειρός Σεργάκη.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος κοσμηματοποιός Γιάννης Σεργάκης συμπληρώνει το… έργο με ένα χρυσό φλουρί για το 2020. Μοντέρνο, καθαρό, διάτρητο σαν στένσιλ, απέχει αρκετά από τα φλύαρα γούρια των ημερών.

Ο Γιάννης Σεργάκης.

Η γκουρμέ βασιλόπιτα και το μινιμαλιστικό φλουρί κλείνονται σε ένα κομψό, απέριττο ξύλινο κουτί. Και θα διατίθενται στο ατελιέ του ανερχόμενου patissier στον Πειραιά, ως την Πρωτοχρονιά.

Ένα πρωτότυπο δώρο για τις γιορτές.

 

//INFO
Bon Bon Fait Maison: Πολυδεύκους 39, Πειραιάς 18545. Ώρες λειτουργίας, Δευτέρα με Παρασκευή 12:00 με 21:00. Tηλεφωνο για παραγγελίες και περισσότερες πληροφορίες, 2104117999.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top