«Ιχθυοπωλείο Σπύρος Κοράκης», Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών (Βαρβάκειος), τηλ . 210-3216844. Η συνεργασία μας μετράει ήδη μισό αιώνα, από το 1965, δηλαδή από την ίδρυση του Abreuvoir. Αναμφισβήτητα τα φρεσκότερα ψάρια που μπορεί κάποιος να βρεί, με σήμα κατατεθέν του τη γάμπαρη Πλαταμώνα, την οποία μπορείς να βρεις σχεδόν όλο το χρόνο. Επίσης, τα πελαγίσια λαβράκια και τα «κορωνάτα» φαγγριά είναι αυτό που λέμε άλλο πράγμα!

«Κρεοπωλείο Παπούλιας», Πύρωνος 4-6, Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, τηλ 210-7518000. Με τον Παναγιώτη συνεργάζομαι τα τελευταία 10 χρόνια. Γνωρίζει να σου πει για τα κρέατα καλύτερα από κάθε άλλον. Τα κρέατα του είναι εξαιρετικά και σιτεμένα, με αποκορύφωμα το αρνάκι γάλακτος όπως επίσης και το κόντρα μοσχαρίσιο που το σιτεύει για 3 εβδομάδες. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω και την απίστευτα τρυφερή côte de veau.

Provence Deli

Το πάθος μου: Φρέσκα γαλλικά τυριά στο “Provence Deli”.

Delicatessen «Provence», Λεωφόρος Ποσειδώνος 81, Γλυφάδα, 210-8981435. Στο «Provence» βρίσκεις αυστηρά μόνο φρέσκα γαλλικά τυριά, για τους πιο απαιτητικούς. Μεγάλη και εντυπωσιακή ποικιλία με την καλύτερη ποιότητα. Ξεχωρίζω κάποια, όπως το Brie de Meaux, το Comté 36 μηνών ωρίμανσης, το Pont-l’Évêque, το Livarot, το Vacherin, το Époisses και το Ami du Chambertin.

//Ο Σπύρος Κότσης είναι σεφ και ιδιοκτήτης μαζί με την αδελφή του Κλαίρη του εστιατορίου «L’ Abreuvoir», Ξενοκράτους 51, Κολωνάκι, τηλ. 2107229106, abreuvoir.gr

Διαβάστε ακόμα: Οι μυστικές διευθύνσεις του Σπύρου Λιάκου των Base Grill, Travolta και Cookoovaya.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top