Γαρίδες με κρέμα αβοκάντο, πιπεριές τσίλι, ντομάτα και κόλιανδρο.

Η κωδική λέξη του καλοκαιριού που έρχεται πλησίστιο: «συμπράξεις». Ή αλλιώς η ισχύς εν τη ενώσει. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο σημαντική αυτή η γόνιμη συνύπαρξη δυνάμεων για χάρη του τουρισμού. Αναπόδραστο: τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα κατακτάει πόντους στην τουριστική βιομηχανία της υφηλίου και οι εποχές του… χαλκού με τα rooms to let και του σουβλάκι στα όρθια, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Αν πρέπει να νοηθεί ως βιομηχανία, η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η προσπάθεια να προσελκύσουμε τουρίστες μεγάλων απαιτήσεων, τότε ορισμένα στοιχήματα μπορούν να κερδηθούν. Έχουν όλα τα φόντα να το κάνουν. Το trend της εποχής είναι γαστρονομικές «γκρούπες» της Αθήνας με καταγεγραμμένη την πορεία τους στο χώρο και με άποψη για το τι σημαίνει ελληνικότητα στο φαγητό, συμπράττουν με ξενοδοχειακές μονάδες με σκοπό να παρουσιάσουν μια ξεχωριστή -άκρως σημαντική- νότα στις διακοπές των τουριστών.

Η μακέτα του ξενοδοχείου Summer Senses που ανοίγει σε λίγες εβδομάδες.

Επίσης, η εποχή όπου το φαγητό του ξενοδοχείου ήταν κάτι σαν παραλλαγή του στρατιωτικού γεύματος κι έτσι αναγκαζόσουν να βγει έξω μήπως και βρεις τίποτα της προκοπής, ανήκουν σε ένα παρελθόν που δεν πρέπει να θυμόμαστε. Όχι πως δεν υπάρχουν ακόμη τέτοιες περιπτώσεις, όμως, ολοένα και περισσότερο, οι ξενοδοχειακές μονάδες που σέβονται το όνομά τους και τους πελάτες τους και επιθυμούν να αναδειχθούν στο καθημερινό πεδίο του ανταγωνισμού κάνουν το σωστό.

Κακαβιά αρωματισμένη με σαφράν, κρεμμυδάκια τουρσί και λάδι βασιλικού.

Ιδού ένα παράδειγμα: αυτό το καλοκαίρι στην Πάρο το πάντρεμα γίνεται ανάμεσα στο ξενοδοχείο Summer Senses και την ομάδα του εστιατορίου Hytra. Αυτή η νεότευκτη συνεργασία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς. Το Summer Senses είναι new kid on the block. Αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2019 και θα είναι το μεγαλύτερο 5στερο ξενοδοχείου της Πάρου. Θέλοντας , λοιπόν, να δώσει τον ακριβή τόνο σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ήρθε σε συμφωνία με το εστιατόριο Hytra. Στόχος: να ανανεωθεί ο έτσι κι αλλιώς πλούσιος γαστρονομικός χάρτης των Κυκλάδων.

Σουπιά με φάβα, αϊβάρ και σπανάκι.

Το ξενοδοχείο θα βρίσκεται στην Μάρπησσα και φιλοδοξεί να αναθεωρήσει πολλά πράγματα στην ήδη κατεστημένη ξενοδοχειακή πραγματικότητα του νησιού. Μιλάμε, άλλωστε, για ένα νησί που από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 άρχισε να γνωρίζει πιένες. Μόνο που όπως συμβαίνει πάντα με την μεγάλη ζήτηση, η προσφορά δεν ήταν πάντα αυτή που αρμόζει στην ομορφιά του νησιού. Η Πάρος είναι ένα τουριστικός προορισμός εκ των ων ουκ άνευ για Έλληνες και ξένους, άρα έχει κάθε λόγο να αφήνει το αποτύπωμά της.

Η Hytra συμπληρώνει αισίως 15 χρόνια στην Αθήνα και η θέση της στον γαστρονομικό χάρτη της πρωτεύουσας είναι αναγνωρίσιμη.

Γαστρονομικά το νησί δεν βρίσκεται πίσω αφού συνδυάζει παραδοσιακά στέκια που αντέχουν στο χρόνο με δυνατές γαστρονομικές προτάσεις (Barbarossa, Siparos κ.α.). Ενώ και η γειτονική Αντίπαρος έχει εξαιρετικές προτάσεις για φαγητό. Συνεπώς το στοίχημα για τη Hytra στο νέο resort δεν είναι απλώς να δώσει έναν τόνο πολυτέλειας αλλά να προτείνει τη δική της εκδοχή της αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας, με αυθεντικότητα. Και το κάνει πειστικότατα, με πιάτα όπως η παλαμίδα με χλωρά φασολάκια και ταραμά, ή η σουπιά με φάβα αϊβάρ και σπανάκι. Πιάτα που πατάνε στέρεα στο γαστρονομικό μητρώο των νησιών μας, που έχουν μεταξύ τους συνοχή, φινέτσα και άποψη.

Παρφέ αμύγδαλο με sorbet κορόμηλο και φρέσκα φρούτα.

Η Hytra συμπληρώνει αισίως 15 χρόνια στην Αθήνα και η θέση της στον γαστρονομικό χάρτη της πρωτεύουσας είναι αναγνωρίσιμη. Βραβευμένο με αστέρι Michelin και μέλος του Ομίλου Τραστέλη που διαθέτει μερικά από τα σημαντικότερα εστιατόρια της χώρας (και την περίφημη  Σπονδή), η Galazia Hytra φεύγει για πρώτη φορά εκτός Αττικής σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τον προορισμό της Πάρου.

Η πισίνα του ξενοδοχείου.

Όπως όμως είπαμε, η ομάδα δεν πηγαίνει στην Πάρο με σκοπό να επιβάλλει τις γεύσεις του δικού της αστεράτου μενού, αλλά να αναδείξει τις κυκλαδίτικες γαστρονομικές ιδιαιτερότητες με μια μοντέρνα, ανάλαφρη προσέγγιση. Τουτέστιν: η ελληνικότητα των πιάτων παραμένει ανέπαφη, αλλά θα μιξαριστεί με νέες τεχνικές και θα σερβιριστεί με λεπτότητα διεθνών προδιαγραφών. Αναμένουμε, λοιπόν, τις καλές ψαριές της Galazia Hytra εν Πάρω, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Το μενού, άλλωστε, θα περιλαμβάνει πολλές γεύσεις της θάλασσας. Δικαίως και αναμενόμενα.

 

Διαβάστε ακόμα: Πρώτη ματιά στο Folk. Το νέο, cool εστιατόριο, Βύσσης και Αιόλου γωνία.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top