Σπαγγέτι με λεμόνι, σκόρδο και ξερό ανθότυρο, από τον Γιώργο Γεράρδο

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

 
DSC_6283sm

«Ακολουθήστε επακριβώς τις οδηγίες και τα tips: Το πιάτο, έτσι, θα γίνει επιπέδου ιταλικής τρατορίας. Και δεν θα σας έχει κοστίσει πάνω από 0,50 λεπτά το άτομο» (Γ.Γ.).

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι 500 γραμμάρια
Ξύσμα από ένα λεμόνι
6-7 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Μερικά φύλλα βασιλικού
100 γραμμάρια ξερό ανθότυρο τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση
-Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο. Χρειαζόμαστε 5 λίτρα νερό για κάθε πακέτο μακαρόνια και επίσης αρκετό αλάτι ώστε το νερό να είναι σαν το θαλασσινό. Για οικονομία χρόνου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βραστήρα για να ζεστάνετε το νερό.

-Όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια, σπάμε τις σκελίδες του σκόρδου με το πλατύ μέρος ενός μαχαιριού, χτυπώντας το με την παλάμη μας. Θέλουμε το σκόρδο σπασμένο καλά και σχεδόν λιωμένο.

-Πριν σουρώσουμε τα ζυμαρικά, κρατάμε μια κούπα από το νερό όπου τα βράσαμε. Σουρώνουμε και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο.

-Κατεβάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και ανακατεύουμε συνέχεια για 4-5 λεπτά μέχρι να μοσχομυρίσει το σκόρδο και να γίνει ξανθό. Προσοχή μόνο μην το αφήσετε και καεί, γιατί πικρίζει.

-Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού, το νερό του βρασμού, το μισό τυρί, τα ζυμαρικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

-Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με μερικά φύλλα βασιλικού και τριμμένο ανθότυρο.

 

//Ο Γιώργος Γεράρδος είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Ανθός», Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα, τηλ. 213 0271631.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eπικά κρέατα στον ξυλόφουρνο, παγωμένη σαμπάνια στο ποτήρι, bloody maries και κρεατόσουπες με βοδινή ουρά για το χανγκόβερ, Milli Vanilli και Samantha Fox στα ηχεία. Τα Κυριακάτικα γεύματα του Άρη Βεζενέ επιστρέφουν για 5η χρονιά. Μη φάτε πρωινό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro