Σολομός με γουακαμόλε και τσορίθο, από τον Γιάννη Παρίκο

Μαγειρέψτε στο σπίτι σας όπως οι σεφ.

 
parikos-cash

Ο σολομός πρέπει να έχει μπει στο τηγάνι από τη μεριά της πέτσας: τον αφήνουμε μέχρι να γίνει τραγανή και στη συνέχεια τον βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Υλικά (για 2 άτομα)

500 γρ. σολομός
2 ώριμα αβοκάντο
100 γρ. Asian sauce
60 γρ. τσορίθο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμός από 1 λεμόνι
80 γρ. ντομάτα (κομμένη σε καρέ)
20 γρ. βασιλικός

Για τον «αέρα λεμονιού»

200 γρ. νερό
60 γρ. βούτυρο
40 γρ. χυμός λεμονιού

 

Εκτέλεση:

-Κόβουμε σε καρεδάκια το μισό αβοκάντο και το αναμειγνύουμε με το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό του μισού λεμονιού, τον βασιλικό, την ντομάτα και λίγο αλατοπίπερο.
-Κόβουμε το τσορίθο σε λεπτές φέτες και το σοτάρουμε λίγο για να γίνει τραγανό.
-Σε ένα καυτό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, βάζουμε τον σολομό από τη μεριά της πέτσας και τον αφήνουμε μέχρι αυτή να γίνει τραγανή. Στη συνέχεια τον ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς.

-Για τη σάλτσα γουακαμόλε
βάζουμε στο μπλέντερ το υπόλοιπο ενάμιση αβοκάντο, την Asian sauce, τον χυμό του άλλου μισού λεμονιού και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.

-Για τον «αέρα λεμονιού» βάζουμε τα 200 γρ. νερό σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τα 60 γρ. βούτυρο και ζεσταίνουμε μέχρι το βούτυρο να λειώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα 40 γρ. χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα να αφρίσει.

Είναι αυτός ο καλύτερος εσπρέσο στην Αθήνα;

//Ο Γιάννης Παρίκος είναι ο σεφ του εστιατορίου Cash, Δηληγιάννη 54, Κεφαλάρι, τηλ. 212 1004772.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top