cocktail 2a

«Όταν αδειάσουμε τον πάγο από το ποτήρι και σερβίρουμε», λέει ο Κωνσταντίνος Στεφανάκης, «γαρνίρουμε μια φλούδα πορτοκαλιού και τη ρίχνουμε μέσα στο ποτήρι».

Το «Sweetest Taboo» είναι ένα twist στο πιο κλασικό, ίσως, cocktail όλων των εποχών, το «Old Fashioned». Απλό, λιτό και ένας από τους καλύτερους τρόπους να δοκιμάσει κανείς ένα παλαιωμένο απόσταγμα σε ένα cocktail, καθώς ο μικρός αριθμός των υλικών που χρησιμοποιούνται και η μικρή τους ποσότητα δεν «κρύβουν» τον χαρακτήρα του Santa Teresa 1796, που είναι η βάση του: ενός εξαιρετικού ρούμι από τη Βενεζουέλα, που παλαιώνεται με το σύστημα solera.

 

Υλικά

60ml ρούμι Santa Teresa 1796
7-8 ml Muscovado σιρόπι ζάχαρης
3 φλούδες πορτοκαλιού
3 σταγόνες Peychaud’s bitters

 

Εκτέλεση

-Βάζουμε πάγο σε ένα double old fashioned ποτήρι, ώστε να είναι παγωμένο την ώρα του σερβιρίσματος.
-Σε ένα mixing glass προσθέτουμε τα bitters, το σιρόπι ζάχαρης και 2 από τις 3 φλούδες πορτοκαλιού, αφού πρώτα τις πιέσουμε για να απελευθερωθούν τα έλαια. Προσθέτουμε πάγο (τόσο ώστε να ξεπερνά αρκετά τη στάθμη του μείγματος) και ανακατεύουμε.
-Αδειάζουμε τον πάγο από το ποτήρι και σερβίρουμε.
-Γαρνίρουμε με την τελευταία φλούδα πορτοκαλιού και τη ρίχνουμε μέσα στο ποτήρι.

 

//Ο Κωνσταντίνος Στεφανάκης είναι ο bartender του bar restaurant Οsterman, Πλ. Αγίας Ειρήνης 10, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3243331.


Δείτε ακόμα: Αυτή είναι η συνταγή για το τέλειο Μαρτίνι

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top