Κόλαση: Τα σιφνέικα γλυκά του Θεοδώρου

Στο νησί, ο χρόνος έχει σταματήσει στο 1933. Όταν αμυγδαλωτά, παστέλια και περγαμόντο ήταν ακόμα μοσχοβολιστά.

 
βασιλοδημος-mysifnos.gr

Ο Βασιλόδημος και η μητέρα του, η κυρία Κατίνα, εξακολουθούν να φτιάχνουν με τέχνη παραδοσιακές λιχουδιές.

Αν βρεθείτε στα γραφικά σοκάκια του Αρτεμώνα της Σίφνου, σίγουρα τα βήματα σας θα σας οδηγήσουν στο παλιό, γραφικό ζαχαροπλαστείο του Θεοδώρου. Ο χρόνος έχει σταματήσει στο 1933, όταν η οικογένεια Θεοδώρου ξεκίνησε να λειτουργεί αυτόν εδώ το χώρο. Παραδοσιακά φτιαγμένος να θυμίζει σάλα κυκλαδίτικου σπιτιού, φτάνοντας εκεί νιώθεις τη ζεστασιά και τη φιλοξενία της οικογένειας.

Παστέλια με σιφνέικο μέλι και σουσάμι που έχει σιγοκαβουρδιστεί για ώρες, συγκλονιστικά μπουρέκια με γέμιση από αμύγδαλο, κουραμπιεδάκια που λιώνουν στο στόμα και χαλβαδόπιτες μαστιχωτές.
amygdalota_leyka_e-kyklades.gr

Τα ονομαστά αμυγδαλωτά.

Με αγάπη για την παράδοση και με πολύ μεράκι συνεχίζουν μέχρι και σήμερα, 3 γενιές μετά, να φτιάχνουν τα παραδοσιακά σιφνέικα γλυκά. Ο Βασιλόδημος και η μητέρα του, η κυρία Κατίνα, φτιάχνουν με τέχνη παραδοσιακά αμυγδαλωτά, παστέλια με σιφνέικο μέλι και σουσάμι που έχει σιγοκαβουρδιστεί για ώρες, συγκλονιστικά μπουρέκια με γέμιση από αμύγδαλο, κουραμπιεδάκια που λιώνουν στο στόμα και χαλβαδόπιτες μαστιχωτές.

Αν θέλετε να δροσιστείτε, δοκιμάστε το γλυκό του κουταλιού-υποβρύχιο με άρωμα τριαντάφυλλο ή μοσχοβολιστό περγαμόντο, το οποίο σίγουρα θα σας ταξιδέψει στα παιδικά σας χρόνια!

Λουκούμια-mysifnos.gr

Οι συγκλονιστικές μαστιχωτές χαλβαδόπιτες.

//«Ζαχαροπλαστείο Θεοδώρου», Αρτεμώνας Σίφνου. Τηλ: 22840 31370.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ανδρέας Λαγός επιλέγει: Το γκουρμέ αιθέριο έλαιο από το δίκταμο της Κρήτης!

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro