Σπαγγέτι με γαρίδες και πεπεροντσίνο, από τον Τάσο Αντωνίου

Ο συγγραφέας του βραβευμένου στα "Gourmand World Cookbook Awards 2014" βιβλίου «Για να μην ξαναπείς ποτέ… Μα² πεινάω!» μοιράζεται μια νηστίσιμη συνταγή για να γουστάρουν οι πάντες.

 
DSC_0116

«Όταν σερβίρουμε στο πιάτο, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Εντωμεταξύ το πεπεροντσίνο έχει κάνει όλη τη διαφορά».

Υλικά (για 4 μερίδες)

500 γρ. σπαγγέτι
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κ. γλ. πεπεροντσίνο ψιλοκομμένο
500 γρ. γαρίδες
700 γρ. ντομάτα κομμένη σε καρέ
1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
Λίγος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

– Βράζουμε τα μακαρόνια al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
– Σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Όταν κάψει καλά, προσθέτουμε το σκόρδο και το πεπεροντσίνο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 5-6 λεπτά.
– Όταν η σάλτσα έχει πιει τα πολλά υγρά και είναι σχεδόν έτοιμη, ρίχνουμε τις γαρίδες και δυναμώνουμε τη φωτιά. Σβήνουμε αμέσως με το κρασί και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί.
– Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες και προσθέτουμε στο σκεύος τα μακαρόνια. Αφήνουμε να βράσουν με τη σάλτσα για άλλα 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
– Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip 1: Oι γαρίδες, για να παραμείνουν νόστιμες και ζουμερές, χρειάζονται 5 λεπτά βράσιμο. Περισσότερη ώρα αλλοιώνει τη γεύση τους και δίνει σκληρές γαρίδες.
Tip 2: Αντί για κρασί, δοκιμάστε να σβήσετε με ούζο. Δίνει μια γλυκιά νότα που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των πρωτότυπων γεύσεων.

//Το βιβλίο του Τάσου Αντωνίου «Για να μην ξαναπείς ποτέ… Μα² πεινάω!» (εκδ. Πατάκη), βραβεύτηκε στα “Gourmand World Cookbook Awards 2014” με το βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου μαγειρικής στην κατηγορία «Best Easy Recipes Cookbook». Τον Ιούνιο θα διαγωνιστεί στην πόλη Yantai της Κίνας με τους νικητές από τις υπόλοιπες χώρες στην ίδια κατηγορία για το «Καλύτερο στον κόσμο».

 

Διαβάστε ακόμα: Τα 5 καλύτερα στέκια στην Αθήνα για αυθεντική, ζεστή σοκολάτα.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eπικά κρέατα στον ξυλόφουρνο, παγωμένη σαμπάνια στο ποτήρι, bloody maries και κρεατόσουπες με βοδινή ουρά για το χανγκόβερ, Milli Vanilli και Samantha Fox στα ηχεία. Τα Κυριακάτικα γεύματα του Άρη Βεζενέ επιστρέφουν για 5η χρονιά. Μη φάτε πρωινό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro