Σπαγγέτι με λεμόνι, σκόρδο και ξερό ανθότυρο, από τον Γιώργο Γεράρδο

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

 
DSC_6283sm

«Ακολουθήστε επακριβώς τις οδηγίες και τα tips: Το πιάτο, έτσι, θα γίνει επιπέδου ιταλικής τρατορίας. Και δεν θα σας έχει κοστίσει πάνω από 0,50 λεπτά το άτομο» (Γ.Γ.).

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι 500 γραμμάρια
Ξύσμα από ένα λεμόνι
6-7 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Μερικά φύλλα βασιλικού
100 γραμμάρια ξερό ανθότυρο τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση
-Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο. Χρειαζόμαστε 5 λίτρα νερό για κάθε πακέτο μακαρόνια και επίσης αρκετό αλάτι ώστε το νερό να είναι σαν το θαλασσινό. Για οικονομία χρόνου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βραστήρα για να ζεστάνετε το νερό.

-Όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια, σπάμε τις σκελίδες του σκόρδου με το πλατύ μέρος ενός μαχαιριού, χτυπώντας το με την παλάμη μας. Θέλουμε το σκόρδο σπασμένο καλά και σχεδόν λιωμένο.

-Πριν σουρώσουμε τα ζυμαρικά, κρατάμε μια κούπα από το νερό όπου τα βράσαμε. Σουρώνουμε και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο.

-Κατεβάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και ανακατεύουμε συνέχεια για 4-5 λεπτά μέχρι να μοσχομυρίσει το σκόρδο και να γίνει ξανθό. Προσοχή μόνο μην το αφήσετε και καεί, γιατί πικρίζει.

-Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού, το νερό του βρασμού, το μισό τυρί, τα ζυμαρικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

-Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με μερικά φύλλα βασιλικού και τριμμένο ανθότυρο.

 

//Ο Γιώργος Γεράρδος είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Ανθός», Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα, τηλ. 213 0271631.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο γνωστός σεφ μάς προτείνει να πάμε στα «Χειροποίητα του Μιχάλη» για αυθεντικό σουβλάκι. Χοιρινό και κοτόπουλο κομμένα στο χέρι, κεμπάμ που πλάθεται πάνω στη βέργα και πατατούλες που ποσάρονται με λάδι στο γκάζι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο κατάστημα της σοφιστικέ αλυσίδας μόλις άνοιξε στη γωνία Σκουφά και Ασκληπιού όπου πέραν του δεδομένα εκλεκτού καφέ Taf προσφέρει μια σειρά καινοτομιών για τους λάτρεις της καλής γεύσης. Δοκιμάζει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσα εστιατόρια προλαβαίνετε να επισκεφθείτε μέσα σε τρεις εβδομάδες πληρώνοντας μάλιστα σε προνομιακές τιμές; Πάνω από 120 εστιατόρια της Αθήνας με δημιουργίες από όλες τις κουζίνες του κόσμου, καθώς και παράλληλα events μάς περιμένουν στην ετησία γιορτή των foodies.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close