Oι μυστικές διευθύνσεις του Σπύρου Κότση

Από πού ψωνίζει για το εστιατόριο και το σπίτι του ο σεφ και ιδιοκτήτης του μυθικού "L' Abreuvoir".

 

«Ιχθυοπωλείο Σπύρος Κοράκης», Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών (Βαρβάκειος), τηλ . 210-3216844. Η συνεργασία μας μετράει ήδη μισό αιώνα, από το 1965, δηλαδή από την ίδρυση του Abreuvoir. Αναμφισβήτητα τα φρεσκότερα ψάρια που μπορεί κάποιος να βρεί, με σήμα κατατεθέν του τη γάμπαρη Πλαταμώνα, την οποία μπορείς να βρεις σχεδόν όλο το χρόνο. Επίσης, τα πελαγίσια λαβράκια και τα «κορωνάτα» φαγγριά είναι αυτό που λέμε άλλο πράγμα!

«Κρεοπωλείο Παπούλιας», Πύρωνος 4-6, Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, τηλ 210-7518000. Με τον Παναγιώτη συνεργάζομαι τα τελευταία 10 χρόνια. Γνωρίζει να σου πει για τα κρέατα καλύτερα από κάθε άλλον. Τα κρέατα του είναι εξαιρετικά και σιτεμένα, με αποκορύφωμα το αρνάκι γάλακτος όπως επίσης και το κόντρα μοσχαρίσιο που το σιτεύει για 3 εβδομάδες. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω και την απίστευτα τρυφερή côte de veau.

Provence Deli

Το πάθος μου: Φρέσκα γαλλικά τυριά στο “Provence Deli”.

Delicatessen «Provence», Λεωφόρος Ποσειδώνος 81, Γλυφάδα, 210-8981435. Στο «Provence» βρίσκεις αυστηρά μόνο φρέσκα γαλλικά τυριά, για τους πιο απαιτητικούς. Μεγάλη και εντυπωσιακή ποικιλία με την καλύτερη ποιότητα. Ξεχωρίζω κάποια, όπως το Brie de Meaux, το Comté 36 μηνών ωρίμανσης, το Pont-l’Évêque, το Livarot, το Vacherin, το Époisses και το Ami du Chambertin.

//Ο Σπύρος Κότσης είναι σεφ και ιδιοκτήτης μαζί με την αδελφή του Κλαίρη του εστιατορίου «L’ Abreuvoir», Ξενοκράτους 51, Κολωνάκι, τηλ. 2107229106, abreuvoir.gr

Διαβάστε ακόμα: Οι μυστικές διευθύνσεις του Σπύρου Λιάκου των Base Grill, Travolta και Cookoovaya.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro