Μια από τις αγαπημένες μου πρωινές συνήθειες είναι τα smoothies. Αυτά τα χορταστικά ροφήματα που μας γεμίζουν ενέργεια και μας βοηθούν να ξεκινήσουμε ευχάριστα και απολαυστικά την μέρα μας. Δεν θα σας πω ψέματα ότι δεν είναι λίγο χρονοβόρα ή βαρετή διαδικασία – ποιος καθαρίζει με όρεξη φρούτα νωρίς το πρωί; – αλλά αξίζει τον κόπο. Από την άλλη σκεφτείτε ότι όλα τα υλικά μπαίνουν στο μπλέντερ και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.
Οι συνδυασμοί, λοιπόν, που μπορεί να φτιάξει κανείς είναι αστείρευτοι και προσαρμόζονται στα προσωπικά γούστα του καθενός. Φανταστείτε σε αυτά τα πλούσια σε βιταμίνες, λόγω των φρούτων, ροφήματα να προσθέτουμε και καφέ. Μην σας φαίνεται παράξενο, μιας και ο καφές εκτός του ότι ταιριάζει με όλα, σχεδόν, τα βασικά συστατικά ενός smoothie, του χαρίζει ταυτόχρονα επιπλέον γεύση, ένταση και φυσικά ενέργεια.
Προσωπικά, προτιμώ να προσθέτω στα smoothies μια δόση espresso και μάλιστα χρησιμοποιώ τις κάψουλες espresso του Costa Coffee ανάλογα με το τι αποτέλεσμα θέλω κάθε φορά. Για παράδειγμα, αν θέλω να δώσω ένα δυναμικό χαρακτήρα και πλούσια γεύση από καφέ χρησιμοποιώ το χαρμάνι Lively Blend (ένταση 11). Οι νότες τις πικρής σοκολάτας και του καβουρδισμένου αμύγδαλου που δίνει ταιριάζουν πολύ με το γάλα αμυγδάλου, την βρώμη και την μπανάνα.
Σε αυτά τα υλικά προσθέτω επίσης και λίγη μαύρη σοκολάτα σε τρίμμα για να του δώσω ένα πιο σοκολατένιο χαρακτήρα που άλλωστε ταιριάζει και με τον espresso. Την ίδια δυναμική έχει και το Warming Blend (10 ένταση). Τον συγκεκριμένο espresso λόγω του ξηροκαρπάτου προφίλ που διαθέτει τον συνδυάζω με φυτικό γάλα αμυγδάλου, επίσης, φουντούκια, κάσιους και αμύγδαλα, βρώμη και από φρούτα μπανάνα φυσικά, και μήλα.
Με τον ίδιο καφέ φτιάχνω και ένα ακόμα, διαφορετικό smoothie που σαν κύριο φρούτο έχει τα βατόμουρα και τα μούρα, καβουρδισμένούς ξηρούς καρπούς, νιφάδες και ρόφημα βρώμης και μπανάνα. Το συγκεκριμένο, μου αρέσει να το απολαμβάνω και νωρίς το απόγευμα μετά από μια μεσημεριανή siesta.
Επίσης το Signature Blend (ένταση 8), που είναι ένα γλυκό χαρμάνι με ωραίο bitter μαύρης σοκολάτας τελείωμα, είναι ένας ακόμα καφές που προτιμώ να χρησιμοποιώ στα smoothies. Αυτόν, τον «παντρεύω» με φυτικό ρόφημα φουντουκιού, μπανάνα, φουντούκια, κομματάκια μαύρης σοκολάτας και λίγο φυστικοβούτυρο. Το αποτέλεσμα είναι άκρως απολαυστικό και πολύ τονωτικό.
Τέλος, ο Colombian Roast (ένταση 5) που είναι ο μόνος καφές μοναδικής προέλευσης (single origin) της σειράς του Costa Coffee, ταιριάζει πολύ με την κρέμα αλμυρής καραμέλας, το ρόφημα βρώμης, την σοκολάτα γάλακτος και την μπανάνα.
Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι κάψουλες espresso ο Costa Coffee μας επιτρέπουν να «παίξουμε» με τους συνδυασμούς και να φτιάξουμε απολαυστικά, λαχταριστά και ενεργειακά smoothies. Αυτό που πρέπει να κάνετε εσείς, είναι να αφήσετε την φαντασία ελεύθερη και να δημιουργήσετε το ρόφημα της αρεσκείας σας.
Τέλος, ξέχασα να σας αναφέρω τον ξεχωριστό χαρακτήρα που έχουν οι κάψουλες espresso του Costa Coffee. Όλα ξεκινάνε από την πολύ καλή ποιότητας πρώτη ύλη και την αυστηρή διαδικασία διαλογής καθώς το 100% των κόκκων φέρουν την πιστοποίηση Rainforest Alliance.
Η Rainforest Alliance (RFA) είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εργάζεται για ένα καλύτερο μέλλον για τον άνθρωπο και τη φύση. Κάθε Rainforest Alliance προϊόν παράγεται σύμφωνα με αυστηρές προδιαγραφές τόσο στη μέθοδο παραγωγής όσο και στις συνθήκες εργασίας, καθώς και φροντίδας για τη φύση. Αυτό σημαίνει πως ο Costa Coffee εξασφαλίζει ότι ο καφές που προσφέρει στους καταναλωτές έχει παραχθεί υπεύθυνα και βιώσιμα.
// Όλες οι κάψουλες του Costa Coffee είναι συμβατές με μηχανές Nesspresso και τις βρίσκετε στα ράφια των σούπερ-μάρκετ.
Διαβάστε ακόμα: Espresso tonic και άλλα αρωματικά «κόλπα», με κάψουλες Costa Coffee